Milko Aikio Oikeuden puolesta, vääryyttä vastaan

Herätysliike-anarkismi on modernia uskovaisuutta

Olen pohtinut kuinka paljon uusvasemmistolainen niin sanottu linja-aholaisuus muistuttaa uskonlahkon toimintaa.

Jeesus kultaisine sääntöineen on vaihtunut Marxin oppeihin ja uskovaisuus suvaitsevaisuuteen. Kuolemansynteinä ovat rasismi, seksimi ja albeismi, jotka voivat johtaa Feministiryhmän seurakunnasta erottamiseen. Vääräuskoisia kartetaan: harhaoppien, kuten nationalismin levittäjät estetään sosiaalisessa mediassa, jotta turmeleva kansallisajattelu ei pääse vaikuttamaan näiden pyhien sieluihin.

Vasemmisto-anarkistien torikokouksissa rummut pärisevät, kun moraalisesta erinomaisuudestaan päihtyneet massat manaavat kirouksia pahuuden voimia vastaan. Hallelujan sijaan huudetaan luokkasotaa, eikä äänestä ole puutetta monen ollessa nauttinut ehtoollisviiniä turhankin paljon.

Ajoittain syntyy kahnauksia virkavallan kanssa. Eletään viimeisiä päiviä, jolloin tosiuskovaiset joutuvat puolustamaan itseään diskriminoivien ja cis-seksististen rakenteiden sekä muun moraalisen rappion levittäytyessä kaikkialle.

Fasismi, seksismi, rasismi ja kapitalismi kumpuavat kaikki samasta iljettävästä ei-kaupunkilaisen juntti-suomalaisuuden lähteestä, joka on nujerrettava, jotta pyhät pääsisivät nauttimaan taivaallisista iloista kommunistisessa tasa-arvoparatiisissa, jossa sorto, epäoikeudenmukaisuus ja arkipäivän seksismi on ikuisesti sysätty kadotukseen.

Tuomiopäivää odotellessa toivotan kaikille värisokeaa punavihreää sateenkaarisiunausta - tasa-arvoisesti, rotuun, sukupuoleen ja hiusten pituuteen katsomatta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

WTF? Siis liikehdintää nimetään jonkun Vesa Linja-ahon mukaan? "Linja-auto" on toki äärimmäinen ihminen. (Olen se yksi kommentoija joka on korostanut hänelle päin naamaa siitä että hänellä on taipumus intoiluun ja ääriajatteluun.) Hän ei kuitenkaan huuda mitään luokkasotaa tai edes käytä Marxilaisia konsepteja. Linja-aho on ymmärrettävissä ennemmän kissakahvilan kuin kommunistisen politiikan mukaan. Hän on intersektionisti. Lisäksi hän ei ole merkittävä ideologinen johtaja. Hän on enemmän luettu kolumnisti kuin jonkin liikkeen johtaja.

Tekstisi analyyttisyys on heikkoa, sisältö ja heitot epämääräisiä ja aika asenteellisia. Edes kritiikin kohteeseen ei ole tutustuttu (esim. lähestytty lainauksin tai vastaavin). On se toki kivaa kun kaveripiirissä on keksitty että kenen tahansa nimeen voi laittaa ismipäätteitä ja saada ne kuulostamaan ideologioilta. Se, että tämä oivallus on koettu kopioimisen arvoiseksi tai nerokkaaksi on kuitenkin jotain joka lähinnä virittää mielen pessimistiseksi. Pessimistiseksi koskien ihmisten kognition tasoa.

Käyttäjän milkoaikio kuva
Milko Aikio

Tämä ei ollut analyyttinen, erittelevä kirjoitus, vaan humoristinen luonnehdinta ihmisyhteisön toiminnasta, joka olisi sovellettavissa melkeinpä mihin tahansa aatteelliseen liikkeeseen. Arviosi on ymmärrettävä, jos tekstin tyylilajin tulkinta on eri kuin kirjoittajan tarkoittama.

Käyttäjän milkoaikio kuva
Milko Aikio

"Pessimistiseksi koskien ihmisten kognition tasoa."

Kuten sanoin, lukijalta vaaditaan kykyä tulkintaan. Sinänsä paljastavaa, että tekstin herättämä tunnereaktio on saanut sinut - toki sivistynyttä kieltä käyttäen - haukkumaan minua tyhmäksi, koska teksti ei ollut lukijalle ymmärrettävä. En siis tiedä kumman kognition taso herättää pessimistisiä tuntemuksia.

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo

Väreistä tuli mieleen että monesti tupataan nähdä asiat niin kovin mustana, joskus tarkoitus on jopa mustamaalata. Toinen juttu on sitten ne jotka yrittää maalata mustaa valkoiseksi, toiset taas valittaa että elämä on niin harmaata. Ehkä kannattaisi myös miettiä miten saisi vähän väriä elämäänsä, jos mustavalkoinen ajattelu ahdistaa vaikkapa.

Toimituksen poiminnat