Milko Aikio Oikeuden puolesta, vääryyttä vastaan

Kaikki blogit puheenaiheesta Euroopan parlamentin poliittiset ryhmät

EU-vaaleihin politiikan kentälle tulossa uutta kiinnostusta

Euroopan parlamentti saa mitä ilmeisimmin vastavoiman Unkarista lähtöisin olevalle amerikkalaiselle miljardööri George Sorosille, jolla on useissa eurooppalaisissa maissa vasemmistopohjainen "Open Society" -säätiöpohjainen yhdistys, jotka ovat olleet hyvinkin aktiivisia Euroopassa jo jonkin aikaa. On kerrottu noiden yhdistysten vaikuttaneen suuresti unionin päättäjiinkin. Unkarissa jopa niin paljon, että maan päättäjät ovat kieltäneen toiminnan maassa vai lopetettiinko toiminta omista lähtökohdista?

Aikuiset lapset Eurooppaa johtamassa

Parlamentin kolme suurinta ryhmää estivät valiokuntien puheenjohtajuudet EU-kriittiseltä EFDD-ryhmältä. Tavallisesti he olisivat äänestäneet ryhmälle yhden puheenjohtajan paikan ja varapuheenjohtajuuksia, mutta nyt ei.

 

Syyksi päätöstä puoltava Sirpa Pietikäinen sanoo, ettei EFDD "suostu rakentavaan yhteistyöhön" Euroopan puolesta. Heidi Hautala pitää päätöstä häpeällisenä. Tulkinta on erittäin osuva.

 

Perussuomalaisten kerrottava EU-puolueensa ennen vaalipäivää

Perussuomalaiset eivät ole suostuneet kertomaan mihin ryhmään aikovat liittyä Euroopan parlamentissa ensi kaudella. Avoimuudesta paasaavalta puolueelta tämä osoittaa suurta halveksuntaa kansanvaltaa kohtaan.

Perussuomalaisia äänestävä ei voi tietää yhtään mitä saa, jos äänestää perussuomalaisia näissä vaaleissa.

Euroopan parlamenttiryhmä näkyviin mainoksissa

Tämän pitäisi olla viimeinen eurovaali, jossa meppiehdokkaiden mainoksissa näkyy vain heidän numeronsa ja puolueensa. Tulevissa vaaleissa pitäisi näkyä mainoksissa hyvin selkeästi, mihin Euroopan parlamentin ryhmään tulevat mepit kuuluvat puoluejäsenyytensä mukaisesti.

Euroopan parlamentin ryhmän tausta, aikaansaannokset ja visiot kertovat enemmän äänestäjille siitä, mihin oikeasti ehdokkaat ovat pyrkimässä, ja missä viitekehyksessä he tulevat tekemään työnsä kuten paikalliset ohjelmat ja lupaukset.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä