Milko Aikio Oikeuden puolesta, vääryyttä vastaan

Perussuomalaiset on naulannut oman arkkunsa

Viimeisin yleisesti hyväksytty ”kansakunnan tilaa” koskeva analyysi tuntuu olevan Jussi Halla-ahon yli kymmenen vuotta sitten hahmottelema maahanmuuton uhkakuva, joka on osin toteutunutkin. Siltä pohjalta Perussuomalaisetkin politiikkaansa tekee, vaikka nyt puhaltavat uudet tuulet.

Populistinen puolue on aina aatteellinen tyhjiö, joka kanavoi minkä tahansa yhteiskunnallisen epäkohdan puolueen kannatukseksi kun tilaisuus koittaa ja jos kukaan muu ei siihen tartu. Tuo epäkohta oli liian vapaamielinen ja sinisilmäinen maahanmuuttopolitiikka. Nyt kun Perussuomalaiset on hallituksessa korjaamassa tilannetta, putoaa puolueelta samalla kannatuspohja. Maahanmuuton jälkeen ei Perussuomalaisiin parin humalaisen möläyttelijän lisäksi paljoa jää.

Kannatus onkin romahtanut puoleen viime vaaleista, eikä elpymisen merkkejä näy, vaikka Lahden puoluevaltuuston kokouksessa luvattiin Rocky-teemamusiikin tahtiin ”nostaa sykettä”. Hiki kyllä valui Soinin otsalla kuin vartaaseen nostetulla puunhalaajalla, mutta kokonaisuudessaan demokratiaan kuuluva kiviterapiakokous jäi onnettomaksi tuherrukseksi.

Kaikissa yhteiskunnallisissa muutosprojekteissa on se vaara, että muutosvoimasta itsestään tulee ongelma. Näin on käynyt Perussuomalaisille. Menestys on sokaissut puolueen kritiikiltä. Ongelmat ovat aina jossain muualla: mediassa, oppositiossa, puoluepettureissa - milloin missäkin.

Perussuomalaiset on vetänyt silmilleen kuvainnollisen burkan, joka päässä se haparoi kykenemättä luomaan poliittista tilannekuvaa. Aurinko paistaa, talous kasvaa, hyvinvointi lisääntyy, kansa hihkuu onnesta ja riemusta - kunhan vain maahanmuuttajat, vihervasemmisto, oppositio ja Yle ensin lakkautetaan iloa pilaamasta. Tässä on Perussuomalaisten onneton sanoma.

Tulevaisuus on kuitenkin valoisa - vaan ei Perussuomalaisille. Perussuomalaiset tulee kutistumaan viiden prosentin marginaalipuolueeksi; jonkinlaiseksi Kristillisdemokraattien uudelleenilmentymäksi, josta käsin Soini ja Räsänen tekevät vähäpätöisiin kysymyksiin keskittyvää arvopolitiikkaa. Tulevaisuudessa Sipilän hallitus pistää valtiontalouden tasapainoon ja SDP voittaa tulevat eduskuntavaalit jakaen hieman hyvinvoinnin murusia kansan huono-osaisillekin. Kaikki ovat tyytyväisiä.

Perussuomalaiset tuntuu taas naulanneen oman arkkunsa. Siitäkään se ei osaa syyttää itseään, vaan epäilee olevansa jonkin laajamittaisen juoniskelun uhri, jonka takana on myyttinen Vihervasemmisto™ ja Ylen persuvastainen kuplatoimitus. Puoleen tekemän politiikan ja kannatuksen romahduksen välisen riippuvuuden Perussuomalaiset tulevat kuitenkin kiistämään loppuun saakka kuin vasemmistoanarkisti islamin ja ISIS-terrorin välisen yhteyden.

Perussuomalaiset.

Viaton viimeiseen asti.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Tolppanen tuli nyt kuitenkin ulos arkustaan uutistenmukaan.

Harri Immonen

Harmi että unohdit maanpuolustuksen, mikä omalla kohdallani on tärkein syy kannattaa perussuomalaisia. Perussuomalaiset on ainoana puolueena ymmärtänyt koko historiansa ajan tämän teeman merkittävyyden ja koettanut pitää osaltaan b-suunnitelmaa edes jonkunlaisissa raameissa.

Perussuomalaisissa on paljon äänestäjiä, jotka pitävät maanpuolustusta merkittävimpänä tekijänä äänestää puoluetta.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Itseäni huvitti kun perussuomalaisten ajatushautomon vetäjä maalaili uhkakuvia poliisien määrästä johtuen. Samaan aikaan SSS-hallitus esitti poliisien ja rajavartijoiden määrän vähentämista ja vihreät(sekä muu oppositio) vastustivat tätä. Ja kun tämän kertoi ko. perussuomalaiselle, lähti varsin maltillisesti muotoiltu kommentti sivulta alta aikayksikön.

https://demokraatti.fi/lisasaastot-tyrmistyttivat-...

Muuten, eikö puolustusvoimillekin luvattu vähennyksiä, mutta hämärästi muistaisin, että niitä oltaisiin hämärtämässä kummallisin budjettikikkailuin?

Käyttäjän milkoaikio kuva
Milko Aikio

Perussuomalaiset on hoitanut maanpuolustusta ihan hyvin, muttei mitenkään poikkeuksellisen erinomaisesti.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Perussuomalaiset on vetänyt silmilleen kuvainnollisen burkan, joka päässä se haparoi kykenemättä luomaan poliittista tilannekuvaa."

Et sitten ymmärtänyt burkan funktiota. Ei burkan kantaja haparoi; sen sisältä kyllä näkee ulos. Olennaista on, ettei sen ulkopuolelta näe burkan sisältöä.

Käyttäjän milkoaikio kuva
Milko Aikio

Perussuomalaiset on vain pukenut burkansa niin, että silmä-aukko on jäänyt selkäpuolelle.

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Persujen suosio ei johtunut pelkästään maahanmuutonvastaisuudesta. Listalla oli tyylikäs valikoima itsenäistä puolustuspolitiikkaa, euro- ja EU -vastaisuutta, jopa valtavirtamedian kritiikkiä. Kokonaisuus oli establishmentin ja poliittisen status quon vastainen.

Persut ovat hukanneet kaikki valttikorttinsa, mutta samalla kyseisert aiheet ovat tulossa entistä keskeisemmiksi muualla Euroopassa. Kolme valtapuoluetta jatkaa samoilla linjoilla, joten jonkin puolueen kautta voi kanavoitua uusi vastalause.

Veikkaan tällaiseksi puolueeksi vasemmistoliittoa. Jos he vain ottaisivat muutaman vapaan valttikortin käyttöönsä, he voisivat saada haaviinsa ex-persuäänestäjiä:
- lievä USA -vastaisuus (olemmeko esim. Nato -asiassa pelkän halpahintaisen manipulaation uhreja) --> itsenäinen puolustus + ulkopoliittinen sitoutumattomuus
- lievä EU -vastaisuus esim. tuoden esiin EU:n epädemokraattisia piirteitä
- jonkinlainen SSS -antiteesi: vaikka kasvua ei ole luvassa, meidän on löydettävä tapa köyhtyä yhdessä ihmisarvoisesti
- euro -vastaisuus --> oma talous- ja sosiaalipolitiikka
- globaalitalouteen orjuuttavien valintojen vastustaminen

Lista on vastustuskeskeinen, mutta niinpä äänestäjätkin ovat. Johtuu todellisten vaihtoehtojen puutteesta. Sen sijaan maahanmuuttoa voisi käsitellä sammutetuin lyhdyin, vain kivulloisimpia omia äänestäjiä tyynnytellen.

Käyttäjän ToukoKivi1 kuva
Touko Kivi

"vaikka kasvua ei ole luvassa"
Itse asiassa Suomen BKT on kääntynyt pitkäaikaisen laman jälkeen vihdoin nousuun: http://www.aamulehti.fi/raha/talouskasvu-kaantyi-y...

Tunnelin päässä näkyy jo valoa. Julkisen sektorin leikkaukset, pyrkimykset palauttaa budjetti tasapainoon ja maltilliset veronkevennykset palkansaajille ovat puremassa. Suattaapi olla, että 2019 eduskuntavaaleissa puhutaan taas jakovarasta ja mihin se käytetään.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Se mikä täytyy sanoa persujen puolesta että pysyvät hallituksessa josta moni muu puolue olisi jo lähtenyt kannatusta menettäessään.
Puolueet ovat aina rakastaneet rahan jakamista kannatuksen ylläpitämiseen ja vielä nyt lainarahalla.

Poikkeuksellista!

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Minä olin Lahden puolueneuvostokokouksessa, ja tunnelma oli itse asiassa todella hyvä, inspiroiva ja tulevaisuuteen uskova. Perussuomalainen aate elää ja voi hyvin, ja ensi vuoden kunnallisvaaleissa nähdään perussuomalaisten uusi tuleminen, tälle puolueelle ei todellakaan ole vaihtoehtoa, eikä yksi loikkaaminen merkitse sitä, että puolueen arvoja pitäisi tarkistaa. Minusta on vain hyvä, että puolueesta lähtevät ne, jotka eivät ole sitoutuneet puolueen politiikkaan ja arvoihin. -Jos perussuomalaiset eivät olisi menneet hallitukseen, se olisi todennäköisesti Suomen suurin puolue. Hallituksessa ollessa ei vain saa kaikkia tavoitteitaan läpi, koska aina pitää löytyä se konsensus. Kuitenkin, hallitus on ainoa paikka, joihin asioihin voi vaikuttaa. -Demarien hallitustaipale oli todella ohdakkeinen viimeksi, ja nyt suosiossa olevilla vihreillä ei ole mitään todellista vaihtoehtoa, jolla maan talous voitaisiin pelastaa. Vihreät haluaisivat auttaa kaikkia - niin perussuomalaisetkin, mutta se ei ole vain mahdollista. Ei ole myöskään vasemmistoliitolla realistista vaihtoehtoa, se oli myös edellisessä hallituksessa. -Suurin osa perussuomalaisista kannattaa kansanäänestystä EU:sta ja ymmärtää, että euro ei ole hyväksi Suomen kansantaloudelle. Perussuomalaiset nuoret ovat jo julistautuneet ei Eu-kriittiseksi, vaan Eu-vastaiseksi. Kyllä ne muutoksen tuulet tulevat pyyhkimään perussuomalaisten kautta. Rasismi ei ole koskaan kuulunut puolueen arvoihin, ja maahanmuuttokriittisyys on vain realismia. Jos katsoo Euroopan tilannetta, se on myös täysin välttämätöntä.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

"Perussuomalaiset tulee kutistumaan viiden prosentin marginaalipuolueeksi; jonkinlaiseksi Kristillisdemokraattien uudelleenilmentymäksi, josta käsin Soini ja Räsänen tekevät vähäpätöisiin kysymyksiin keskittyvää arvopolitiikkaa."

Tätä on monella suunnalla odotettu jo Soinin lähtiessä Europarlamenttiin 2009, mutta pettymys iski silloinkin. Jokainen kysymys voi jonkun mielestä olla vähäpätöinen, mutta sille jota asia suoraan koskee, se on nimenomaan se tärkein kysymys, joten poliitikko tai politiikassa toimiva sietääkin saada annoksen vanhaa kunnon nöyryytystä jos vähänkään näkyy suhtautumisessa, ettei hän pidä esitettyä asiaa merkittävänä. Jollekin se sitä nimittäin on ja ylimielisyyttä on politiikassa aitonakin, ihan kaikilla se ei ole epävarmuudesta ja -mukavuudesta kumpuava suojakilpi tiukoissa paikoissa.

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Katsotaan vielä tämä 7 vuoden ajan pelattu kulunut kasvu-on-nurkan-takana -kortti. Maailmanlaajuinen lamakin on ollut nurkan takana saman ajan. Kumpikohan sieltä pelmahtaa esiin? Jos pieni kasvupyrähdys tulee, peruutuspeilipuolueiden pitää sitoa se tiukasti kiinni kaikki-on-niin-kuin-aina-ennenkin -maailmankuvaan. Sillä voi sitten pärjätä taas parit vaalit eteenpäin.

Toimituksen poiminnat