Milko Aikio Oikeuden puolesta, vääryyttä vastaan

Änkyräoikeiston sinivalkoinen kupla

Änkyräoikeistolaista ei ole vaikea tunnistaa. Kapean sanavaraston käytetyimmät termit ovat nettomaksaja, mamu, yksilön vastuu ja verohelvetti. Itseään änkyräoikeistolainen kuvailee sellaisilla vaatimattomilla adjektiiveilla kuten ahkera, rehellinen ja vastuuntuntoinen. Muissa hän näkee enimmäkseen laiskuutta ja epärehellisyyttä. Änkyrän poliittinen ideologia on yksinkertainen ja mutkaton: parannetaan maailmaa tekemällä kaikista yhtä erinomaisia kuin minä olen.

Moraali on änkyräoikeistolaiselle tärkeää. Oikeudenmukaisuuden hän käsittää tosin siten, että rikkaiden kuuluisi olla vieläkin rikkaampia ja köyhien entistäkin köyhempiä. Köyhän leipä kun on aina viekkaudella ansaittu, mutta rikas on kaikessa toiminnassaan rehti kunnon kansalainen. Änkyrä parantaisikin asioita siten, että rikkaat vapautettaisiin kokonaan veroista, samalla kun köyhät laitettaisiin Sebastian Tynkkysen visioimille metsäleireille opettelemaan työmoraalia yhdessä turvapaikanhakijoiden kanssa.

Maamme pääministeri on lestadiolainen miljonääri ja hallituksen toiseksi suurin puolue on tunnettu maaham muutto kriittisistä provokaatioistaan, mutta änkyräoikeiston mielestä Suomi on edelleen punavihreän Illuminatin eli myyttisen Vihervasemmiston reptiliaaniliskojen hallitsema. Änkyrälle hallituskokoonpano ei merkitse mitään, jos joku punavihreä marginaalitoimittaja saa joskus kolme kappaletta palstatilaa Helsingin Sanomissa. Usein tuntuu, että änkyrän käsitys yhteiskunnasta on sellainen, jossa Helsingin Sanomien toimitus säätää lait ja päättää kuinka monta irakilaispakolaista Suomeen otetaan.

Änkyräoikeiston hiekkalaatikolla naureskellaan punavihreiden ”kuplautumiselle” vailla minkäänlaista itsekritiikkiä. Oma yksiöiden vastuita kantava lammaslauma on itsenäisten ja valveutuneiden ihmisten toisistaan riippumaton joukko, jossa Trumpin ”vaihtoehtoiset faktat” otetaan ilolla vastaan - eihän noihin punavihreän kuplan toimittajaliskoihin ole luottamista. Jos joku kyseenalaistaa änkyrän ”faktat”, hän on punavihreä mädättäjä ja kaappikommunisti.

Pakolaiskriisi avasi jonkinlaisen Pandoran lippaan, jonka jälkeen talouskasvun nimessä tapahtuvasta häikäilemättömästä oman edun tavoittelusta on tullut maaham muutto kriittisten ”kansallismielisten” parissa ääneen lausuttu hyve. Heikot jääkööt jalkoihin, kuka heitä kaipaa.

Vaikka änkyräoikeisto on pakolaiskriisin myötä saanut tilaisuuden näyttäytyä isänmaallisena toimijana, joka ajattelee aina suomalaisen parasta, on hyvä muistaa, että heidän isänmaallisuudessaan ei ole tilaa köyhille, sairaille tai ylipäätään kenellekään, joka ei ole heidän kaltaisensa. Toisin sanoen erinomainen, moraalinen, ahkera, tunnollinen, rehellinen, vastuuntuntoinen ja älykäs ihminen - vähän kuin se Amerikan Trump, joka laittaa vihdoin loisijat kuriin, niin rikkaat saavat ottaa sen mikä heille kuuluu.

Suomessa olisikin nyt tilaa vastuullisesti isänmaalliselle politiikalle. Ihmiset tarvitsevat vaihtoehdon, jossa heikoista huolehtiminen ei tarkoita sinisilmäistä maahanmuuttopolitiikkaa ja avoimia rajoja, mutta jossa hallittu maahanmuuttopolitiikka ei merkitse samalla estotonta lupaa köyhien kyykyttämiselle. Erityisesti sosiaalisessa mediassa poliittinen keskustelu on jäänyt maahanmuuttokysymyksen vangiksi. Kaikki määräytyy sen mukaan, oletko suvakki vai rasisti. Meidän on uskallettava puhua myös muusta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Itse asiassa en oikein tunnistanut tuota kuvaasi änkyräoikeistolaisesta.

Ylipäätään "oikeistolaisuudella" nykyajan kielenkäytössä tarkoitetaan ennen kaikkea kansallismielistä oikeistolaisuutta, ei niinkään menneiden vuosikymmenten "porvareita".

Ja ne kansallismieliset änkyrät, jotka mm. tuota "mamu" -käsitettä viljelevät, euvät suinkaan ole niitä rikkaita suosivia tai köyhiä kyykyttäviä omien sanojensa mukaan, vaan pikemminkin päinvastoin "pienen ihmisen puolella herroja vastaan".

Mikä puolue mielestäsi edustaa tuota kuvaamaasi "änkyräoikeistolaisuutta" sellaisena kuin sitä kuvasit? Kokoomus ainakin on maahanmuuttopolitiikassa aika paljon samoilla urilla kuin vihreät.

Käyttäjän milkoaikio kuva
Milko Aikio

Änkyräoikeistolaisella tarkoitin nimenomaan tätä Junes Lokan, suomidemokraattien, MV-lehden ja jossain määrin persujenkin "kansallismielistä" rintamaa. Siellä ei vihata vain mamuja, vaan tulilinjalla ovat kaikki "loiset" työttömistä yksinhuoltajaperheiden "heikompaan ainekseen".

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Mutta kun lukee tuon kohdan:

"rikkaiden kuuluisi olla vieläkin rikkaampia ja köyhien entistäkin köyhempiä. Köyhän leipä kun on aina viekkaudella ansaittu, mutta rikas on kaikessa toiminnassaan rehti kunnon kansalainen. " , niin ei tule mieleen persut kuitenkaan, ennemminkin juuri syytökset vanhakantaista kokoomukselaisuutta kohtaan. (Sebastian Tynkkysen tosin tuossa kohdin mainitsit ...)

Joten pitäydyn kannassani, että niistä änkyräoikeistolaisista pitäisi kirjoittaa hiukan toisenlainen profiili.

Käyttäjän milkoaikio kuva
Milko Aikio Vastaus kommenttiin #3

On niillä nämäkin mielipiteet, vaikka niistä eivät suurta ääntä pidä. Kysy vaikka mielipiteitään sosiaaliturvan ja verotuksen oikeasta tasosta. Tai siitä, johtuuko työttömyys ensisijassa työttömistä vai rakenteista (työpaikkojen määrä). Tai kysy vaikka pitäisikö yksinhuoltajaäideille maksaa enemmän vai vähemmän lapsilisiä, ja millä ehdoilla. Jne. Maahanmuuttajien vihaaminen on vain jäävuoren huippu tämän porukan itsekeskeisessä aatemaailmassa, jossa on tilaa vain heille ja heidän ansioilleen.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Mielestäni äärikansallismieliset ilmiöt, kuten euro- ja maahanmuutonvastaisuudet ovat keskenään eri ilmiö kuin talousoikeistolainen libertarismi. Joskus ne tietenkin löytävät toisensa samaan pöytään, joskus eivät. Esimerkiksi Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen on kova ammattiyhdistysliikkeen ja matalapalkka-alojen työntekijöiden kyykyttäjä, mutta kuitenkin maahanmuuttomyönteinen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Puit oman viestini hiukan toisin sanoin ja ehkä ymmärrettävämmin. Nykyään tuo käsite "oikeistolaisuus" on joka yhteydessä määriteltävä erikseen.

Käyttäjän KimmoKnutars kuva
Kimmo Knutars

Suomesta ei löydy vasemmistolaista EU/maahanmuutto/globalisaatio-kriittistä puoluetta; muutenkin yleispuolueet täyttävät funktionsa heikosti nykyajan pirstaloituneessa arvomaailmassa. #demokratia101

Toimituksen poiminnat