Milko Aikio Oikeuden puolesta, vääryyttä vastaan

Mielenterveyttä miehille - palvelusetelillä ilotaloon

Seksityöntekijät tekevät arvokasta työtä. He tarjoavat hetken hyväksyntää ja läheisyyttä yksinäisille miehille. Seksityö lievittää masennusta ja ehkäisee itsemurhia.

Suomen laki sallii seksin myymisen ja ostamisen muutamalla varauksella. Seksin myyminen on kiellettyä julkisella paikalla, eikä seksiä saa ostaa alaikäiseltä tai ihmiskaupan uhrilta. Myös paritus on kielletty.

Siksi Suomessa ei ole bordelleja.

Suomen tulisi liittyä eurooppalaisten sivistysmaiden joukkoon laillistamalla bordellit. Ilotaloa kohdeltaisiin kuin muitakin sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottajia. Bordelli vastaisi asiakkaidensa ja työntekijöidensä turvallisuudesta ja terveydestä. Laillinen bordellitoiminta veisi myös markkinat ihmiskaupalta.

Ilotalot houkuttelisivat turisteja Venäjältä, Virosta ja varsinkin Ruotsista, missä feministit ovat kieltäneet seksin ostamisen laillla. Tappiollinen Itämeren matkustajaliikennöinti elpyisi.

Turistit käyttäisivät rahaa myös paikallisiin palveluihin. Ilotalo olisikin kunnille varsinainen rahasampo, mutta myös valtiolle kertyisi veroeuroja sen tyhjyyttä ammottavaan kirstuun.

Nykyisin työttömille tarjotaan virikkeitä erilaisilla temppukursseilla. Syrjäytyneet syövät kalliita masennuslääkkeitä, jotka KELA korvaa. Tästä huolimatta työttömyys kasvaa ja mielenterveysongelmat lisääntyvät.

Suomi voisi ensimmäisenä maailmassa kokeilla aktivoida työttömiä palveluseteleillä, jotka kävisivät maksuvälineenä paikallisessa ilotalossa. Yliopistot voisivat tehdä uranuurtavaa tutkimusta seksiterapian tehokkuudesta temppukursseihin ja lääkkeisiin verrattuna.

Kyse on työn ja yrittämisen vapaudesta, paljon puhutusta sääntelyn purkamisesta. Parituskiellon kumoaminen sopisi erinomaisesti SSS-hallituksen ohjelmaan.

Bordelleilla olisi myönteisiä taloudellisia ja kansanterveydellisiä vaikutuksia. Ennen kaikkea se parantaisi seksityöläisten asemaa.

Ilotalo voisi olla uusi Nokia. Ei hukata mahdollisuutta; pannaan Suomi kuntoon.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

Ainakin Saksassa tuo toimii hyvin ja tyttelit maksavat veroa valtiolle.

Käyttäjän milkoaikio kuva
Milko Aikio

Onneksi Suomessa ei muutama vuosi sitten otettu käyttöön Ruotsissa olevaa seksin ostokieltoa, joka hienoista tasa-arvopyrkimyksistään huolimatta huononsi seksityöläisten asemaa entisestään.

Nyt ostajat suostuvat asioimaan vain yksityisasunnoissa tai muualla piilossa, missä väkivallan riski on korkeampi. Samalla seksityöläiset onnistuttiin leimaamaan entistäkin hämäräperäisemmäksi sakiksi.

Sellaista se on kun feminismi pääsee valloilleen.

Toni Jääskeläinen

Teknisesti ottaen bordellitkaan eivät ole Suomessa kiellettyjä. Toki tuo parituksen melko mielenkiintoinen tulkinta saattaisi johtaa ongelmiin, mutta esimerkiksi jokin prostituoitujen osuuskuntatoimintana pyörittämä bordelli ei välttämättä täyttäisi parituksen tunnusmerkkejä.

Kyllähän Suomessa seksiä myydään ihan toiminimelläkin ja kuitin kanssa, joten miksipä ei sitten samaa touhua voisi harrastaa myös isomman porukan yhteistyönä. Ennakkotapausta tuosta toki kaivattaisiin.

Käyttäjän milkoaikio kuva
Milko Aikio

Bordellien perustamista vaikeuttaa se, että esim. tilojen vuokraaminen prostituutiotoimintaan saatetaan katsoa paritukseksi, koska vuokranantaja hyötyy taloudellisesti tiloissaan harjoitettavasta prostituutiosta.

Käyttäjän LeilaHovatov kuva
Leila Hovatov

Jos bordellit laillistetaan, niin siinähän syntyisi täysin uusi toimiala, jossa työvoimalle olisi varmasti suuri kysyntä. Iskisikö karenssi, jos työtön kieltäytyisi vastaanottamasta tarjottua työtä? Avaa kyllä mielenkiintoisia näkökulmia noin niin kuin työttömän kannalta.

Käyttäjän milkoaikio kuva
Milko Aikio

Työttömän velvoittaminen työhön on muutenkin moraalisesti harmaalla alueella ja kaiken kaikkiaan typerä purkkaratkaisu Suomen työmarkkinoiden ongelmiin. Lakiin voitaisiin kyllä kirjata, että seksityö on näiden pakkotöiden ulkopuolella.

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

#4
Älä pelkää turhia. Valtaosaa suomalaisia naisia suojelee pelkästään ulkonäkö.

Kyllä sinne on tulijoita ilman työnvälitystoimistoakin.

Käyttäjän LeilaHovatov kuva
Leila Hovatov

Meillä lainsäädäntö kieltää syrjimisen työhön otossa sukupuolen perusteella. Jos tällä hetkellä voidaan tarjota lähes mitä tahansa työtä riippumatta koulutuksesta, niin toki tämän käytännön tulee koskea kaikenlaista työtä. Niinhän sitä sanotaan, että työtä kyllä riittää kaikille, kunhan ei ole turhan kranttu.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Ja ettei nyt feministit nouse takajaloilleen, palveluita pitäisi olla myös yksinäisille naisille. Olen terveysalan ihmisenä miettinyt monesti mm seksuaalisuuteen liittyviä vaikeita asioita mm vaikeavammaisuus. Heille järjestettävät palvelut olisi no syytä järjestää niin, että palvelut olisi saatavissa julkisesti, ei rikollisen toimijan kautta.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Niin no onhan se kumma. Voihan sitä nainenkin masentua ilman seksiä :D

Käyttäjän LeilaHovatov kuva
Leila Hovatov

Niin, naisen vamma voi olla suuri este seksin saannille ns vapailta markkinoilta, kuten myös ylipaino, syrjäytyminen, masennus ja mielenterveyden häiriöt. Toki näillä "peräkammarin" naisilla on myös oikeus seksuaalisuuteen ja sen toteuttamiseen ammattilaisen avustamana.

Marisa Oittinen

Juu ihanaa , kaikki työttömät äidit , vaimot ja tyttäret vaan arvostettuun duuniin , miltäs tuntuu ?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Itse en suunnittele alan vaihtoa, mutta maailman vanhin ammatihan tuo on. Ja onhan näitä esim vapaaehtoisesti opintojaan rahoittavia ym. Elämä on valintoja.

Juha Merisaari

Mitä tapahtui ennen ensimmäistä ostettua aktia? Sitä ennen tehtiin kauppa, joten kauppias on ehkä kuitenkin vielä vanhempi ammatti. Tosin olen melko varma, että sekä ostaja ja kauppias eivät tiedostaneet tehneensä historiaa.

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

#6
Miksi kaikki? Joku suhteellisuuden taju pitäisi olla, vaikka kuinka kiukuttaa.

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

#7
Eikös vanhimmat ammatit ole:
Ilotyttö, sotilas, metsästäjä, kalastaja ja savenvalaja.

Venäjän vallakumouksen aikana oli Venäjällä eniten ilotyttöjä maailmassa. Lesket koittivat elättää lapsensa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Onko blogisti esittämänsä tilaisuuden tullen valmis itse siirtymään prostituoiduksi vai pelkästään ahkeraksi palveluseteleiden käyttäjäksi tai peräti molemmiksi ?

Käyttäjän LauriKorhonen kuva
Lauri Korhonen

#10.

Miten blogistin valmius johonkin ammattiin liittyy asiaan?

On monia ammatteja, joihin minä en ole valmis, mutta jotka ovat silti tarpeellisia. Teurastaja, palovammayksikön lääkäri, loka-auton kuljettaja, jne jne.

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

#10
Kun antaa, niin saa myös.

Käyttäjän haapaniemi74 kuva
juha haapaniemi

Vaihdetaan!!!

Annan:38kpl #######lääkettä
Saan:Pillua

P.S. Voin tinkata myös silmiin katsomiseen tai kosketukseen

Toimituksen poiminnat