Milko Aikio Oikeuden puolesta, vääryyttä vastaan

Kaikki blogit puheenaiheesta Miesasia

Nettirasistin anatomia - murjotut miehet akkavallan Suomessa

Miesten syrjäytymisestä on alettu taas puhua ihan vakavissaan. Viime viikkoina on uutisoitu, että jopa lähes 80 000 parhaassa työiässä olevaa miestä on työn ja koulutuksen ulkopuolella - siis kotona juomassa suruunsa! Ja määrä kasvaa koko ajan.

Feminismi - vain koulutettujen naisten etujärjestö, ei muuta

Feminismin alkuaikoina liikkeen tavoitteena oli naisten ja miesten välinen tasa-arvo ja sitä ajettiin luonnollisesti ensisijaisesti parantamalla naisten asemaa. 1800-luvun naisasialiikkeen tavoitteista merkittävimmät ovat toteutuneet. Jäljelle on jäänyt toimintatapa: Ajetaan edelleen naisten etua.

Miksi naiset ovat ihania, mutta miehiä ei kestä selvin päin?

Naiset paahtavat miesten ohi kaikilla olennaisilla mittareilla. Naiset elävät kauemmin, kouluttautuvat pidemmälle (60% korkeakouluista valmistuneista on naisia) ja kokevat itsensä onnellisemmaksi kuin miehet keskimäärin.

Seksuaalinen vapaus on naisen vapautta

Seksistä puhutaan avoimemmin kuin koskaan, mutta pinnallisesti ja ruumiinosiin keskittyen. Koulun terveystiedon tunnilla kerrotaan miten kondomi rullataan päälle, mutta ei mitään siitä, kuinka löytää kaveri, jonka kanssa sitä käyttää. Tieto, joka olisi tarpeellinen etenkin pojille. Iltapäivälehtien seksivinkit rajoittuvat taas eriväristen penisrenkaiden mainostamiseen. Tieto, joka ei ole tarpeellinen kenellekään.

Miksi en ihaile naisia

Sanoin tänään aamulla Radio Helsingin haastattelussa, etten ihaile yhtäkään naista. Reaktiot olivat odotusten mukaisia.

Mitä ihmettä? Kuinka joku voi sanoa noin? Sovinisti!

En tosiaankaan ihaile yhtäkään naista, vaikka monia naisia arvostan ja kunnioitan suuresti. Ihailu on halua jäljitellä jotain. Ihailun kohde, idoli, on esimerkki jota seurataan. Demari ihailee Rinnettä, filosofian opiskelija Aristotelestä, uskovainen Jeesusta.

Nyt puhuu uuden polven miesasiamies

Uuden polven miesasiamies. Tällaisen tittelin Helsingin Sanomien Nyt-liite antoi minulle eilen (10.4) julkaistussa jutussaan. Artikkeli herätti keskustelua ja sain runsaasti palautetta – risuja, ruusuja ja kysymyksiä. Siksi ajattelin tässä blogikirjoituksessa avata mitä miesasiasta ja miehisyydestä ajattelen.

Maailma koostuu miehistä ja naisista

Feministit miesten asialla

Feminismi nostaa vaalien alla äänekkäästi päätään ja siitä yritetään kovasti tehdä vaaliteemaa. Feministeiksi tunnustautuvat, yleensä vihreät tai vasemmiston ehdokkaat, ovat alkaneet puhua feminismistä kaikkien, myös miesten, tasa-arvoa edistävänä aatteena. Puhuttaessa feminismistä on otettava huomioon kaksi näkökulmaa:

1) etymologinen: mihin feminismi käsitteenä viittaa ja mistä se on peräisin?

2) tosiasiallinen: mitä feministeiksi itseään kutsuvat tekevät, ajattelevat ja puhuvat?

Yhdysvaltalaisen eliitin kaksoisstandardit

Tulipa katsottua Oscar –gaala. Mielenkiintoinen kokemus joka kerta, pitkästyttävyyden ja puuduttavuuden seassa päässä pyörii ihmetys, ”miten taitavia ne ovatkaan!” Siis loppujen lopuksi. * Mutta toisaalta oli pakko ihmetellä, miten ”vapaan maan” kenties keskimäärin liberaalein yleisö osaakaan olla niin kaavoihin kangistunut, omien mieltymystensä, valintojensa ja vapaamielisyytensä kahlitsema. * ...jatkuu kommenttiosuudessa;

Tasa-arvo? Ei kiitos!

Feminismi on tasa-arvoa. Tasa-arvo on feminismiä. Törmään usein tällaisiin väitteisiin. Kun kerroin eräälle vihreälle poliitikolle Twitterissä kannattavani tasa-arvoa, hän vastasi minun olevan feministi. Kieltäydyin kunniasta, mutta sain kuulla etten siinä tapauksessa ole kiinnostunut sukupuolten välisestä tasa-arvosta.

Ehkä siinä on jotain perääkin.

Miesten tilanteesta (jos ketään kiinnostaa)

Jälleen kerran on kohistu naisten asemasta niin työmarkkinoilla kuin kuin niiden ulkopuolellakin. Tulevia vaalejakin maalaillaan nuoren ja kliseissä uivan feministin toimesta vaaleiksi joissa "unohdetut" naisäänestäjät ovat ratkaiseva tekijä. Sillä ei niin väliä että jo 2007 vaalit käytiin naisvaltaisille aloille suunnatun tasa-arvo-TUPOn ympärillä kokoomuksen johdolla, joka vielä lopulta toteutuikin ja hoitajien palkkoja korotettiin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä