Milko Aikio Oikeuden puolesta, vääryyttä vastaan

Itsekkyyden muistomerkki

  • Itsekkyyden muistomerkki

Töölönlahden reunalla olevalla kukkulalla on mahtipontinen kivipaasi, johon on kaiverrettu teksti: Itsekkyyden muistomerkki, he äänestivät ydinvoiman puolesta. Tauluun on kaiverrettu kansanedustajien nimiä. Tällaiset häpeäpaalut eivät ole harvinaisia. Meillä on myös vuosittainen verolista, josta paljastuu kuka kantoi kortensa kekoon ja kuka ei.

Suomi on poikkeuksellinen maa, sillä täällä tyytyväisyys perustuu siihen, että kaikilla menee yhtä huonosti. Siksi suomalaiset kyttäävät ahkerasti saako naapuri liikaa tukia tai maksaako hän liian vähän veroja. Puhutaan sossupummeista ja veropakolaisista.

Suomessa oikeistolaisuus on sitä, että pistetään köyhät lykkyyn, ja vasemmistolaisuus sitä, että laitetaan jonkun muun rahat omaan ja kaverin taskuun. Lopputulos on sama: enemmän mulle, vähemmän sulle. Vai mitä pitäisi ajatella siitä, että koko maa pysäytetään muutamien eurojen palkkaleikkausten takia? Leikkauksista kyllä puhuttiin ja niitä kannatettiin ennen eduskuntavaaleja, mutta älämölö alko välittömästi kun paljastui, että myös minulta leikataan.

Paljon keskustellaan demokratiavajeesta, vaikka Suomea vaivaa ensisijassa myötätuntovaje. Poliittisesta väristä riippumatta viholliset ovat aina jossain muualla, joko tuilla ”loikoilevissa” työttömissä tai rahaa ”ahnehtivissa” hyvätuloisissa. Niin oikealla kuin vasemmalla ollaan kiinnostuneita lähinnä siitä, että oma perse pysyy lämpimänä, vaikka koko talosta on puut loppumassa ja tarvittaisiin yhteistyötä talvesta selviämiseen.

Tähän maahan tarvitaan lisää peilejä. Kysy itseltäsi: mistä juuri minä – ei joku muu – olen valmis luopumaan yhteisen hyvän eteen? Jos vastaus on, että koska olen opiskelija, yrittäjä, eläkeläinen, duunari tai [eturyhmä tähän], minulta ei voi leikata, koska [kateuden kohde tähän] on parempi kohde, olet juuri se syy miksi Suomessa menee niin huonosti kuin menee.

Suomi on eturyhmien luvattu maa. Täältä löytyy aina yhdistys tai muu selkääntaputtelijoiden kerho, joka on valmis kertomaan, että sinua kyykytetään. Suomalaiset ovat kateellista kansaa, joka on oivaa kasvualustaa eturyhmäpolitiikalle. Siksi emme saa tehtyä tärkeitä päätöksiä, vaan poljemme paikallamme jo kahdeksatta vuotta peräjälkeen. Olemme luoneet velkaisen ja köyhän maan, todellisen itsekkyyden muistomerkin.

Hävetkää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Suomessa on nyt hallitus, joka toteuttaa politiikkaa, mitä se ei luvannut noudattaa vaalikampanjassaan talvella ja kevään korvalla. Persut ovat rikkoneet kaikki lupauksensa, kepu on rikkonut lähes kaikki lupauksensa ja kokoomus luopui sivistyspuolueen imagostaan pettämällä opiskelijat.

Jos jonkun pitää hävetä, niin sen pitää olla EK:n narussa oleva hallitus.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Nykyisen hallituksen ministerien nimet tulee kaivertaa kivipaateen, jossa lukee :

Lupausten unohtamisen muistomerkki, he pettivät äänestäjänsä.

P.S. Ulkoministerin nimi kuuluu tässä tapauksessa kaivertaa ylimmäksi.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Kerro Milko mistä itse olet valmis luopumaan.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Mikko annan pienen neuvon tuosta mainitsemastasi kyttäämisestä. Kun avioidumme vaimoni kanssa -76 sanoin hänelle "me elämme omaa elämäämme, omalla tavalla, sivuille vilkuilematta" ja voin vakuttaa se on kannattanut ja mikä parasta, kolme lastamme ovat oivaltaneet saman asian.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"me elämme omaa elämäämme, omalla tavalla, sivuille vilkuilematta"

Ihme etteivät lapsesi kuolleet jo nuorena tietä ylittäessään.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Sen sijaan, että kysellään mistä yksilö on valmis luopumaan, pitäisi mieluummin kysyä mitä hän on valmis tekemään lisää muiden hyväksi. Nämähän siis ovat eri asioita.

Toimituksen poiminnat