*

Milko Aikio Oikeuden puolesta, vääryyttä vastaan

Kaikki blogit puheenaiheesta Gay Pride

**tun homo

Olen viime aikoina miettinyt homoutta. En silleen homolla tavalla. Homous tuntuisi toisaalta kauhean käytännölliseltä, jos sellainen kipinä yhtäkkiä iskisi. Tuntuu, että kundien kanssa asiat olisi paljon yksinkertaisempia. Voisi pelata pleikkaria. Saisi katsoa rikostrillereitä ja koskaan ei olisi vaikeuksia päättää ruokapaikkaa. Nämä nyt ovat vähän kliseitä, mutta on niissä totuuden siemen. Toisaalta miespuoliset ystäväni on toisinaan aivan järkyttävän ärsyttäviä, joten ehkä se hohto kaikkoaisi ensimmäisen viikon jälkeen.

Pride on turha juhla

#Helsinkipride on surullinen juhla. Se on kaupallinen tapahtuma ilman syvempää sanomaa. Seksuaalivähemmistöjä puolustava liike on aatteellisesti tyhjä, sillä se on saavuttanut tärkeimmät tavoitteensa. Se on juuttunut menneisyyteen. Siksi siitä on tullut kykenemätön havaitsemaan ajankohtaisia seksuaalivähemmistöjen oikeuksia uhkaavia kehityskulkuja, kuten islamilaisen fundamentalismin nousua.

Rohkeasti yhdessä menneisyyttä muuttamaan

Sukupuolineutraali avioliittolakikäsitys on läpimentyään kiinnostava. Ennen kaikkea siinä mielessä mitä tapahtuu kansalaiskeskustelulle. Historiasta olemme oppineet että
1: Lakipäätökset voivat joskus lopettaa keskustelun. Amerikan maailmasta on opittu, että rotuerotteluun sisältyi runsaasti poliittista keskustelua. Joka sitten lopahti kun Eisenhower ja Kennedy hieman kovistelivat asialla. Segregaatiota tuettiin vahvasti ja siihen liittyi poliittista liikehdintää joka kuitenkin lopahti ripeästi.

Gay pride ja libertarismi

Gay pride-viikko herätti odotusten mukaisesti kiivasta keskustelua, mikä linkittyi osaksi sukupuolineutraalista avioliitosta käytyyn keskusteluun. Kansalaisten mielipiteet sukupuolineutraalista avioliitosta jakautuivat voimakkaasti kahteen eri leiriin, joista kristillissävytteinen ja konservatiivinen ryhmä vastusti sitä, kun taas näennäisen vapaamielinen väestöosa kannatti sitä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä