Milko Aikio Oikeuden puolesta, vääryyttä vastaan

Unohtakaa aktiivimalli - seuraavaksi tulee aktimalli!

Aktiivimallin takana on ajatus, että ihmisten huono kohtelu voisi tuottaa hyviä tuloksia. Näin oikeasti ajatellaan vuonna 2018.

Onneksi kulttuuri muuttuu. Hitaasti, mutta kuitenkin. Tulee koittamaan aika, jolloin ihmetellään juhanavartiaisten ja juhasipilöiden raipan käyttöön perustuvaa hallintatapaa, ihan kuin nykyään ihmetellään, miten orjuutta pidettiin joskus hyväksyttävänä.

Nyt tehdään kovaa politiikkaa, joka kuitenkin toimii, puolusteli Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen. En epäile sitä lainkaan. Toimiihan orjuuskin. Ja raiskaaminen. Pohjois-Koreakin "toimii". Maa on pystyssä ja ohjuskokeet rullaavat eli tuloksia on saavutettu.

Yksikään orjuudelle, raiskaamiselle tai diktatuurille perustuva yhteiskunta ei ole kuitenkaan pystynyt kilpailemaan niiden yhteiskuntien kanssa, joissa kansalainen edistää omaa ja muiden hyvinvointia siksi, koska haluaa, vapaaehtoisesti.

Mutta kun eivät ne työttömät tule töihin, meille kerrotaan.

Jos Vartiainen, Sipilä, Orpo ja Hetemäki uskovat, että työttömyys on lokoisampaa kuin työllisyys, olisi ennemmin mietittävä mitä vikaa tarjolla olevassa työssä on, jos se ei pysty kilpailemaan minimibudjetin, sosiaalisen syrjäytymisen ja häpeän leimaaman työttömyyden kanssa?

Suomessa on matala syntyvyys, joka aiheuttaa hyvinvointivaltion rahoitukselle haasteen, kun väestö vanhenee ja maksajat eli nuoret harvenevat. Nyt kun on kerran päästy kovan politiikan makuun - joka kuitenkin toimii - odotan innolla Vartiaisen avausta kuinka synnyttämättömyydestä tehdään työttömyyden tapaan "epämukavampaa", että saadaan Antti Rinteen toivomat synnytystalkoot käyntiin.

Toteutus on nimeltään aktimalli ja se menee näin. Kaikki lapsettomat sinkkunaiset kutsutaan neuvolaan sairaanhoitajan haastatteluihin 3 kuukauden välein. Siellä sairaanhoitaja keskustelee vaihtoehdoista miehen löytämiseksi. Myös naisten toimeentuloa leikataan - 5 %, jos he eivät ole harrastaneet suojaamatonta seksiä vähintään 18 tuntia viimeisen 65 päivän ajan.

Oman asuinpaikkakunnan heikko miestarjonta ei kelpaa yhdyntäpassiivisuuden selitykseksi. Aina voi muuttaa maalle, missä on suuri pula nuorista naisista. Vartiainen on suositellut tätä työttömillekin: maalla on työvoimapula, joten ei kuin sinne töitä tekemään.

Jos paikallinen terveydenhoitoviranomainen löytää naiselle miehen, mutta tämä ei ota sulhasta vastaan, seurauksena on karenssi: veroprosentti nousee 100%:iin seuraavan kahden kuukauden ajaksi. Jos nainen elää sosiaalituilla, tukia leikataan -100% seuraavan kahden kuukauden ajaksi. Näin kannustetaan ottamaan itse vastuuta siitä, että meillä on uusia veronmaksajia myös tulevaisuudessa.

Talous on armotonta peliä ja kovat keinot ovat välillä tarpeen, yhteisen hyvän vuoksi tietenkin. Ideologiset sinkut voivatkin painua kumiveneellä Afrikkaan! Tällä ei kaivata siivellä eläjiä, jotka eivät synnytä riittävää määrää hoivaajia vanhuutensa varalle. Ainahan nainen voi ottaa 45-vuotiaan työttömän neitsytmiehen tai työtön ryhtyä puhelinmyyjäksi! "On laskettava rimaa", kuten Vartiainen toteaa Taloussanomissa.

Kritiikkiä tietysti tulee aktiivi- ja aktimallia kehitteleville väärinymmärretyille neroille, mutta siitä ei kannata välittää. Vartiaisen sanoin: "jos ei kukaan suutu, ei mikään muutu."

 

***

Olen kirjoittanut työttömyydestä (ja muusta!) laajemmin kotisivuillani http://milko.fi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Kun aktimalli saadaan rullaamaan ja neidot alkavat harrastamaan suojaamatonta seksiä on valtiovallan kurjistamishankkeista seuraavana ohjelmassa huvivero.
Jokaiseen suomalaiseen naiseen asennetaan GPS-valvontalaite, joka mittaa suoritteen metreinä.
Näistä metreistä peritään huvivero, josta saa vapautuksen vain lisääntymällä!

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

"Seksiä vähintään 18 tuntia viimeisen 65 päivän ajan."

Tuo olisi äärimmäisen kova vaatimus, kun otetaan huomioon kuinka paljon suomalaiset ylipäätään harrastavat seksiä niinku keskiarvoisesti. Totuus lienee lähempänä 2h per 65 päivää.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Aktimallissasi on paljon samoja hyviksi sanottuja piirteitä kuin aktivointimallissa. Tämä tarkoittanee, että se on toimiva malli, joka tuottaa sitä tulosta, mitä sen odotetaankin tuottavan.

En suinkaan ole perustuslakiasiantuntija, mutta pelkään pahoin, etteivät aktimallin perustuslailliset ongelmat ole vähäisempiä kuin aktivointimallissa. Vaan onkos aiemminkaan aina tarvinnut niin noko nuukaan noudattaa perustuslakia, jos on ollut muuten hyvä asia ajettavana? Markan poisto perustuslaista tulee nyt tässä ensimmäiseksi mieleen.

Käyttäjän milkoaikio kuva
Milko Aikio

Tarkoitus pyhittää keinot, kuten sanotaan. Onneksi keinoissa on valinnan varaa. Esitin omat vaihtoehtoiset ideani työllisyyden kohentamiseksi viikko sitten Facebookissa: https://www.facebook.com/milgisputnik/posts/981778... Ehdotus numero kaksi ei edes maksa mitään, sen enempää työttömille kuin valtiollekaan.

Kyllä meillä keinoja on. Mielikuvitus on rajaton, paitsi ehkä Vartiaisella ja Sipilällä, kun ajatus ei kantanut raipaniskuja pidemmälle.

Toimituksen poiminnat