Milko Aikio Oikeuden puolesta, vääryyttä vastaan

Seksuaalinen vapaus on naisen vapautta

Seksistä puhutaan avoimemmin kuin koskaan, mutta pinnallisesti ja ruumiinosiin keskittyen. Koulun terveystiedon tunnilla kerrotaan miten kondomi rullataan päälle, mutta ei mitään siitä, kuinka löytää kaveri, jonka kanssa sitä käyttää. Tieto, joka olisi tarpeellinen etenkin pojille. Iltapäivälehtien seksivinkit rajoittuvat taas eriväristen penisrenkaiden mainostamiseen. Tieto, joka ei ole tarpeellinen kenellekään.

Tilannetta ei paranna, että sukupuolesta on tullut poliittisen pelin uhri. Feministinen sukupuoliteoria, joka yrittää ottaa huomioon kaikki kuviteltavat poikkeus- ja erikoistilanteet, liitää kaukana arjen jokapäiväisistä ilmöistä ja miehen ja naisen välisen vuorovaikutuksen käytännöstä.

Yksi esimerkki seksuaalisesti vapautunutta yhteiskuntaamme kahlitsevasta moralistisesta ajattelutavasta on seksuaalinen häirintä, joka määritellään ei-toivotuksi seksuaalissävytteiseksi puheeksi tai kosketukseksi. Näin lavealla määritelmällä miesten tavanomaisetkin lähestymisyritykset voidaan tulkita häirinnäksi, jos se sopii naisen tarkoitusperiin.

Häirintä onkin käsite, jonka ainoa tarkoitus on demonisoida pariutumismielessä huonompien miesten seksuaalisuutta. Häiritsijän leima on tehokas pelote heikompitasoisille miehille, ja vähentää viehättäviin naisiin kohdistuvia ei-toivottuja lähestymisyrityksiä hyväntahtoisilta, mutta sosiaalisesti kömpelöiltä nyhverömiehiltä.

Oikeassa maailmassa petipuuhiin haluavan miehen on pakko ottaa riski tulla syytetyksi seksuaalisesta häirinnästä. Tämä onkin eräänlainen kynnys markkinoille, jonka ylittäminen itsessään kertoo naiselle jotain miehen itsevarmuudesta. Vedotakseen naiseen miehen on oltava itsevarma, röyhkeäkin, mutta ei koskaan törkeä. Munattomalle aloitteelle eivät naiset lämpene - feministisestä, lupaa kysyvästä, pehmeästä, mutta hajuttomasta ja mauttomasta seksistä puhumattakaan. 

Koska kenenkään otsassa ei lue, "haluan sinua" tai "olet riittävän korkeatasoinen mies sänkyyni", miehen on selvitettävä kelpoisuutensa... 

a) ...kysymällä suoraan, joka voi epäonnistuessaan antaa kiusallisen vaikutelman tai mielikuvan itsevarmuuden puutteesta (esim. "pidän p*rseestäsi, saanko koskea?")

b) ...etenemällä kosketukseen, joka voi epäonnistuessaan johtaa muiden paheksuntaan, pahimmillaan rikostuomioon (esim. hipaisu takamukselle)

Kumpikin voidaan tulkita seksuaaliseksi häirinnäksi. Raiskaus on tietenkin asia erikseen. Puhun nyt häirinnästä, en väkivaltaisesta väkisinmakaamisesta, jossa uhrin suostumuksen puute on ilmeinen.

Tietenkin nainen toivoo, että mies päättelee kelpoisuutensa lukuisia sosiaalisia vihjeitä yhdistelemällä. Tämä onnistuukin kohtuullisesti älykkäiltä miehiltä, mutta hekin tekevät välillä virhearvioita. Koska heikkolahjaisemmat - ja samalla naisten eroottisen kiinnostuksen ulkopuolella olevat miehet - eivät kykene ennakoimaan kelpoisuuttaan riittävän hyvin, naiset ovat kehittäneet seksuaalisen häirinnän käsitteen rajoittaakseen luusereiden lähestymisyrityksiä.

Toinen hyöty on häirintäsyytöksen käyttökelpoisuus tilanteessa, jossa naista uhkaa kasvojen menetys. Alunperin hyvinkin toivottu koskettelu muuttuu jälkeenpäin ei-toivotuksi, kun se tulee työpaikalla laajempaan tietoon. Nainen syyttää käpälöinyttä pomoa seksuaalisesta häirinnästä ja säilyttää maineensa. Mies joutuu sijaiskärsijäksi - pahimmillaan työttömäksi, mikä lisää myös arvioeron riskiä, joka on miehen tyypillisin tie pohjalle.

Lopuksi on sanottava, että vaikka seksuaalisuus kieltämättä on tärkein miehen ja naisen välistä suhdetta määrittävä laadullinen tekijä, miehen ei itsensä takia kannata suhtautua jokaiseen tuntemaansa naiseen mahdollisena parittelukumppanina, koska se kaventaa niitä mahdollisuuksia, joita hyviin ihmissuhteisiin vastakkaisen sukupuolen kanssa sisältyy. Miesten joissain suhteissa erityyppisestä ajattelusta ja ennen kaikkea erilaisista päämäristä johtuen koko inhimillisen vuorovaikutuksen kirjo ei toteudu vain miesten välisissä ihmissuhteissa.

Seksuaalisuuden alituinen läsnäolo, heikompi tai voimakkaampi, on syytä ottaa huomioon, mutta ei kuitenkaan ylikorostaa sen merkitystä. Näiden kahden näkökulman yhteensovittaminen ei tunnetusti ole aina yksinkertaista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Parinmuodostus on yhteiskunnassamme voimakkaasti sukupuolittunut siten, että miehen kuuluu olla aktiivinen ja yrittää ottaa kontaktia naisiin eri tavoin. Yksittäisen miehen kannalta onkin välttämätöntä, että hän ei ota näitä feministien häirintäpuheita vakavasti, sillä naiset haluavat miesten olevan aktiivisia ja yrittelijäitä, ja mies, joka alkaa varomaan feministien puheiden seurauksena olevansa seksuaalinen häiritsijä, jää ilman naista. Miesasiamiesten tehtävänä onkin varoittaa toisia miehiä siitä, että aktiivisesta otteesta luopuminen on kuolinisku miehen heteroseksuaaliselle elämälle.

Pitää ymmärtää se, että feministit nostattavat moraalipaniikkia seksuaalisesta häirinnästä (paitsi jos on kyse maahanmuuttajista) lähinnä sen takia, että he haluaisivat tukea teorialleen, jonka mukaan heteroseksuaaliset miehet ovat väkivaltainen uhka naisia kohtaan, ja että feministien tavoitteena on luoda uusi seksuaalimoraalin järjestys, jossa moraalin perusteena on juuri se, että vapaa seksi on väkivaltaa naisia kohtaan, ja siksi heteroseksuaalinen seksi on sallittava vain avioliitossa eli rakkaussuhteessa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Tuon on varmaan paras repliikki aloittaa uusi parisuhde; pidän perseestäsi, saanko koskea? Miltä se tuntuisi itsestäsi, jos saman ehdotuksen esittäisi sinulle nainen, johon et koskisi pitkällä tikullakaan?

Käyttäjän milkoaikio kuva
Milko Aikio

Oikeassa tilanteessa, oikein sanottuna, oikealta henkilöltä se voi olla mitä paras tapa aloittaa vaikka elinikäinen parisuhde.

Mitä tulee kysymykseesi, miltä minusta tuntuisi, jos persettäni kehuttaisiin ei-toivotusti: luultavasti olisin samaan aikaan sekä huvittunut, että vaivaantunut, sanoisin kiitos ja jatkaisin päivääni ilman suurempia traumoja. Saattaisinpa vielä rehennellä tällä sattumuksella miesten saunaillassa "hiukan" kaunistellen kehujan ominaisuuksia.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Lihava, känninen, vanha nainen toistuvasti kourii sinua baarissa etumuksestasi. Haisee laatalta. Ei lopeta yhteen torjuntaan. Kiroilee. Seuraa perässäsi. Ja tätä tapahtuu usein ja monien eri vastaavanlaisten naisten taholta.

Ymmärrän, Milko, ajatteluasi. Pyrin vain tuomaan ajatuksen, että miltä naisista saattaa tuntua. Minulle ei ole juuri tuota skenaariota tapahtunut, mutta pännisihän tuollainen. Voisi pidemmän päälle mennä hyvä fiilikset, kun oikeastihan sitä etsii niitä nuoria kauniita naisia.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Eipä ihmekään, että kannat huolta naisettomista miehistä. Mieti nyt ja myöhemminkin vähän.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Tuo voi olla siinä mielessä hyvä iskurepliikki, että jos palaute on positiivista, niin uuden parisuhteen syntymiselle on hyvät mahdollisuudet. Jos palaute taas on negatiivista, se tulee yleensä nopeasti ja selkeästi, ja repliikin esittäjä tietää, että on syytä siirtyä etsimään muita puolisokandidaatteja.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Riippumatta sukupuolesta kontaktin saaminen potentiaalisen panotuttavuuteen tai syvempäänkin sielunkumppanuuteen on nyt ja jatkossakin osalle yksilöistä vaikeaa. Toisille se sujuu kuin vettä vaan.
Syyt ovat tietysti moninaiset mutta jos asia alkaa askarruttaa kannattaa myös omakin asenne laittaa tarkasteltavaksi. Pelkästään syyn hakeminen aina ja iaisesti jostain ulkopuolisesta tahosta ei välttämättä tuota onnistunutta lopputulosta. Ei edes ns säälisellaista.

Kaksi keskenään synkkaavaa ihmistä kyllä löytää yhteisen jujun feministeistäkin huolimatta tai joskus jopa niistä johtuen.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Tavallaan onneksi Suomeen on tullut jo todella miehisiä miehiä maahanmuuttajina. He ovat löytäneet naisia jopa paljon, jotka ovat juuri sellaisia miehiä odottaneet. Sinänsä tavallisena suomalaisena miehenä ei siitä voi juuri sanoa muuta kuin, että hyvä näin. Tosin välillä tulee mieleen sekin, että onkohan suuri ihastus todella muuta kuin pääsy Suomeen. No tämä lienee täysin väärä ajatus.

Minä itse en ole aina kokenut tulleeni hyvin kohdelluksi baareissa. Jurriset naiset tulevat kopeloimaan edestä ja takaa ja jotain sitten mökeltämään. Ole siinä nyt sitten kahden oluen jälkeen keskustelukunnossa. Niinpä mikäli et ole heti valmis niin saat niskaasi ryöpyn kansallisia kirosanoja.

Olenpa tullut (ilmeisesti aivan väärään lopputulokseen) ajatukseen, että hyvästi baarit ja suomalaiset naiset. Olenko tuomittu peräkammarinpojaksi?

Käyttäjän LeilaHovatov kuva
Leila Hovatov

Minun kroppa, minun sääntöni. Tottakai naisella on oikeus valita kenen antaa koskea itseensä tai peräti työntyä sisään. Ihme valitusta miesten kurjasta tilanteesta! Opetelkaa käytöstavat, niin flaksi paranee kummasti.

Käyttäjän ToukoKivi1 kuva
Touko Kivi

"Opetelkaa käytöstavat, niin flaksi paranee kummasti."
Kylläpäs oli surkea neuvo. Nimittäin jos otamme "käytöstapojen" määritelmäksi änkyräfeministien määritelmän käytöstavoista, flaksi ei käy ollenkaan koska seksuaalinen lähestyminen muuttuu mahdottomaksi.

Puhun kokemuksen syvällä rintaäänellä. Vähän kun pistin tosielämässä flirttivaihdetta lisää omilta nyhverö-feministi-teini-vuosiltani, niin flaksi alkoi käydä. Olen suoraan sanottuna aika katkera äärifeministeille "hukatuista vuosistani", olin tarpeeksi tyhmä uskomaan heitä siitä että pitää olla ällökiltti ja seksuaalisesti vihjeetön poika jotta naiset kiinnostuisivat parisuhdemielessä. Eihän se niin mene.

Saatamme nyt puhua Leila hyvä vähän eri asioista. Minä tarkoitan sitä, että jonkinlainen kehuminen ja jossain vaiheessa myös miehen varovainen aloitteellinen fyysinen kosketus on välttämätöntä. Ja ne kehut voi tietysti kokea "lääppimisenä" jos kehuja ei miellytä omaa silmää. Ääriesimerkki: Kahville pyytäminenkin voidaan tulkita epätoivottuna "ahdisteluna", jos oikein nuttura tiukalla termejä tulkitaan.

Milkon pointti on tässä ymmärtääkseni se, että "lääppiminen" on veteen piirretty viiva. Ei demonisoida turhaan miesten aloitteita, vaikka ne välillä epäonnistuvatkin. En nyt tietenkään tarkoita tällä sitä että tuntematon mies kourii baarissa sinua tisseistä tai perseestä ja sen pitäisi olla ihan OK.

Toimituksen poiminnat