Milko Aikio Oikeuden puolesta, vääryyttä vastaan

Masentavan Halla-ahon väsynyt valssi

  • Millä sijalla sinä olet Halla-ahon priorisointilistalla?
    Millä sijalla sinä olet Halla-ahon priorisointilistalla?

Jussi ”Mestari” Halla-aho ilmoittautui odotetusti mukaan perussuomalaisten puheenjohtajakisaan. Kampanjansa Halla-aho avasi videotervehdyksellä, jossa puhui vähemmän yllättävästi maahanmuutosta. Haastaja Sampo Terho leimattiin videolla puolueliitin ehdokkaaksi ja ”perintöprinssiksi”. Mahdollisuutta esittää kysymyksiä ei ollut.

Halla-aho on ollut pidättyväinen ottamaan kantaa muuhun kuin lempiaiheeseensa, maahanmuuttoon. Maahanmuutosta Halla-aho on yksiselitteisen oikeassa. Päästämme ministeriehdokkaan liian helpolla, jos annamme Halla-ahon jatkossakin puhua pelkästään mieliaiheestaan, josta hänellä on kattavat tiedot ja jonka suhteen on pitkälti oikeassa.

Olen äänestänyt Jussi Halla-ahoa. Kahdesti. Silloin ei ollut muita vakavasti otettavia poliitikkoja, joita äänestämällä olisi voinut vastustaa turvapaikkaturismia. Ajat ovat sen jälkeen muuttuneet ja hyvä niin; maahanmuuttokriittisyydestä on tullut valtavirtaa.

Halla-aho ei ole kuitenkaan pysynyt kehityksen perässä. Levy on jäänyt soimaan. Halla-aho on pyrkimässä asemaan, jossa toimivalta on perusteltua odottaa laaja-alaista näkemystä yhteiskunnasta, visiota. Halla-aholla ei sellaista ole tai hän on haluton kertomaan siitä muille. Syitä voi vain arvailla, koska Halla-aho ei suostu puhumaan muusta kuin maahanmuutosta.

Yritetty kyllä on. Olen Facebook-seinälläni yrittänyt moneen otteeseen puristaa Halla-ahosta edes vähän enemmän kuin mitä jo tiedämme: rajat kiinni, helpotuksia aseenomistukseen ja mars Natoon. Sen verran Halla-aho sentään paljasti, että hänen ”selkeä yleistavoitteensa” on verorahojen käytön ”priorisointi”. Kun kysyin, mitä hän priorisoinnilla tarkoittaa, en saanut vastausta.

Pelkään, että Halla-aho aikoo valituksi tullessaan tehdä kaikkensa juuri niiden ihmisten elämän kurjistamiseksi, jotka ovat nostaneet hänet valtaan. Halla-ahon puheista paistaa talousoikeistolaisuus ja äärikriittinen asenne sosiaaliturvaan, ilmaiseen koulutukseen ja terveydenhuoltoon.

Meidän ei ole syytä unohtaa kuka Jussi Halla-aho on. Halla-aho on menestynyt poliitikko ja tohtorintutkinnon suorittanut kielitieteilijä, joka on Eiran jugend-linnasta kirjoittamiensa blogien avulla kohonnut Brysselissä reilun 8000 euron kuukausipalkalla kahvittelevaksi euroedustajaksi.

Hän on mies, joka on tottunut olemaan aina oikeassa. Ongelmista Halla-aho syyttää mieluiten muita: vihervasemmistoa, toimittajia, puolue”eliittiä”, milloin mitäkin. Halla-aho näkee ympärillään paljon kaikenlaista vehkeilyä ja epäkohtia. Myönteistä visiota yhteiskunnasta hänellä ei ole. Halla-ahon suusta ei kuule koskaan miten yhteiskuntaa pitäisi kehittää, että se olisi parempi paikka meille suomalaisille. Siitä hänellä on paljonkin ajatuksia kenen asioita pitäisi huonontaa ja miten.

Onneksi perussuomalaisilla on vaihtoehtoja. Puheenjohtajuudesta kisaa maahanmuuttokriittinen, mutta myös yleispolitiikassa asiansa osaava Sampo Terho. Lisäksi ehdolla on mm. Leena Meri, ja useat muut ovat kertoneet harkitsevansa asettumista ehdolle. Toivottavasti puoluekokouksen väki on riittävän kovapäistä vaatiakseen Halla-aholta vastauksia siihen, kenen eduksi hän aikoo verorahojen käyttöä ”priorisoida”.

Nykyinen hallitus on priorisoinut rahoja Kreikka-tukiin, Talvivaaraan ja kansanedustajien avustajien palkankorotuksiin. Samalla duunarin tilipussia on höylätty Kikyllä, työttömien pieniä tukia leikattu entisestään ja lasten päivähoitoa rajattu.

Pelkoni on, että Halla-ahon valtakunnassa tämä olisi vasta alkua. Vihollisia nimittäin riittää. Nyt niitä alkanut löytyä myös oman puolueen sisältä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Luotan puolueeni vetovastuussa Sampo Terhoon, jolla on näyttöä poliittisesta joukkueenjohtajuudesta eduskuntaryhmän vetäjänä. Hänellä on myös kykyä niin talous- kuin sosiaalipoliittiseen ja kapeamman sektorin puolustus-, maahanmuutto- ja ulkopoliittiseen keskusteluun puheenjohtajatasolla.

Timo Soinin ja perussuomalaisten puoluejohdon linja on ollut kokonaiskuvan kannalta enemmän kuin järkevä. Hallituksen pysyminen kasassa vie perussuomalaista politiikkaa toteutukseen, josta oppisitiossa vain puhuttiin ja Sampo Terhon valinnalla tähän saadaan jatkuvuutta.

Käyttäjän milkoaikio kuva
Milko Aikio

Terho on järkevä mies, eikä todellakaan mikään "kukkahattutäti" tai "maailmanparantaja". Osaamista on ja se ei ole kapea-alaista kuten Halla-aholla. Halla-ahon näytöt johtajuuden suhteen puuttuvat.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

En sanoisi Halla-ahon olevan humanitaarisesta maahanmuutosta yksiselitteisen oikeassa, vaikka innokaimpien kannattajien mielestä hänen väitteitään siitä ei edes teoriassa pysty kumoamaan.

Jotta voisi sanoa onko Halla-aho yksiselitteisen oikeassa, pitäisi tietää mikä on hänen perimmäinen huolenaiheensa humanitaarisen maahanmuuton suhteen. Hänelle se tuntuu olevan huoli siitä, että humanitaarinen maahanmuutto hävittää suomalaisen etnisyyden ja kansallisuuden, eikä hänen nyt tässä voi sanoa olevan yksiselitteisen oikeassa. Olisi mielenkiintoista kuulla hänen perustelevan miten maahanmuutto konkreettisesti tuhoaa esim. suomalaisen kahvinjuontikulttuurin tai jonkin muun kulttuurin osa-alueen.

Käyttäjän milkoaikio kuva
Milko Aikio

Minä en ole kuullut vakuuttavia argumentteja Halla-ahon väitteitä vastaan. Voi tietysti olla, että ne eivät ole vain kantautuneet korviini. Joka tapauksessa puolueen puheenjohtajalla ja ministerillä on oltava osaamista ja näkemyksiä kapean erityisosaamisalueensa ulkopuolelta. Halla-aho soittanut samaa levyä vuosikaudet.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

No, pitäisi tietää mitä ne perimmäiset väitteet ovat. Jos hän väittää humanitaarisesta maahanmuutosta aiheutuvan ongelmia, siis mitä tahansa ongelmia, vastaanottajamaalle niin siitä on vaikea olla perustellusti eri mieltä.

Käyttäjän milkoaikio kuva
Milko Aikio Vastaus kommenttiin #5

Ei mitä tahansa ongelmia, vaan hyvin tarkkarajaisia ongelmia: islamistisen ajattelun lisääntyminen, syrjäytyminen, työttömyys, väkivalta, rikollisuus, jne. Esimerkkitapauksina Malmö ja Tukholman Rinkeby. Ja puhutaan nimenomaisesti turvapaikkamaahanmuutosta, ei muusta maahanmuutosta, esim. työperäisestä.

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

Annatko konkreettisia esimerkkejä Tehon laaja-alaisesta osaamisesta? Millä tämä osaaminen on mitattavissa?

Se, että Halla-aho on priorisoinut eri aihealueita ei tarkoita sitä, että hänen osaamisensa olisi vajavaisempaa muissa aiheissa.

Minusta on parempi, että tuleva pj hallitsisi edes yhden tärkeän osa-alueen syvällisesti. Näitä yleisosaajia mahtuu 13 tusinaan.

Toimituksen poiminnat