Milko Aikio Oikeuden puolesta, vääryyttä vastaan

Valtamedian häpeällinen ajojahti

Viime päivinä on kohistu työttömistä. Valtamedia on käynnistänyt ala-arvoisen ajojahdin työttömiä kohtaan. Suuresta työttömien massasta on kaivettu esiin muutama mätä omena edustamaan koko työttömyyden kirjavaa kuvaa: tältä näyttää laiska työtön!

Laiska työtön herättää tunteita. Tunteiden herättäminen on paras tapa kalastaa klikkauksia. Somen jaa-napit käyvät kuumina ja lehtitalon kassakone kilisee.

Työttömyys on ihmiselle aina kriisi ja vaikea tilanne: rahaa on vähän, itsetunto matala ja ihmissuhteet vaarassa. Someraivon lietsomiseen perustuva ansaintalogiikka aiheuttaa ikäviä seurauksia sille työttömien enemmistölle, joka haluaisi päästä töihin, mutta ei ole toistaiseksi niitä löytänyt - yrityksistä huolimatta. Työttömyyden pitkittyessä kaverit alkavat katsoa kieroon ja epäillä, että kuuluuko työttömäksi jäänyt ystävä myös näihin "ossinymaneihin". Vetelehtijäksi leimaantuminen ei tee hyvää kenenkään minäkuvalle.

Työttömyyden keskimääräinen kesto on Suomessa kaksi (2) kuukautta. Valtamedia ole maininnut tästä sanaakaan, vaan metsästänyt lööppien kansiin elinikäisiä työttömiä ja maalaillut kuvaa, että "ideologinen työttömyys" olisi yleinen ongelma Suomessa.

Työttömiä valvotaan jo nyt tiukasti, mutta tukien hyväksikäyttö on mahdollista siinä missä muutkin rikokset. Ei ole olemassa yhteiskuntaa, joka on täysin suojassa petoksilta ja muita huijauksilta. Valvonnan kiristäminen entisestään aiheuttaisi kohtuutonta haittaa rehelliselle työttömien enemmistölle.

Media arvostelee paljon vaihtoehtomedioiden levittämää vihapuhetta. Viime päivät ovat todistaneet, että myös valtamedia kykenee vihanlietsontaan; ainakin kun kohteena ovat kantasuomalaiset.***

Työttömyyttä, työtä ja köyhyyttä olen käsitellyt perusteellisemmin kotisivuillani julkaisemissani kirjoituksissa: http://milko.fi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kyllä on ollut outoa ilmaa mutta että "Valtamedia" olisi takana.
Onko Packalenin ulostulosta uutisoiminen tai ylipäätään koko keskustelu, joka tuntuu keskusteluttavan oikeasti ihmisiä, joku salaliitto?
Ei ole.
Ja mikä olisi se ei Valtamedia jossa tämä keskustelu pitäisi käydä?
Olemmeko me nyt valtamediassa kun olemme Puheenvuorossa?

Käyttäjän milkoaikio kuva
Milko Aikio

Valtamedialla viittasin suuriin kaupallisiin mediataloihin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ne heittävät tämän aiheen. On sitten kunkin tahon asia ottaa koppi. Valtamediapuhe ei ole hyvä koppi. Seurataan nyt sitten miten eri tahot tämän ottavat.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Valtamedia on antanut ilmaista mainosta tämän yhden ideologisesti työttömän kirjalle. Tuskin kukaan niin tyhmä on, ettei osaisi erottaa toisistaan oikeaa työtöntä ja pinnaria.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kirjallisuus on sein yhteiskunnallisia aiheita käsittelevää. Ja joskus kirjailija saa mainosta. Aivan hedelmätöntä on keskittyä siihen.
Kirjailija sanoo aiheenaan oleva kunnianhimo.
Tässä on siis sellainen näkökulma työttömyyteen jossa on kunnianhimoaspekti mukana. Esim voi sanoa että työssäkäynnin etoksen toteuttaminen ei ole kaikkien kunnianhimon perusta.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

"Työssäkäynnin etos"? Ei sellaista tarvitse olla, mutta täysivaltaisen ja -kykyisen on yhteiskunnassa itse ansaittava elantonsa. Mikä etos se sellainen on, että työkykyinen ripustautuu muiden elätettäväksi, vapaamatkustajaksi? Minusta se on hedelmätön ja itsekäs elämänasenne - vapauden tavoittelua muiden vastuuulla.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #7

Henkilö voi kuitenkin laskea että sellaiset työt joita hän voi saada tai sellainen tuista kieltäytyminen jota tarjotaan tekisi hänet vielä kalliimmaksi yhteiskunnalle.
Pitäisi varoa ettei liikaa puhu muiden varoilla elämisestä koska monet työttömät voi ottaa puheet niin kirjaimellisesti että päätyvät ratkaisuihin joita ei toivota.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #8

Jokainen nyt tajuaa oikean työttömän ja pinnarin eron. Tällainen henkilö ei laske yhteiskunnan etua...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #9

Kun otat etäisyyttä ihmisestä kutsumalla häntä tällaiseksi henkilöksi aiheutat samalla viestisi muuttumisen epäselväksi. Kommentistasi ei käy ilmi mihin viittaat "tällaisella henkilöllä". Jos viittaat pinnariin niin eikö nimitys ole jo itsessään negatiivinen.
Taitaa keskustelu joko tyrehtyä tai siirtyä pohdintaan ihmisen perusluonteesta.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #10

Negatiivinenpa hyvinkin. Mitä positiivista on toisten kustannuksella elämisessä?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #12

Sitä nyt tekee tavalla tai toisella kaikki. Taidat olla Linkolaakin radikaalimpi.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #13

Linkolalla on hyvin vähän tekemistä tässä keskustelussa. Olen laillisuuden kannattaja - toisin kuin luontoanarkisti Linkola - ja henkilö, joka välttelee työtä, mutta nostaa silti työmarkkinatukea (sen tarkoitus on turvata toimeentulo töitä haettaessa).

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #15

Mitä henkilöstä joka välttelee työtä? Lause jäi kesken.
Linkolan mielestä kaiken pitäisi mennä luonnon säilymisen ehdoilla. Sinun mielestäsi vanhentuneen ansaintamallin. On mahdottomuus että kaikki olisivat töissä.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #16

Ei lause jäänyt kesken: "Olen laillisuuden kannattaja - toisin kuin luontoanarkisti Linkola - ja henkilö, joka välttelee työtä, mutta nostaa silti työmarkkinatukea...". Siis: toisin kuin L. ja henkilö, joka välttelee...".

Linkola näki hyväksi suurten ihmismäärien menehtymisen pois luontoa rasittamasta. Hän ajattelee yhteiskunnan vastaisesti. Anarkisti siis.

Ei nykyinen ansaintamalli vanhentunut ole eikä vanhennu, ellei keksitä Sampoa, joka jauhaa hyvinvointia kaikille. Kaikki eivät ole koskaan työssä, mutta on yhteiskunnan/hallituksen asia pyrkiä järjestämään asiat niin, että mahdollisimman monet saavat työtä.

Sellainen "ansaintamalli", jota tässä ajetaan sisään on itse asiassa elatusmalli, jossa ei panna tikkua ristiin, vaan odotetaan, että muut tekevät työt puolestasi. Näkemys yhteiskunnasta on nurinkurinen. Täysin työkykyisenä asetutaan työkyvyttömän rooliin.

Se, että näiden työhaluttomien määrä ei ole (vielä) suuri, ei ole mikään puolustus. Asia on periaatteellinen ja yhteiskuntamoraaliin liittyvä.

Esimerkiksi VR ja liikennelaitokset yrittävät saada liputta matkustavat - tai pitäisikö sanoa ideologisesti lipunostohaluttomat - maksamaan matkansa.
Samaan tapaan yhteiskunta odottaa, että työkykyiset kansalaiset elättävät itsensä (ja lapsensa).

Juha Hämäläinen

Vihapuhe sinne tai tänne siitä keskustelu ei tuo mitään uutta tilalle.
Perustuloa peliin ja turha byrokratia pois, jotta ihmiset voivat tehdä jotain omatoimisesti oman tilanteensa helpottamiseksi!

Esimerkki: https://www.huuto.net/kohteet/ainutlaatuinen-suomi...

Käyttäjän ArmasAallontie kuva
Jari Partala

Kyllä tämäkin täytyy olla Sipilän juonia :-)

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Miten tuo eroaa Ossin työttömyyskorvauksesta? Josta nousi meteli.
"Hajoita ja hallitse" (Kepu,kok,siniset)!

Suomessa on alkanut kaksivuotinen perustulokokeilu 2000 kansalaiselle.

Perustulokokeilussa mukana olevat saavat tililleen kuukausittain 560 euroa perustuloa verottomana ja vastikkeetta.
YLE

Toimituksen poiminnat