Milko Aikio Oikeuden puolesta, vääryyttä vastaan

Uuteen nousuun

Talous on kuralla. Ihmiset eivät tule toimeen keskenään. Rotuvihaa lietsotaan puolin ja toisin. Lakkoja järjestetään, yt-neuvotteluja aloitetaan, työehtoja kierretään erilaisella sopimuskikkailulla, leikkuri ajaa köyhät leipäjonoihin. Poliitikotkin ovat niin turhautuneita, että lopettavat kokonaan, viimeisimpänä Carl Haglund.

Kansankuntana olemme vajonneet itsekeskeisyyteen, joka on johtanut tunkkaiseen ja vihamieliseen ilmapiiriin. Vika on aina muissa. Naapurin syy. Yrittäjät ovat ahneita ja työttömät laiskoja, riippuen keneltä kysytään. Asiat nähdään vain omalta kannalta.

Yhteistyökyvyttömyys on merkittävin huonoa taloustilannetta ylläpitävä syy. Huono ilmapiiri on estänyt suomalaisia sopeutumasta maailmantalouden muutoksiin.

Talous ei ole mitään sen kummempaa kuin mitä ihmiset tekevät toistensa kanssa. Nyt ihmiset eivät tule, eivätkä halua tulla toimeen kuin korkeintaan itsensä kaltaisten kanssa. On selvää, että silloin talouskasvu hiipuu tai jopa taantuu, ja yleinen elintaso laskee.

Suomalaisten onkin nyt ryhdistäydyttävä ja etsittävä uusia yhteistyön keinoja. Kaikenlainen tynkkysläinen kansankiihotus on yksinkertaisesti lopetettava. Yksisilmäisyydestä on päästävä eroon. Asioilla on aina monta puolta. Syyttely vain syventää sitä rappiotilaa, jossa kansana olemme.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

"Suomalaisten onkin nyt ryhdistäydyttävä ja etsittävä uusia yhteistyön keinoja. Kaikenlainen tynkkysläinen kansankiihotus on yksinkertaisesti lopetettava. Yksisilmäisyydestä on päästävä eroon. Asioilla on aina monta puolta. Syyttely vain syventää sitä rappiotilaa, jossa kansana olemme."

Mallia ei kannata hakea ainakaan Ruotsista. Mutta jos ei sieltä, niin mistä sitten?

Ennen EU-aikaa asiat vaikuttivat olevan paremmin.

Pitäisikö palata vanhaan ja etsiä vastauksia sieltä?

Käyttäjän milkoaikio kuva
Milko Aikio

Ruotsista ei todella kannata ottaa mallia, mutta ei tämä pirujen seinille maalailukaan johda hyviin tuloksiin. Kun ilmapiiri on pessimistinen, talous rapautuu. Silloin ei uskalleta perustaa omaa firmaa tai palkata uutta työntekijää. Ihmiset on tässä maassa suorastaan peloteltu pystyyn. Lamaannus näkyy elintason laskuna.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Kaikenlainen tynkkysläinen kansankiihotus on yksinkertaisesti lopetettava."

Siis kritiikki on lopetettava ja järjettömyys sallittava. Toki asioilla on monta puolta mutta yleensä järjenkäyttö olisi suotavaa politiikassa vaikka maailmanhalauksen kustannuksella. Aivan varmasti nykyinen kansainvaellus kiihottaa enemmän kuin sen kritiikki niin Suomessa kuin muuallakin Euroopassa.

Käyttäjän milkoaikio kuva
Milko Aikio

Kyllä nämä asiat tiedetään ja niistä on lupa puhua. Mutta ei ole järkevää muistuttaa ihmisiä kaiken aikaa vain ja ainoastaan huonoista asioista. Välillä voisi puhua muusta kuin kansainvaelluksesta ja valtiontalouden tasapainottamisesta, antaa jonkinlaista toivonkipinää, joka voisi kannustaa yrittämiseen tai ylipäätään mihin tahansa toimeliaisuuteen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Hallituksen toimet talouden supistamiseksi EU:n ja EKP:n vaatimuksesta (austerity) eivät tue talouskasvua ja siten aiheuttavat lähinnä toivottomuutta.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Politikot ja valtamedia suppiloi ihmiset pseudokeskusteluihin, joiden vaikutus kokonaisuuteen on 1 - 5 %.
Pääasia, että ihmisillä on jotain mitä paheksua ja voivotella. Tunnevoivotus estää ihmisiä ryhtymästä todellisiin keskusteluihin ja lauma on saatu karsinaan ja se saa vapaasti määkyä liejuisessa ruohossa. Pääasia, etteivät huomaa, missä ruoho on vihreää ja miten lauma sinne pääsee.

Todellisuudessa, esimerkiksi vihapuheissa, osa islamisteistä johdetaan harhaan kuten myöskin meidän lukutaidottomat puusilmäiset ristiretkeläiset, jotka karauttavat aina välillä pubista johonkin yhteiskokoukseen vahvistaakseen uskomuksiaan.

Sitten on se 5% kansasta, joka näkee, mutta ei osaa yhdistäytyä muiden kanssa vaan jokainen taistelee ylös omaa kukkulaansa. Kaikki melkein kaikkia vastaan.

Politikot nauravat partaansa ja media seuraa hymyillen katseellaan.

Henry

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

"Talous ei ole mitään sen kummempaa kuin mitä ihmiset tekevät toistensa kanssa."

Miten talous laitetaan sitten kuntoon ja mitä se tarkoittaa mielestäsi?

Toimituksen poiminnat