Milko Aikio Oikeuden puolesta, vääryyttä vastaan

Kaikki blogit puheenaiheesta Weimarin tasavalta

Fasismi, kapitalismin korkein aste?

Äärioikeisto on noussut tapetille kuolemaan johtaneen välikohtauksen vuoksi. Tapahtuma oli odotettavissa koska ennemmin tai myöhemmin joku kuolee kun väkivaltaa käytetään. Aivan sama kun työtapaturmissa. Kun niitä sattuu tarpeeksi, joku on vakava.

Mielenkiintoista on, mistä äärioikeiston nousu johtuu. Itse en usko sen pahemmin nousseen, ainahan meillä on ollut muutama sata natsia, ne vaan eivät ole saaneet julkisuutta. Nyt aktiivisten natsismin nimeen vannovien määrä on pieni, julkisuus suuri.

Sipilä historiaan, Kiky toimii

Vuosina 1930 ja 1932, Brüning yritti uudistaa Weimarin tasavallan. Nykyisen talousteorian mukaisesti hän sääti valtion toimesta 20 % pakkodeflaation ja leikkasi rönsyilevän valtion kuluja. Työttömyysturvaa heikennettiin. Sairaiden ja eläkeläisten eduista karsittiin.

Aivan kuten nykyinen Euro, Youngin suunnitelma ei mahdollistanut devalvoitumista . Brüning odotti, että deflaatio olisi tilapäisesti pahentanut taloudellista tilannetta ennen kuin se alkaisi parantua. Kasvava Saksan talouden kilpailukyky korjaisi tilanteen.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä