Milko Aikio Oikeuden puolesta, vääryyttä vastaan

Kaikki blogit puheenaiheesta Pariutumismarkkinat

Markkina-arvoteoria ei ole naisvihaa tai katkeruutta

Netin keskustelupalstoilla sotajalalla tuntuvat usein olevan pariutumista markkinanäkökulmasta hahmottavat ja toisaalta psykologisesta näkökulmasta katsovat ihmiset. Markkina-arvoista puhuminen mielletään kyyniseksi tai katkeraksi, kun taas psykologisia selityksiä arvostellaan liian kapeakatseisiksi. Pariutumisen selittäminen psykologialla tai makrotaloustieteen termein ei kuitenkaan ole ristiriitaista, sillä nämä ovat toisiaan täydentäviä näkökulmia.

Sinkkuuden matematiikkaa

Kirjoitukseni Maahanmuuttajat vievät meidän naiset sai jotkut luulemaan, etten pidä suotavana sitä, että naiset valitsevat vapaasti kumppaninsa. Tahallisia väärinymmärtäjiä löytyi, vaikka blogissani erikseen sanoin, ettei kenelläkään ole subjektiivista oikeutta kumppaniin.

Mistä sitten oli kyse, jos ei naisten tai maahanmuuttajien vihaamisesta?

Maahanmuuttajat vievät meidän naiset

Nuorten irakilaismiesten massamuutto Suomeen on herättänyt monenlaisia arvailuja siitä, millaisia muutoksia maahanmuutto tuo esimerkiksi asunto- ja työmarkkinoille. Paljon vähemmän on puhuttu maahanmuuton vaikutuksesta pariutumismarkkinoihin. Kritiikki ohitetaan toistamalla stereotypioita rasistijunteista, joiden mukaan maahanmuuttajat vievät työpaikat ja naiset.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä