*

Milko Aikio Oikeuden puolesta, vääryyttä vastaan

Kaikki blogit puheenaiheesta Presidentin vaalit 2018

Hyvät presidenttiehdokkaat, terveisiä ruohonjuuritasolta

Hyvät presidenttiehdokkaat

 

Eletään uuden vuoden alkua, taakse on jäänyt vanhan vuoden kiireet ja murheet, edessä siintää aurinkoiset keväthanget, hiihtoladut ja mäenlaskut.

Voisi kuvitella, että edessä on miellyttävä kevät.

Aktivoi Juha Sipilä ja hallitus eroamaan äänestämällä Paavoa

Juha Sipilän hallituksen saavutuksiin kuuluvat aktiivimalli, liikennekaari, soten yksityistämisvimma, leikkaukset koulutuksesta ja osaamisesta, leikkaukset lomarahoista jne. Kun nyt sitten kansainvälinen suhdannekäänne on tapahtunut, ylpeilee hallitus tekosillaan, joilla ei ole juurikaan tekemistä suhdannekäänteen kanssa. Monet ovatkin pitäneet Sipilän hallitusta Suomen historian heikoimpana.

Suomi on hyvä maa idän ja lännen välissä ! Dementia vaivaa !

Olen seurannut tiiviisti presidenttiehdokkaiden puheita ja tenttejä. Vaikuttaa siltä, että yhtä ehdokasta lukuunottamatta heitä vaivaa dementia ts. muistinmenetys.

Dementiaehdokkaista ei kukaan muista että Suomen sodanjälkeinen rauhanajan historia on perustunut puolueettomuuteen ja sitoutumattomuuteen sotilasliitoista. Suomen demokraattisen alku luotiin Venäjän ei lännen vallan alla. Länsi Hitlerin johdolla halusi hajoittaa ja vallata Venäjän jne.

Presidentinvaaleja ei tarvita enää

Kun katsoo Suomen mediaa niin on vaikea ymmärtää miksi kansan on mentävä aivan turhaan äänestämään. Itseäni otti päähän kylmässä rämpiä ääneni antamaan. Typerä lappu, jossa oli yksi numero pakattiin kahteen kirjekuoreen, hakattiin leimaa päälle ja henkkarini kysyttiin kahteen kertaan kolmen minuutin sisään. Median mukaan valinta on jo selvä. Gallupit kertovat tämän. Vaalit ovat pöhköjen puuhaa, kun presidentin voi näemmä valita 1300 gallupissa haastateltua. PS.

Niinistön ja Haaviston vaalitenttikannat itärajan turvallisuudesta puistattavat

Gallupien kärjessä olevat presidenttiehdokkaat Sauli Niinistö ja Pekka Haavisto esittivät Ylen henkilökohtaisissa vaalitenteissä Suomen itärajaa ja Suomen Nato-jäsenyyttä koskevia kannanottoja, joita on syytä käydä hieman tarkemmin läpi ennen varsinaista vaalipäivää. Sauli Niinistön henkilökohtainen vaalitentti oli maanantaina 15.1.2018 (Yle Areena 15.1.2018, Niinistö) ja Pekka Haaviston tiistaina 16.1.2018 (Yle Areena 16.1.2018, Haavisto).

Presidenttikisailu kuin IDOLS, paras esiintyjä palkittakoon!

Suomen kansalle tarjotaan nyt erinomaisia spektaakkeleita, joissa ehdokkaiksi puolueidensa taholta valitut pääsevät esittämään puhetaitojaan ja keinojaan, on selviytyä ns. 'revolverihaastattelijan' kynsistä.

Parhaat pisteet saa eilinen Seija, joka sentään yritti. Naurava presidentti ohitti hänet ns. huumorillaan.

Samaan aikaan, jos valtakunnan arvokkaimmalle asuinalueelle, Seurasaareen tien poskeen,  pääsee, joutuu läpäisemään testejä, jotka sekä miellyttävät että harmittavat.

Vaalikopin lyijykynät hemmettiin!

Äänestyspaikoille pitää tuoda mustekynät ja mustepullo!


Voisi vaalilautakunta ennustaa mustetahroista tulevan pressan suosiota vaalikauden puoliväliriiheen tai vaikka juhannuksen säätä vuodelle 2018.


Kenties äänestyslipukkeiden mustetahroista voisi pitää Suomi100 taidenäyttelyn ja parhaista tuhruista voisi printata myytäväksi postikortteja tai julisteita pönkittämään EKP-johtoisen isänmaan taloutta.

Saattaisi siinä samalla aktivoitua muutama persaukinenkin ja ministeri Pihvi voisi kehua itseään Pääpirun vieressä.

Kansalaisaloite?

Saulin kaudella turvallisuustilanne huonontunut

Ensimmäinen terrori-isku Turussa, jossa teki huutaa "Allahu akbar" eli "Jumala on suurin”, Saulin kaudella.

Hallitukselta ja Presidentiltä kesti vuorokausi ymmärtää että kyseessä terrori-isku. Mistä presidentti ja hallitus oli huolissaan? Vihapuheesta!

Suomalaisten turvallisuutta oon lisättävä ja rajatarkastukset käyttöön pitää olla matkustusasiakirjat.

Paperittomilla ei mitään asiaa Suomeen. Meidän pitää tietää ketkä liikkuu rajojemme yli.

 

En ajatellut äänestää tai suositella ketään presidenttiehdokasta, mutta

Viimeiset kuusi vuotta meillä on ollut Presidentti Sauli Niinistö, arvojohtaja. Mihin suuntaan Suomen arvot ja talous on mennyt? Haluatteko jatkaa samaa rataa vai onko muutoksen aika?

Olin jo päättänyt, etten edes äänestä ketään, kun näytti siltä, että omaa lähipiirin etuja vain ajavat. Itseään ehdokkaat korostavat, että saavat kasvattaa vauvansa ja elää veronmaksajien piikkiin, kun toisilla ei ole työtä, ei kotia, ei ruokaa, saati lapsille leluja tai tablettia.

Realismia: Niinistön vastustajien on aika ryhmittyä Väyrysen taakse.

Presidentinvaalien ydinkysymys on jo pitkään ollut: Tuleeko toinen kierros? Toinen kierros on selvästikin tulossa jo pelkästään sen tähden, että loppua kohden äänestäjät terävöityvät pohtimaan tilanne eri tavoin kuin joulukinkkua syödessä. Niinistön voittamiseksi toisella kierroksella on oltava todella vahva ja pätevä vastaehdokas Paavo Väyrynen. Perustelen:

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä