Milko Aikio Oikeuden puolesta, vääryyttä vastaan

Kaikki blogit puheenaiheesta Miesten tasa-arvo

Miesten tulisi saada äänensä kuuluviin

Antero Kemppainen otti kantaa Helsingin Sanomien mielipideosastolla 9.8 siihen, kuinka miesten ongelmista ei hänen mielestä kirjoiteta toimittajien taholta riittävästi, ja siihen, miksi miehet eivät saa ääntään kuuluviin. 

Suomalainen mies naisten täydellisyysodotusten ja huoltajuusriidan välissä

Näyttää siltä, että olemme vihdoinkin olemme pääsemässä eteenpäin mies-naiskeskustelussa maskuliinisuusnäkökulmasta kun julkisuudessa on alkanut kuulua muitakin ääniä kuin feministien. 

Miksi en ihaile naisia

Sanoin tänään aamulla Radio Helsingin haastattelussa, etten ihaile yhtäkään naista. Reaktiot olivat odotusten mukaisia.

Mitä ihmettä? Kuinka joku voi sanoa noin? Sovinisti!

En tosiaankaan ihaile yhtäkään naista, vaikka monia naisia arvostan ja kunnioitan suuresti. Ihailu on halua jäljitellä jotain. Ihailun kohde, idoli, on esimerkki jota seurataan. Demari ihailee Rinnettä, filosofian opiskelija Aristotelestä, uskovainen Jeesusta.

Nyt puhuu uuden polven miesasiamies

Uuden polven miesasiamies. Tällaisen tittelin Helsingin Sanomien Nyt-liite antoi minulle eilen (10.4) julkaistussa jutussaan. Artikkeli herätti keskustelua ja sain runsaasti palautetta – risuja, ruusuja ja kysymyksiä. Siksi ajattelin tässä blogikirjoituksessa avata mitä miesasiasta ja miehisyydestä ajattelen.

Maailma koostuu miehistä ja naisista

Miesasialiike ryhdistäytymässä

Miesjärjestöjen keskusliiton puheenjohtaja Rolf Paqvalinin mukaan tasa-arvon toteutuminen vaatii laajapohjaista yhteistyötä offensiivisen vastakkainasettelun sijaan :

 

"

– Militantti miesliike pitää meteliä, mutta suurin osa meistä miesasiamiehistä haluaa löytää naisten kanssa yhteisen sävelen, Paqvalin sanoo.

Miessakit ry - 20 vuotta!!

 

 

                                         M i e s e m a n s i p a a t i o t a               

 

Tasa-arvo? Ei kiitos!

Feminismi on tasa-arvoa. Tasa-arvo on feminismiä. Törmään usein tällaisiin väitteisiin. Kun kerroin eräälle vihreälle poliitikolle Twitterissä kannattavani tasa-arvoa, hän vastasi minun olevan feministi. Kieltäydyin kunniasta, mutta sain kuulla etten siinä tapauksessa ole kiinnostunut sukupuolten välisestä tasa-arvosta.

Ehkä siinä on jotain perääkin.

Hallituksen tasa-arvo-ohjelman loppuraportti

Johdannoksi lainaus raportin alkutekstistä :

 

Todellisessa vaarassa

Lyhyen ajan sisään on julkiseen, lue some, keskusteluun pullahtanut useita näkemyksiä siitä miten keski-ikäinen heteromies on joutunut sivuraiteelle yhteiskunnassa. Näihin todella asiallisiin ja tyylikkäisiin ulostuloihin on sitten vastattu hirvittävän ahdasmielisesti ja ihmetelty onko meidän tasa-arvo kehityksemme vallan tyssännyt kun tällaisia junttimaisia näkemyksiä huudellaan julkisesti, vaikka on päivän selvää että keski-ikäinen heteromies on yhä yhteiskunnan vaikutusvaltaisin kansanryhmä.

Laasanen palkitsi itsensä

Miesten tasa-arvo ry esittää Henry Laasasta Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan (TANE) Miehen työ-palkinnon saajaksi.

Perusteluissa arvostetaan Laasasen näkyvyyttä, pitkän linjan toimintaa ja sokraattista menetelmää.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä