Milko Aikio Oikeuden puolesta, vääryyttä vastaan

Maahanmuuttajat vievät meidän naiset

Nuorten irakilaismiesten massamuutto Suomeen on herättänyt monenlaisia arvailuja siitä, millaisia muutoksia maahanmuutto tuo esimerkiksi asunto- ja työmarkkinoille. Paljon vähemmän on puhuttu maahanmuuton vaikutuksesta pariutumismarkkinoihin. Kritiikki ohitetaan toistamalla stereotypioita rasistijunteista, joiden mukaan maahanmuuttajat vievät työpaikat ja naiset.

Suomessa on hieman yli 330 000 - 400 000 alle 30-vuotiasta naista (Tilastokeskus). Pariutumismakkinoilla tämä ikäryhmä on se, johon kohdistuu suurin kysyntä. Miehet nuorista vanhoihin haluavat kumppanin juuri tästä ikäluokasta, mikä on ymmärrettävää ottaen huomioon lisääntymiseen liittyvät biologiset tosiasiat.

Suomeen oli saapunut syyskuun loppuun mennessä 17 851 turvapaikanhakijaa, joista irakilaisia - pääosin nuoria miehiä - oli 12 329 eli n. 70%. Syyriasta tulleita oli vain 385, siis vain 2% koko hakijamäärästä.

Irak on maa, jossa on keskusteltu lapsiavioliittojen laillistamisesta. Erilainen suhtautuminen naisiin ja pariutumiseen näkyy jo katukuvassa. Vantaalla sijaitsevassa kauppakeskus Jumbossa seksuaalisesta häirinnästä on tullut arkipäivää. Feministit eivät ole asiaan huomiota kiinnittäneet, sillä heidän ensisijainen vihollisensa on etnisesti eurooppalainen, valkoihoinen heteromies.

Nopea kysynnän lisääntyminen pariutumismarkkinoilla jättää yhä suuremman osan suomalaisista miehistä ilman kumppania. Kenelläkään ei ole subjektiivista oikeutta kumppaniin, mutta läheisyys, seksi ja kumppanuus liittyvät erottamattomasti ihmiselämään. Kilpailussa häviävät eivät kuole metsiin kuten luolamiesaikoina; he jäävät yhteisönsä ulkopuolelle yksinäisyyteen. Osa syrjäytyy samalla myös opiskelu- ja työelämästä.

Pariutuminen on niin keskeistä sosiaalisen hyväksynnän ja ihmisen henkisten tarpeiden kannalta, että syrjäytyminen tältä elämän osa-alueelta voi johtaa vakaviin seurauksiin. Nämä ihmiset joutuvat etsimään elämälleen vaihtoehtoista sisältöä päihteistä, peleistä - tai poliittisesta radikalismista. Kantasuomalainen saattaa liittyä uusnatsien riveihin, maahanmuuttajataustainen lähtee kenties ISIS-taistelijaksi.

Poliitikkojen tulisi ymmärtää, että maahanmuuton vaikutukset eivät rajoitu vain työelämään tai asuntomarkkinoihin. Nykyisen kaltaisella maahanmuutolla on peruuttamattomia yhteiskunnallisia vaikutuksia, jotka ulottuvat yhteiskunnan jokaiselle alueelle. Etnisillä ja uskonnollisilla konflikteilla maustettu nuorten sinkkumiesten yhteiskunta on tikittävä aikapommi.  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (158 kommenttia)

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Mielenkiintoista, että tämä tuntuu olevan poliittisessa keskustelussa jotenkin tabu.

Masturboivatko muuten Lähi-idän miehet vähemmän kuin länsimaalaiset, kun he ovat niin seksuaalisesti halukkaita (mikäli tosiaan tilastollisesti väkilukuun suhteutettuna he useammin syyllistyvät seksuaaliseen häirintään)? Jos eivät, siitä saattaisi olla heille ja yhteiskunnalle hyötyä.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Enpäs tiedä mitä heille yleensä on aiheesta kotona opetettu, mutta voisin kuvitella, että islamilaisessa kasvatuksessa masturbointia pidettäisiin usein vakavana syntinä. Ei siitä ole kovin kauaa, kun sitä pidettiin syntinä myös kristillisessä kasvatuksessa. Ja varmaan joissain kodeissa pidetään edelleen.

Sari Haapala

"Masturboivatko muuten Lähi-idän miehet vähemmän kuin länsimaalaiset, kun he ovat niin seksuaalisesti halukkaita (mikäli tosiaan tilastollisesti väkilukuun suhteutettuna he useammin syyllistyvät seksuaaliseen häirintään)? Jos eivät, siitä saattaisi olla heille ja yhteiskunnalle hyötyä."

Olisiko tämä syytä ottaa osaksi kotoutumiskoulutusta?

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Missä he näin tekisivät? Se on vähän hankalaa yhteismajoituksen oloissa jos ei olla intiimeissä väleissä keskenään.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Suomen armeijassa osa varusmiehistä tyydyttää itseänsä vessassa.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Niin jos ei oteta lukuun niitä raiskauksia ja lasten raiskauksia joita tapahtuu näissä yhteismajoituksissa.

Neljän saksalaisen naisjärjestön mukaan naisia ja jopa lapsia joutuu jatkuvasti miespakolaisten raiskausten ja pahoinpitelyjen kohteeksi Saksan suurimmassa turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksessa Giessenissä. Naisia on jopa pakotettu prostituutioon.

Giessenin vastaanottokeskuksessa asuu tällä hetkellä 6 000 pakolaista ja naisten tilanne on siellä muodostunut erittäin huolestuttavaksi. Naisten oikeuksia puolustavat järjestöt ovat laatineet yhteisen vetoomuskirjeen Saksan parlamentin naistenryhmien puheenjohtajalle. Kirjeessä järjestöt vetoavat pikaisen asuinolojen muutoksen puolesta.

Naisjärjestöjen mukaan ongelmat johtuvat naisten olemattomasta mahdollisuudesta yksityisyyteen, koska saniteettitilat ovat yhteiset eikä muitakaan sukupuolia eristäviä tiloja ole. Järjestöjen mukaan tämä tarjoaa otollisen tilaisuuden etenkin sellaisille miehille, jotka ovat tottuneet kohtelemaan naisia alempiarvoisina. Monet pakolaisnaisista ovat leirissä yksin tai lastensa kanssa ilman turvaa. Järjestöjen mukaan edes miespuolisten sukulaistensa kanssa matkustavat naiset eivät ole aina turvassa suvun miesten harjoittaman naisen asemaa alentavien periaatteidensa vuoksi. Naisten ja lasten hätä on suuri, koska Giessenin asukkaista suuri osa koostuu sinkkumiehistä eikä suojapaikkoja ole.

Naisjärjestöille tulee jatkuvasti Giessenistä ilmoituksia raiskauksista ja muista seksuaalirikoksista, sekä pakotetusta prostituutiosta. Leirin naiset ovat vetoomuskirjeen mukaan niin traumatisoituneita, että he joutuvat nukkumaan vaatteet päällä eivätkä uskalla mennä vessaan öisin, koska he pelkäävät joutuvansa hyökkäyksen kohteeksi. Naiset pelkäävät liikkua leirissä jopa päivälläkin.

Naisjärjestöt vetoavat kirjeellään Saksan parlamenttiin, jotta Giessenin vastaanottokeskukseen saataisiin mahdollisimman pikaisesti naisille ja lapsille tarkoitettuja erillisiä saniteetti- ja nukkumistiloja, tulkkausapua sekä asianmukaista tukea raiskauksen kohteeksi joutuneille.

Turha se on unohtaa myöskään räsäsen jo vuonna 2012 huolta irakilaisten ja ulkomaalaistaustaisten lisääntyneistä raiskausrikoksista suomessa.Puhui seksuaalisen itsemääräämisoikeuden ottamisesta kotouttamisohjelmaan,hienoa...Ja ei niitä muitakaan raiskauksia voi olkia kohauttamalla unohtaa,kuten nyt poliitikot ovat tehneet.Tosiasiat eivät siitä muutu,vaikka kuinka selitellään.Alkaa olla suomessakin sellainen meininki että tämä muka kuuluu suomalaiseen yhteiskuntaan,kuten se,että tytöt ja heidän vanhempansa joutuvat varomaan lastensa kulkemiset ynm.Kun ulkomailla ovat raiskanneet poikia,se on se viimeinen tikki suomessa sitten.

Irene Routio Vastaus kommenttiin #138

kaveri Lahdest lähetti tuon linkin

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kysyn vaan, onko turvapaikanhakijoiden seksuaalisesta suuntautumisesta tehty minkäänlaista, edes alustavaa selvitystä ?

On nimittäin mahdollista, että blogistin esittämä huolenaihe on täysin turha. Keskustelun pohjaksi ei pitäisi kelvata mutu-ajatukset vaan pelkät faktatiedot.

Jyrki Tikkakoski

No lähtökohtaisesti voidaan näiden ko. herrojen seksuaalinen suuntautuminen on ollut selvillä heti syntymästä saakka. Tämän faktan tietää kaikki ;-)

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Olen myös nähnyt tämän, että maahanmuuttovastarinnassa on hyvin keskeisesti kyse seksuaalisen kilpailun pelosta. Olen silti erittäin yllättynyt, että maahanmuuttovastainen aktivisti itse myöntää tämän.

  «Kenelläkään ei ole subjektiivista oikeutta kumppaniin, mutta»

Jos ei ole niin eikös se ole aika selvä juttu ilman mitään muttia?

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Voihan sitä silti pohtia, mitä seurauksia on sillä, että epätasaisen sukupuolijakauman takia merkittävä määrä jää ilman kumppania. Se taas ei ole ollenkaan selvä juttu ja sisältää paljon muttia.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

No, jos se ei ole selvä juttu, se implikoisi jonkinlaisen subjektiivisen oikeuden saamista kumppaniin. Eli meillä on käsillä ristiriita.

Kyllä sitä voidaan tietenkin pohtia, tuleeko sellainen oikeus olla, mutta aika kivinen tie sillä ajatuksella taitaisi tänä päivänä olla.

Melkeinpä suosittelisin, että mikäli ulkomaalaismiehet tai muut kilpakumppanit huolestuttavat, olisi helpoin ratkaisu parantaa omia valtteja aviomarkkinoilla. Siihen ei nyt ainakaan maahanmuuttovastaisuus taida olla helpoin tie. Toinen vaihtoehto on tehdä sama kuin ne ulkomaalaismiehet ja etsiä nainen merta edempää.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen Vastaus kommenttiin #7

Miten saat tuosta implikoitua subjektiivisen oikeuden kumppaniin? Eihän meillä ole subjektiivista oikeutta esimerkiksi työpaikkaankaan, mutta silti paljon aikaa ja resursseja käytetään siihen, että työpaikkoja olisi mahdollisimman paljon tarjolla.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos Vastaus kommenttiin #8
  «Miten saat tuosta implikoitua subjektiivisen oikeuden kumppaniin? Eihän meillä ole subjektiivista oikeutta esimerkiksi työpaikkaankaan, mutta silti paljon aikaa ja resursseja käytetään siihen, että työpaikkoja olisi mahdollisimman paljon tarjolla.»

Taidat olla oikeassa tässä, että pariutumismarkkinapolitiikkaa voidaan harjoittaa varsin monin tavoin ilman, että täytyy asettaa erityisiä oikeuksia ja velvoitteita. Täytyisi vain pohtia, mitä ratkaisuja sieltä välimaastosta löytyy.

Sari Haapala Vastaus kommenttiin #7

Onko sanonnan "merta edempää" synonyymi "vaikka väkisin"?

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos Vastaus kommenttiin #10

Merta edempää voi varmaan hakea monesta syystä, mutta kuten Aikio toi sinällään faktuaalisesti esille, tarve löytää kumppani on useimmille miehille varsin pakottava. (Paitsi tietenkin niille, jotka saavat naisia helposti; heillä ei välttämättä ole mitään tarvetta parisuhteisiin.) Sikäli jos Suomesta ei ole realistista löytää kumppania ja merten takana on vihreämmät ruohot, sieltä kannattaa lähteä hakemaan.

Tämä toki koskee verrattain pientä osaa miehistä, joille syystä tai toisesta on vaikea löytää kumppania.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen Vastaus kommenttiin #61

Yksi ongelma lienee se, että niille (miehille), joille on kaikkein vaikeinta löytää kumppania, on usein myös kaikkein vaikeinta lähteä ulkomaille.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos Vastaus kommenttiin #72

Niinkin varmasti. Onhan siinä ulkomaille lähtemisessä valtavat haasteet, vaikka mahdollisuudet ja kielitaito olisivat kunnossa. Nykyään nettiaikana ne rajoitteet ovat vähentyneet, mutta joka tapauksessa se vaatii valtavasti kärsivällisyyttä ennen kuin pääsee edes tapaamaan toista (been there done that), verrattuna siihen, että laittaa rusetin kaulaan ja lähtee yökerhoon. Sikäli se, että maahanmuuttajamiesten koetaan hakevan sieltä yökerhosta naisia rutiinilla, varmasti ärsyttää monia.

Sari Haapala

Sinänsä seksuaalisen kilpailun pelko on turhaa, koska enemmistö irakilaisten maahanmuuttajien kanssa pariutuvista suomalaisista naisista sijoittuu sosioekonimisen asemansa puolesta tiettyyn lokeroon, ja ilman näitä maahanmuuttajia he olisivat vain osa yhä kasvavaa yksineläjien ja yksinhuoltajien joukkoa.

Yksinhuoltajia näistä onnekkaista naisista tuskin tulee ainakaan paperilla arabikulttuurin omistamisen rakkauden tuntien, joten kai tämä Suomelle on ainakin tilastollinen voitto...

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Tässä voisi olla hyvä pointti, jos tarkentaisit mitä sosioekonomisen aseman lokeroa tarkoitat. Tällä hetkellä Suomessa, kuten monessa muussakin maassa, vallitseva parinmuodostusongelma lähtee naisten hypergamiasta tavoitellun kumppanin sosioekonomisen aseman suhteen. Tällöin aseman yläpäässä olevat naiset usein jäävät ilman kumppania. Mutta maahanmuuttajamiehet ovat pääsääntöisesti tuon hierarkian alapäässä. Kuitenkin he vaikuttavat parituvan varsin menestyksekkäästi. Jos se ei ole vain satunnaishajontaa, tässä täytyy vaikuttaa jonkin muun kuin sosioekonomisen aseman muodostaman lokeron.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #12

Juuri tämä ristiriita on pistänyt minunkin silmääni.

Juuri n e miehet,jotka ovat täysin varmoja,että maahanmuuttajamiesten ehdoton enemmistö on lukutaidottomia laiskureita ja että naiset katsovat v a i n kumppanin lompakkoa, ovat e h d o t t o m a n varmoja, että suomalaiset naiset haluavat e h d o t t o m a s t i maahanmuuttajamiehen!

Samat miehet ovat muuten sitä mieltä,että suomalaiset naiset ovat seksuaalisesti holtittomia ( en nyt viitsi kirjoittaa sitä sanaa) ja että maahanmuuttajamiehet vaativat vaimoltaan ehdottomasti neitsyyttä ja koko elämän kestävää suurta siveyttä.

Muitakin ihmeellisyyksiä tämän mamupelon piirissä kyllä löytyy .

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos Vastaus kommenttiin #118

Todellakin, jos maailmankuvassa nähdään noin ehdoton logiikka, ristiriita syntyy. En sinällään olisi varma, että maahanmuuttajavastaiset yleensä aivan noin ehdottomasti näkisivät nuo asiat.

Tuossa edellä käsittelin siis yksinomaan aviomarkkinoita; seksimarkkinoilla maahanmuuttajamiehet ovat tasa-arvoisempia suomalaismiesten kanssa. Jopa pärjäisivät paremmin, erinäisistä syistä johtuen. Arvelisinkin maahanmuuttovastustajien suurimman pelon kohdistuvan maahanmuuttajamiesten seksisuhteisiin suomalaisnaisten kanssa.

Todellisuudessa se lompakko ei tietenkään ole ainoa naisille tärkeä asia ja monet maahanmuuttajamiehet voivat pärjätä muilla avuilla erinomaisesti. Sikäli kun sosioekonomisella asemalla on naisille merkitystä, tärkeää on potentiaali, ei vain nykyinen asema. Siinä reippaat nuoret miehet ovat paremmin tasoissa nuorten suomalaismiesten kanssa, joilla heilläkään ei vielä ole erityistä asemaa eikä varallisuuttakaan. Monissa kulttuureissa yleinen miesten dominoiva käyttäytyminen voi myös antaa etua.

Muslimimiesten toimintalogiikkaa on selitetty paljon sillä, että ne näkisivät selkeämmän eron irtoseksiin soveltuvien naisten ja aviokelpoisten naisten välillä. Tosiasia lienee, että muslimimaissa länsimaisia naisia pidetään hyvin halukkaina seksiin muslimimiesten kanssa (egyptiläistaustaisen miehen kirjoittama artikkeli). Naisten kategorisointi aika hyvin selittää sen, miksi muslimimiehet voivat haluta länsimaisia naisia seksiin, mutta "kunnollisen" musliminaisen avioliittoon, vaikka tietenkin länsimainen nainen kelpaa toistaiseksi. Perustuuko tämä selitysmalli kuinka hyvin todellisuuteen ja kuinka yleinen tuo ajattelumalli oikeasti on, en tiedä.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Parisuhdemarkkinat ovat vähän niin kuin työmarkkinat. Tarvitaan työnantajia ja -tekijöitä. Onko työnantajalla subjektiivinen oikeus työntekijään ja päinvastoin? Ei taida olla.

Jyrki Tikkakoski

Jonkunhan sekin oli otettava esiin, koska suvakkejahan tämä asia ei koske lainkaan. Heillähän on jo tavalla taikka toisella peli jo menetetty.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos
  «Jonkunhan sekin oli otettava esiin, koska suvakkejahan tämä asia ei koske lainkaan. Heillähän on jo tavalla taikka toisella peli jo menetetty.»

Ymmärtänet, että tässä keskustelussa "suvakkeja" ovat paljolti ne, jotka pärjäävät kilpailussa naisista paremmin kuin nämä puheenaiheena olevat ilman naista jääneet. Tai muuten osaavat hillitä tarpeitaan vähän paremmin.

Minusta on tietenkin hyvä auttaa heikosti pärjääviä, joille yksin jääminen varmasti voi aiheuttaa suuria ongelmia ja paineita, mikä sitten usein aiheuttaa kaikenlaista typerää käyttäytymistä. Hankaluutena vain on, että ongelma ei pääty maahanmuuttoon ja jos nyt ei rakenneta erityisen kovaa painetta saattaa kaikki naiset avioon, ongelma tuskin ratkeaakaan. Pakkoavioliitot tuskin kuitenkaan sopisivat tähän päivään.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #117

Älä puhu!
Kyllä tällaista on esitetty ihan vakavissaan!
Olet pudonnut konservatiivien miesliikkeiden kärryiltä.

Jyrki Tikkakoski Vastaus kommenttiin #117

Nyt ei satu meidän uskomukset keskustelun suvakeista yhteen. Entäs jos olenkin oikeassa?

Olisiko kuitenkin Milka tuonut ennemminkin vain näkökanna esiin?

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Kyllähän feministit ovat ottaneet kantaa seksuaaliseen häirintään, mutta he ilmeisesti varovat yleistyksiä etnisen taustan perusteella eivätkä siksi tohdi mainita mitään väestöryhmiä nimeltä.

Käyttäjän HarriMulari kuva
Harri Mulari

Kenen meidän? Ei ihmisiä voi omistaa.

Jaakko Häkkinen

Muistetaan, että tänne tulleet ovat miehiä isolta osin siitä syystä, ettei kukaan halua lähettää naista hakemaan turvapaikkaa. Perheenyhdistämisten kautta tulijoiden määrä moninkertaistuu, ja osalla yksin tulleista miehistä lienee jo vaimot ja lapset odottamassa matkaan pääsyä.

Lisäksi uskallan sanoa, että epäilemättä vallitsee selvä korrelaatio uskonnon tärkeyden ja vaatimuksen etsiä puoliso omasta piiristä välillä. Niin kristityillä kuin muslimeillakin. Tuskinpa kiihkeä muslimiperhe hyväksyy väärin pukeutuvaa vääräuskoista suomalaisnaista miniäkseen - ellei tämä sitten ole valmis kääntymään islamiin.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Juu, harvemmin niistä taitaa ainakaan aviosuhteita tulla, varsinkaan onnellisia. Tulee toki, mutta varmaan melko pienellä prosentilla. Kuitenkin, maahanmuuttajamiehillä on varmasti vähintään yhtä suuri tarve löytää edes seksikumppaneita kuin suomalaismiehillä, ja draivi on ehkä vähän kovempikin. Siinä kun suomalaismies lähtee opettelemaan kitaransoittoa luritellakseen riimuja rakkaudenkohteelleen, maahanmuuttaja käy vaatekaupassa ja lähtee yökerhoon itse asiaan. Tämä voi harmittaa monia suomalaismiehiä.

Suurempana ongelmana siten ovat aviottomat lapset, jotka myös verottavat aviokelpoisia naisia, sekä naisten sivusuhteet ulkomaisten hottisten kanssa.

Vaikka niidenkin määrä ehkä todellisuudessa jää pieneksi, ennemminkin tässä ovat ongelmana suomalaismiesten tunnetason primitiivireaktiot. Kun paikalle saapuu vieras mies, mustasukkaisuus alkaa jyllätä vähän ylikierroksilla, mikä nyt tietenkin on mustasukkaisuudelle tavanomaista, koska kyseisen tunteen olemassaololla on varmastikin rationaalinen tausta jonkin kannalta.

Primitiivireaktioita varmasti voi hillitä antamalla maahanmuuttajista realistisempi kuva kuin mitä mielikuviin helposti noiden pelkojen myötä rakentuu.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Voisiko ratkaisuna olla se, että EU lähtisi hakemaan lentokoneilla vapaaehtoiset naiset, lapset ja vanhukset Lähi-idästä tänne turvaan?

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

No ainakin naiset ja tyttölapset. Vaikkapa sillä perusteella, että annetaan heille suoja alistajilta ja pedofiileiltä. Autetaan patriarkaatin alistamia ja suurinta hätää kärsiviä.

Miksi feministit eivät jo tartu toimeen?

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto Vastaus kommenttiin #102

Sikäli perusteltua, että maailman ehkä pahimmat tasa-arvo-ongelmat naisilla ovat juuri Lähi-idässä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kylläpä on heikko itsetunto nuorella miehellä, kun parhaassa pariutumisiässä tuollaisia pohtii.

Mika Lehtonen

Syyllistetään, pilkataan ja keräännytään joukolla naureskellen peukuttamaan niin varmaan itsetunto paranee??

Sairasta väkeä.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Parisuhteeseen ja seksin puutteesta kärsivän ihmisen nälviminen on vähän sama kuin työtöntä tai köyhää kiusaisi surkeudesta. Yhteiskunnallinen solidaarisuus heikkenee. Asia voisi olla niinkin, että Suomeen olisi otettu 2 miljoonaa 18-29-vuotiasta naista ja naiset nyyhkisivät sitä, kuinka kukaan mies ei halua sitoutua ja nyt naiset jäävät ilman perhettä.

Homma menee niin, että miehistä parhaimmalle 5-30 % nainen tai naisia siunaantuu ja muut joutuvat olemaan enemmän ilman. Milkolle muistutus, että nainen on halutuin 17-25-vuotiaana ja mies 27-35-vuotiaana. Parhaat vuotesi ovat siis vielä edessäsi + menestyksellä voit pidentää haluttavuuttasi yli keski-iän kuten Mikael Jungnerin tapauksessa, joka viisikymppisenä pokasi itselleen 23-vuotiaan kauniin naisen.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Hyvä pointti. Jos nainen ei löydä miestä, kerrotaan kaikista tarjokkaista, rohkaistaan ja tuetaan itsetuntoa. Jos mies ei löydä naista, tämä on ressukka.

Epäilemättä syy tietenkin on siinä, että kovin kilpailu ei kohdistu miehiin vaan naisiin. Naiset koetaan häviävän ehkä vain nirsoutensa vuoksi, miehet kyvyttömyytensä. Ja mikään ei ole niin surkeaa kuin kyvyttömyys.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Eihän se järvi soutamalla kulu, mutta kun nämä mamuihin haksahtaneet naikkoset tuppaavat vielä pökäämään lapsiakin erityisen hanakasti. Meillä on jo valmiiksi koululaitoksen, sossun ja oikeuslaitoksen riesana näitä stereotyyppisiä sekakulttuuriliitoista syntyneitä Mohammed Möttösiä, joille tapahtuu ensin jengiytyminen, sitten väkivaltatuomio ja sitten kaupungin kämppä. Se on sietämätön kasa rahaa ja pahaa mieltä siitä hyvästä, että joku hieman yksinkertainen parturikampaajan apulainen diggaa tummista ja tulisista.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Etninen sekoittuminen on parempi asia kuin monikulttuurisuus.

Näin miehenä olen erittäin iloinen, kun näen kauniin, eksoottisen tai etnisesti sekoittuneen naisen.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

No, tulihan se sieltä ;)

Osa tänne tulevista turvapaikanhakijoista on kyllä jo naimisissa ja heillä on puoliso/lapsia odottamassa perheenyhdistämistä. Sen lisäksi Irakissa harjoitetaan edelleen järjestettyjä avioliittoja ja tuskin joku suomalaisnainen on miehen vanhemmmille kovin mieluinen valinta. Näin ollen voit olla ihan huoleti, kyllä sinullekin löytyy oma kulta.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Jos katsoo vähän ympärilleen, niin eipä näitä nuoria miehiä ole vanhemmat torumassa ostareilla, kun huutelevat rivouksia blondien perään. Siitä on lyhyt matka vällyjen väliin ja lopulta lisääntymiseen, jonka jälkeen Kyllikki on de facto poissa pariutumismarkkinoilta, ja Ahmed voi karata etsimään seuraavaa blondia.

Käyttäjän TarmoRahkonen kuva
Tarmo Rahkonen

Monessa muslimimaassa, ml. Irak on täysin hyväksyttyä miesten viekoitella kristittyjä naisia saavuttaakseen jotain etua. Ei irakilaismies useimmiten ole suomalaisnaista hakemassa miksikään elinikäiseksi kumppaniksi vain juuri niin kauaksi aikaa mitä pysyvä oleskelulupa vaatii.

Monet muslimit (arabit) ovat valmiita vaikka mihin. Tunnetaan tapauksia joissa nainen on tehty raskaaksi ja sitten raskauden jo ollessa pitkällä kutsuttu käymään miehen kotimassa. Mies on antanut tuliaiksi paketin lentokoneen matkatavaroihin joka on sitten paljastunut pommiksi.

https://en.wikipedia.org/wiki/Hindawi_affair

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Tiesitkö että esimerkiksi täälläkin on ihan tavallista että miehet viekoittelee naisia hyötymistarkoituksessa ;). Olen jopa kuullut että jotkut miehet tappavat naisiaan, oliko se nyt joka toinen viikko kun täällä kuolee nainen parisuhdeväkivallan seurauksena. Ei tarvitse mennä Irakiin asti hakemaan sellaista, kyllä suomimies osaa.

Käyttäjän TarmoRahkonen kuva
Tarmo Rahkonen Vastaus kommenttiin #98

Edelleen: On paheksuttua yrittää hyötyä toisesta jos toinen on hyvässä uskossa. On myös äärimmäisen huono argumentti yrittää selittää pois jonkun tekosia sillä, että muutkin tekevät niin. Hyvin erikoiselta kuulostaisi jos suomalainen tekisi vakavan rikoksen ulkomailla ja jossain siellä häntä puolusteltaiisiin, että eipä tuo mitään, mekin teemme rikoksia. Anteeksianto ja ymmärrys on hyvin niukka luonnonvara maailmassa ja sitä on voittopuolisesti vain kristityssä lännessä.

Suomessa tehdään noin 150 henkirikosta vuodessa, en tiedä moniko liittyy parisuhteisiin, mutta turvapaikanhakijataustaiset surmaajat kyllä ovat oman osansa tehneet ja ovat suhteellisesti yliedustettuina.

Käyttäjän JanneTurtiainen kuva
Janne Turtiainen

Jossitellaan pikkuisen kun se on niin sallittua kehitysmaalaisten suomeen tunkeutumisen yhteydessä...(kotoutuu..työllistyy..voimavara..rikkaus..ihanaa..luonnonlaki..)

JOS maahan olisi valunut tätä tahtia (18000+) 20-30 vuotiaita naisia melkein mistä tahansa maailman maasta olisiko bodilit pullahalaamassa tulijoita? Olisiko surusilmäiset suominaiset innolla suvaitsemassa kaikkea mahdollisesti negatiivistakin mitä naiset toisivat tullessaan. Nythän kaikki käy ahdistelut, raiskaukset, väkivalta, taudit, valehtelu hyötymistarkoituksessa..yksittäistapauksia... kaikki tämä ollaan valmiita selittämään pois järjen vastaisella paatoksella.

Kun mies erehtyy kirjoittamaan asiasta joka ihan oikeasti on ongelma (jos maahan muodostuu tilanne että suomalaiset miehet ovat ikäluokassaan jopa vähemmistö..) ottavat nämä feministipullahalaajat käyttöön pakistaan parhaan "argumentin" eli häpäisy/nolaus/vähättely taktiikan. Ethän sinä ole mies jos tuollaisesta valitat, etkö pärjää markkinoilla, rassukka..

Tosin eipä teillä pullahalaajilla asiaan ole asia-argumentteja eikä keinoja tai kykyä ratkaista ongelmaa saati edes tunnustaa että mitään ongelmaa olisikaan.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Kuten edellä jo kommentoin, tässä kirjoituksessa mielestäni kerrankin osutaan maahanmuuttovastaisuuden – sekä uskoakseni suoranaisen rasismin – motiivien ytimeen. Olen itsekin jo pitkään aikonut kirjoittaa tästä, joskin ehkä vähän deskriptiivisemmästä näkökulmasta.

Vaatii tietenkin kirjoittajalta joko rohkeutta tai typeryyttä myöntää, että pelkää pärjäävänsä seksuaalisessa kilpailussa huonosti. Se on tosiaan sellaista, mikä normaalin sosiaalisen diskurssin kielellä tarkoittaa samaa kuin itsensä ressukaksi myöntäminen.

Vähättely voi sikäli olla asiallista, että sen sijaan, että panostettaisiin kilpailuun eli itseensä panostamiseen, lähdetään potkimaan kilpakumppaneita jalkoihin, tai mikä pahempaa, murjottamaan ja kiukuttelemaan. Tässä on nyt vähän sitä, että kun ei itse pärjätä, halutaan potkia toiset pois kisasta että pärjättäisiin. Ja sitä harvempi pitää reiluna – sellaista tekevät vain ressukat.

Mutta kuten tykkään tuoda esille, demokraattisessa suvaitsevaisessa ja moniarvoisessa yhteisössä arvonsa on niin taviksilla, huipuilla, vammaisilla, heteroilla, homoilla, erilaisilla, ahneilla, kateellisilla, itsetunnoltaan heikoilla, narsisteilla, psykopaateilla kuin ressukoillakin.

Sinällään tämä naisongelma on vähän vastaava kuin työpaikkojen vieminen. Kuitenkin siitä pystytään sanomaan suoremmin, että työpaikkojen vieminen ulkomaalaisten toimesta ei käy. Varmaankin yksi ero on siinä, että työt eivät ole persoonia, joilla olisi vapaus valita tekijänsä. Joka tapauksessa siinä aiheessa voi sanoa suoremmin, että ihan oma syysi jos et pärjää kilpailussa.

Summa summarum, tämä aihe on nähdäkseni keskeinen ongelma, johon maahanmuuttovastaiset antavat yksioikoisia ratkaisuja. Yksi ongelma on, että ratkaisut vaikuttavat lähtevän ongelmanasettelusta, johon tunnetasolla vaikuttavat ennakkoluulot, pelot, mustasukkaisuus ja niihin liittyvät normaalit psykologiset vinoumat. Todellisuudessa "ongelma" voi olla mitätön ja haetaan ratkaisuksi moukaria kun hyttysmyrkky riittäisi.

On turha puhua järkiperusteisesta ongelmanratkaisusta jos ongelmanasettelukaan ei sitä ole.

Käyttäjän JanneTurtiainen kuva
Janne Turtiainen

Mitä sitten tehdään JOS ja tällä vauhdilla kun sukupuolten tasapaino järkkyy merkittävästi? Kieroutuuko naisten miehiin kohdistamat valintakriteerit? Täytyykö miesten kilpailla entistä ankarammin ja ehkä verisemmin? Lopputulemana aina jää ylijäämämiehiä? Mikä osa sinun monikulttuuriunelmassa on varattu heille niin maahan tunkeutuneille kuin täällä jo asuneille miehille jotka eivät pärjää? Sinä maalaat monikulttuurista onnelaa jossa miehet kamppailevat entistä ankarammin ja häviäjät sotketaan jalkoihin. Okei katsotaan sitten kun kilpailu riisuu sivistyksen silkkihanskat suomalaisten miesten kädestä, saat sitä moniarvoisuutta niin että lähtee. Kysyn sitten "onko hyvä nyt?" Katsoppa näiden kulttuurilähettien lähtömaita niin kilpailua ei käydä ainakaan sivistyksen ja taiteiden keinoin vaan väkivalta, sotiminen ja orjuuttaminen on ihan validi keino menestyä..

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos Vastaus kommenttiin #85
  «Mitä sitten tehdään JOS ja tällä vauhdilla kun sukupuolten tasapaino järkkyy merkittävästi? »

Onko se nyt järkkynyt merkittävästi? Maahanmuuttajien sukupuolijakauma on melko tasainen, joskin viime vuosina ilmeisesti lievästi miesvoittoinen. Tässä nyt jylläävät paljon mielikuvat miehiä täynnä olevista pakolaisveneistä, mutta suurin maahanmuuttajaryhmä ovat edelleen venäläiset, jotka tulevat junalla. Ja heistä suuri osa on naisia.

Suomessa elää eniten maahanmuuttajia Virosta, Venäjältä, Ruotsista ja Kiinasta, joista maahanmuutto taitaa olla naisvoittoista. Vain melko pieniä määriä näistä nyt kiistan alla olevista maista, joista tulee paljon näitä seksuaalisesti aktiivisia nuoria miehiä.

Eli tämä on nyt sitä edellä mainitsemaani vikaa ongelmanasettelussa – se perustuu mielikuviin ja vääristyneisiin pelkoihin. Jotka toki ovat ymmärrettäviä ihmisluonnetta tuntien.

Epäilemättä siksi tämä kiivain maahanmuuttovastaisuus kohdistuu nimenomaan miesten maahanmuuttoon. Naisten maahanmuutosta napistaan aika vaisusti, edes feministien toimesta.

Kuten toin esille, tässä on pitkälti kyse siitä kenelle vastuu pärjäämisestä seksuaalisessa kilpailussa ja tunteidensa hallinnassa kuuluu. Niille, jotka eivät pärjää ja itseään kykene hallitsemaan, vai toisille.

Kilpailussa ei myöskään ole pakko pärjätä. Kilpailusta voi myös luopua, vaikka se ehkä kipeää voi tehdäkin.

Käyttäjän amgs kuva

Otsikon perusteella, luulin että kirjoittaja vitsailisi, mutta kirjoitus on sovinistinen kuin machomiehen kynästä!

Suomalainen nainen on vapa lintu, joka saa tehdä mitä hän haluaa ja avioitua ihan vapaasti.

Käyttäjän JanneTurtiainen kuva
Janne Turtiainen

Matematiikka on vähän machoa ja sovinistista. Et siis näe ongelmaa siinä että maassa saattaa olla tällä kehityksellä ikäluokassa tuplaten miehiä? Ja kuka on sitä suomalaisen naisen vapautta kahlinnut?

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Tässä siis pyritään kahlitsemaan naisten valinnanvapautta miesten suhteen olemalla päästämättä osaa miehistä ovesta sisälle.

Eli kyllä minusta sikäli voidaan puhua vapauden rajoittamisesta ("kahlitsemisesta").

Käyttäjän JanneTurtiainen kuva
Janne Turtiainen Vastaus kommenttiin #82

Niin no naisten suomeen tuloa on kahlittu aina jollakin verukkeella.. lähtee kuin thaihieromo töölöstä tai turistibussi torniosta.. thaivaimo kotoa.. eli naisten markkina-arvo on valtion kunnia-asia ja rajavalvonta ja viranomaiset toimii raivokkaasti.

Sinulla vissiin on se ulko-ovi selällään?

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos Vastaus kommenttiin #87

Kyllä tänne Suomeen voi tuoda vaimon ulkomailta melko helposti, vaikka ehkä poikkeustapauksiakin löytyy. Pelkonasi vaikuttaisi olevan, että maahanmuuttojärjestelmä olisi miehitetty feministeillä, mutta sikäli kun itse olen nähnyt, pelko on melko vähäinen.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Kaikki ovat vapaita tietenkin. Mutta on miesten etu, että maahan otettaisiin 0,5 miljoonaa nuorta naista, jotta voisimme paremmin valita kenen kanssa peuhaamme. Vastaavasti on naisten etu, jos maahan otetaan 0,5 miljoonaa nuorta miestä, jotta valinnanvara paranee.

Olen huomannut, että mitä enemmän olen saanut harrastaa seksiä naisten kanssa, sitä enemmän rakastan naisia. Minusta on ihanaa päästä kokeilemaan eri maanosista tulevien kanssa intohimoa ja tyydyttää heitä. Ja tietenkin myös ihanien suomalaisten naisten kanssa. Toisaalta, mitä enemmän olen saanut olla naisten kanssa, sitä enemmän olen nostanut rimaa naisen kauneudelle. Samanlaisia ovat naiset.

Tällä hetkellä en etsi parisuhdetta, mutta jossain vaiheessa olisi ihanaa saada lapsi ehkä mustan, latinalaisen, juutalaisen tai Lähi-idän naisen kanssa, koska minusta etninen sekoittuminen on vain hieno ja terveellinen asia, joka poistaa rasismilta pohjan. Tämän naisen tulisi kuitenkin mielellään olla kulttuuriltaan ja arvoiltaan lähellä minua eli länsimaalainen liberaali.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Unohdat nyt tuossa perheprojektissa ikävän tosiasian.
Kun keräilet noita tulevan kumppanin ominaisuuksia kuin valintamyymälässä, ehdoton vaatimus tuntuu olevan nuoruus ja kauneus.
Tämä vaatimus vain ei sovi perheprojektiin ollenkaan.
Kuulin juuri onnettomasta ja petetyksi itsensä tuntevasta miehestä,joka halusi eron ja suuren vahingonkorvauksen vaimoltaan ,kun vaimo oli vaikean raskauden vuoksi joutunut ensin sairaalaan ( ei s e k s i ä pitkään aikaan ) ja sitten l i h o n u t !
Rahavaatimus oli iso,muistaakseni 100 000 €.

Joten ota sitten ainakin rikas kaunotar,jotta hän voi vanhetessaan ja rumentuessaan maksaa sinulle kunnon korvauksen.
Mieluummin : pysy vain vapaana metsästäjänä.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Oletko muuten, Ana Maria, ollut koskaan tansseissa, joissa on ylivoimainen naisenemmistö? Se tunne, kun vain kauniimpia naisia haetaan tanssimaan ja muilla jää tanssit tanssimatta tai sitten vedetään naispareina.

Miehenä minua säälittää tilanne, jossa monet naiset eivät saa huomiota. Se puolestaan pännii, jos naisia on liian vähän ja kilpailu heistä kohtuutonta.

Tasapaino ja kohtuus. Siinä on viisautta. Koita ymmärtää Milkon ajatusmaailmaa, niin ehkä hänkin avautuu sinun ajatusmaailmalle.

Käyttäjän milkoaikio kuva
Milko Aikio

"Suomalainen nainen on vapa lintu, joka saa tehdä mitä hän haluaa ja avioitua ihan vapaasti."

Onko joku väittänyt muuta? Työpaikankin saa valita vapaasti, mutta silti kannamme huolta toimista työmarkkinoista. Markkinat ja yksittäinen kaupantekotapahtuma (ts. parisuhde) ovat eri asioita.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Kun maahanmuuttaja löytää puolison Suomesta ja syntyy onnellinen parisuhde, niin nähtävästi sekin osataan kääntää negatiiviseksi tapahtumaksi.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Kaikki riippuu siitä, mistä näkökulmasta asiaa katsoo. Kahden kauppa on kolmannen korvapuusti.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Piristyn aina, kun näen esim. thainaisen suomalaisen miehen kainalossa onnellisena. Kai sinäkin piristyt? Kaikki eivät piristy.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Ihmiskaupasta oltiin aiemmin huolissaan naisturvapaikanhakijoiden suhteen. Nyt ainakin harrastetaan laajaa ihmiskauppaa ha väkivaltaa hakijoita kohtaan matkalla. Mikäli heitä on uskominen. Feministejä ja kaikenlaisia valtuutettuja ei tällä kerää kiinnosta lainkaan.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Tilastollisesti suomalainen mies nai nykyisin selvästi useammin maahanmuuttajanaisen kuin päinvastoin, joten älä ole turhaan huolissasi.

Junttipuolueen jäsenyys on muuten tosi heikko myyntiargumentti naismarkkinoilla, joten olet itse heikentänyt aivan dramaattisesti pariutumismahdollisuuksiasi.

Käyttäjän TarmoRahkonen kuva
Tarmo Rahkonen

Eihän tässä ole kyse vain pelkistä avioliitoista vaan yleisemmin parisuhdemarkkinoista ja niiden dynamiikasta. Eikä ole kyse vain maahanmuuttajista (turvapaikahakija ei ole maahanmuuttaja)
Avioliitto saatetaan solmi ilman, että kumpikaan osapuoli on hetkeäkään parisuhdemarkkinoilla.

Menehän katsomaan mihin hyvänsä helsinkiläiseen yökerhoon tai vastaavaan, niin huomaat, että kyllä siellä se sutina tapahtuu lähes sataprosenttisesti ulkomaalaisten miesten ja suomalaisten naisten välillä.

Pitäisikö suomalaisen miehen liittyä vihreisiin sitä julistaen? Tämäkö tekisi suomalaisesta miehestä varsinaisen Don Juanin? Mitä minä vihreitä miehiä olen seuraillut, niin ei sekään näytä toimivan. Päinvastoin.

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

Börje, et ilmeisesti ole lukenut tarpeeksi Laasosta ja Hommaa ymmärtääksesi pienten miesten kärsimystä. Avainsanana "parisuhdemarkkinat"....

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Synnynnäisille ominaisuuksille kukaan ei mitään voi, muttei mahiksiaan kannata omalla käyttäytymisellä nollata. Tiedän muuten pari vähemmän komeaa miehen pätkää, jotka puhuvat itsensä haluamansa naisen sänkyyn käsittämättömän tehokkaasti.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #49

Börje,

Sinulla on kovasti pintapuolinen käsitys parisuhteesta. Se ei ole pelkkää parittelua.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #52

Omaan älyttömän syvällisen käsityksen ja kokemuksen (hetero)parisuhteen kaikista muodoista.

Sari Haapala Vastaus kommenttiin #58

Älytön on todellakin oikea adjektiivi tässä yhteydessä.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #60

Älyn pohjalta niitä parisuhteita tosiaan harvoin solmitaankaan. Eikä se kannatakaan.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Pienten miesten kärsimystä kannattaa ymmärtää, mutta tässä on nyt vastakkain se, pitäisikö pienten miesten ottaa vastuuta pärjäämisestään kisoissa sen sijaan, että potkivat toiset kilpailijat pois. Jälkimmäinen on ns. huonoa kilpailuhenkeä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #83

Itänaapurin naisille on tietääkseni tarjolla miten miellytän miestä -kursseja. Ehkä näiden kilpailukyvystään epävarmojen miesten olisi syytä organisoida naisia miellyttääkseen vastaavia.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos Vastaus kommenttiin #84

Sitä varten luetaan pelimiesoppaita. Tosin nollasummapelissä aina jotkut jäävät ulkopuolelle, joten se ei koskaan riitä.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

"Tilastollisesti suomalainen mies nai nykyisin selvästi useammin maahanmuuttajanaisen kuin päinvastoin, joten älä ole turhaan huolissasi."

Tuo on muuten, Börje, todella tärkeä fakta. Näin sen itsekin vast'ikään. Sitä kannattaisi maahanmuuttomyönteisten enemmän viljellä keskusteluissa!

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Nojaa, vaikka ehkä kokonaisuutena sukupuolten välinen epätasapaino kyseisissä ikäluokissa voi olla ongelma, niin uskoisin Laasasen perillisen huolen olevan melko lailla turha.

Sanotaan nyt vaikka niin, että nämä maahanmuuttajat tulevat sellaisille pariutumismarkkinoille, joille Alkiolla ei muutenkaan ole mitään asiaa. Se on sitten ihan oma kysymyksensä, mitä ko. markkinoilla tapahtuu. Joko vanhoja järviä soudetaan aiempaa enemmän, tai soutajille voi tulla pientä turhautumista harrastusmahdollisuuksien heikentyessä.

Käyttäjän JanneTurtiainen kuva
Janne Turtiainen

Älä aliarvioi naisten seksuaalisuuden voimaa yli terveen järjen. Kehitysmaalainen kunniakulttuurin machotuote vetoaa osaan länsinaisista ällistyttävän voimakkaasti. Näkeehän tuon raivosta jolla keksitään asiasta aiheutuvia ongelmia selittämään täysin järjettömiä sepustuksia, sekä kehitysmaihin matkustavaisten touhuista kohteessa.. osa tuo jopa matkamuistoksi matkaheilansa. Jotkut ovat oleskelulupa-automaatteja usealle onnenonkijalle ja kaikki tämä suomalaisen sosiaaliturvan avulla.

Yleensä seksuaalisuuden toimimista vaikuttimena teoillemme hävetään ja vähätellään vaikka todellisuudessa sen ohjaus ylittää terveen järjen.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

En mielestäni lainkaan aliarvioi, vaan ennemminkin perustan argumenttini juuri tuolle ilmiölle. Tuoreet maahantulijat tulevat lähinnä sellaisille markkinoille, joilla miehen kelpoisuuden kriteerinä on jo tähänkin asti ollut ulkomaalaistaustaisuus tietyltä alueelta, ja joille Aikiolla ei tähänkään saakka ole ollut mitään asiaa.

Edit. ja se onkin sitten mielenkiintoisempi juttu, mitä noilla markkinoilla tapahtuu tilanteessa jossa naisten määrä ei kasva.

Aikion menestykseen naismarkkinoilla vaikuttaisi huomattavasti enemmän, jos maahan pölähtäisi vaikkapa muutama kymmenen tuhatta norjalaismiestä. He kun tulisivat käytännössä samoille markkinoille.

Käyttäjän JanneTurtiainen kuva
Janne Turtiainen Vastaus kommenttiin #50

Norjalaiset miehet markkinoilla vääristävät tilannetta niin kuin mitkä tahansa kansallisuudet. Vinouma on vinouma tulee se mistä tahansa.
Norjalaismiesten kotouttaminen suomeen ja hyväksytyksi tuleminen olisi monen pilkunpaikan verran helpompaa ja halvempaa yhteiskunnalle. Olisiko jopa nettoa tuottavaa..

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #55

Tämä siis olettamuksella, että meillä on olemassa yhdet ja ainoat markkinat, joilla ovat kaikki miehet ja kaikki naiset.

Vaan kun taitaa olla niin, että melkoinen osa Suomessa asuvista naisista ei näe maahan nyt tulevia turvapaikanhakijoita kovinkaan potentiaalisena kumppaniaineksena.

Käyttäjän JanneTurtiainen kuva
Janne Turtiainen Vastaus kommenttiin #57

Menisiköhän Parenttonilla? 80/20.. 1/50 systeemillä. Siitä miettimään miten nopeasti serkusavioliittojen ja isänveliavioliittojen runtelema geeniperimä leviää.. kuorrutettuna i-slam nimisellä aivoloisella

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos Vastaus kommenttiin #57
  «Tämä siis olettamuksella, että meillä on olemassa yhdet ja ainoat markkinat, joilla ovat kaikki miehet ja kaikki naiset.
  Vaan kun taitaa olla niin, että melkoinen osa Suomessa asuvista naisista ei näe maahan nyt tulevia turvapaikanhakijoita kovinkaan potentiaalisena kumppaniaineksena»

Tämä on tietenkin hyvin relevanttia, että maahanmuuttajatmiehet tuskin kovin hyvin pärjäävät aviomarkkinoilla, mutta seksimarkkinoilla heillä varmasti riittää menoa. Se ei niinkään ole uhka aviosuhteita etsiville miehille, mutta varmastikin on suhteissa eläville miehille. Naiset kun mielellään käyvät vieraissa komeiden nuorten miesten kanssa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #91

"Naiset kun mielellään käyvät vieraissa komeiden nuorten miesten kanssa."

Älä hyvä mies peljästytä ukkomiehiäkin, eikö se jo riitä että peräkammarinpojat ovat epätoivoissaan.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #55

# 55.
Taannoin yrittivät nuoret norjalaismiehet kotouttaa nuoria suomalaismiehiä paikkakunnilla missä oli kalanjalostusteollisuutta ja vinoutunut jakauma parisuhdemarkkinoilla.
Mietinpä nyt miten kotouttamistoimet sujuisivat Suomen puolella jos tänne pölähtäisi muutamakin tuhat raavasta norjalaismiestä kyseisille markkinoille.

Olen joskus ollut tilaisuudessa seuraamaan miten kulttuurit kohtaavat Karigasniemellä, epäilemättä näihin samantapaisiin markkinoihin liittyen, kun tungosta on Norjan saamelaisista ja ei-saamelaisista, Outakosken lauluveikoista ja Angelin tyttöjen faneista, seudun suomenkielisistä ja epäonnekseen paikalle eksyneistä harvasta Ruotsin kansalaisesta, äidinkieltä tarkemmin erittelemättä. Tai ehkä yrittivät solkata meänkieltä, virhe siinä tilanteessa sekin.

Muuten olen sitä mieltä, että mikään ei liikahda kauniimmin kuin lapintytön helma kun lähtee heittämään kiinni peurakkaa vieropalkisen merkistä.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Rohkea aihe, mutta turha. Suomalaiset naiset ovat vapaita tekemään mitä haluavat.

Kyllä maailmalla naisia riittää. Minulla on useampikin nuorempityökaveri tuonut vaimon pitkiltä komennuksilta. Ovat ahkeria, hyvin pukeutuvia,itsestään ja kumppanistaankin huolta pitäviä, älykkäitä naisia.

Turha siis kantaa huolta. Feministien kommentit asiaan ovat lähinnä huvittavia.
-

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Eipä paremmin voisi sanoa. Jos pelkää otsikon mukaan (ja kaiken lisäksi pelko toteutuu) niin kannattaisi aloittaa katsomalla peiliin. Mitä voisi itse tehdä paremmin, jotta olisi käypää tavaraa parisuhdemarkkinoilla. Naisen näkökulmasta taas sujuvasanaisia mulkvisteja löytyy niin koto- kuin vierasperäisestäkin valikoimasta. Se kannattaa aina ottaa mahdollisena alkuolettamana huomioon.

Ja tosiaan, tunnen ja tiedän minäkin muutaman aikanaan nuoren miehen, jolle on työmatkan tuliaisina tullut kaunis ja kestävä matkamuisto. Ainakin Tsekkoslovakiasta, Kiinasta ja Marokosta, vähän kuin aikajärjestyksessä ja eri vuosikymmenillä.

Tai kuten eräs nuorempi työkaveri joitain vuosia sitten totesi, että Indonesia on suomalaisen nuoren (poika)miehen paratiisi, jos on vähänkään pelisilmää. Joten kyllä tuo biodiversiteetin ylläpitäminen on tietyllä tapaa sisäänrakennettuna käyttäytymisessä ympäri maailman. Tuskinpa se Indonesian neitokaan niin tyhmä on, että kuvittelisi vaalean adoniksen olevan matkassa pelkästään kunniallisin aikein.

Tai isän näkökulma, kuten eräs jenkki totesi. 'If you have a son you must be worried of one boy. Have you a daughter you must be worried of all the boys.'

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Naiset eivät tyypillisesti perusta perhettä itseään heikommin koulutetun miehen kanssa.

Nuorten miesten suuri määrä suhteessa naisiin ennakoi joka tapauksessa levottomuuksia.

Ja jos he tosiaan vievät teidän naiset, teidän pitää muuttua heidän kaltaisikseen.

Sellaista se kulttuurin muutos on.

Käyttäjän kirstityoton kuva
Kirsti Era

Mitkä kumman "meidän" naiset? Kukin nainen seurustelee sen kanssa, kenestä sattuu pitämään, mikäli saa vastakiintymystä. Aika paljon mies voi vaikuttaa omaan flaksiinsa jo sillä, ettei kuvittele omistavansa muita ihmisiä. Eivät suomalaiset naiset kuulu persumiehille tai suomalaiset miehet vihervasemmistonaisille. Kukin kuuluu vain itselleen.
Tunnustakaa reilusti, että tumma kihara tukka, ruskeat silmät ja tuuheat ripset näyttää pelottavan kauniilta (koska ovat täällä harvinaisia), älkääkä puhuko: "vie" "meidän" naiset.
Kuitenkin tiedoksi ja lohduksi: _naiset_ ei kumppania valitessaan tuijota pelkkään ulkomuotoon.

Käyttäjän TarmoRahkonen kuva
Tarmo Rahkonen

Enpä tiedä. Arabimiesten flaksi on hyvänlainen vaikka he jos ketkä ajattelevat omistavansa naisensa. Viime talvena Ramin Azimi surmasi suomalaistytön tämän vuoksi. Happoa naamalle on muslimimaissa yleistä, ei meillä.
Moni nainen taas sanoo, että jos mies on vihreä tossukka joka saarnaa naiselle tämän itsenäisyydestä, niin se antaa kuvan pelkurimaisesta miehestä joka ei halua omistaa eikä täten myöskään suojella naistaan.

Käyttäjän kirstityoton kuva
Kirsti Era

ei tainnut Ramin olla ensimmäinen mies, joka on Suomessa tappanut entisen tai lähdössä olevan tyttöystävänsä / akkansa. Oliko se nyt kaksi naista kuukaudessa vai mikä on nykyinen tilanne. Kansallisia piirteitä ei tässä asiassa ehkä kannata niinkään etsiä kuin yksilöitten pelokkuutta ja takertumista meinneiden vuosisatojen ajatustapoihin. Sitähän "meidän naiset" edustaa.
Happoa naamalle taas on enemmän Pakistanin, Afganistanin ja Intian kuin arabien juttu, ja siellä asialla taitaa usein olla appivanhemmat tai muu miehen suku. Tai hylätty sulhanen, näitä kuulee Kaukasiastakin.
Sen tyyppiset ihmiset eivät kuitenkaan liene ensimmäisten joukossa lähtemässä ulkomaille mistään.

Käyttäjän TarmoRahkonen kuva
Tarmo Rahkonen Vastaus kommenttiin #35

Ero on siinä, että meillä parisuhdeväkivalta on yleisesti ja jyrkästi paheksuttua kun taas Lähi-Idässä isän ja veljen jopa velvollisuus on jopa surmata sisarensa ja tyttärensä jos tämä heidät "häpäisee".

USA sekoitti eurooppalaiset keskenään, sama on tapahtunut suomalaisille Ruotsissa ja muutenkin siellä missä eurooppalaisia kansoja elää rinnan. Saksassa turkkilaiset ovat edelleen eriytyneitä ja jako on vain kasvanut. Sama koskee arabeja Ranskassa, Hollannissa, jne.

Happoa naamalle on toki yleisempää Keski-Aasiassa, mutta millä ihmeen perusteella voi sanoa, että sellainen haponheittäjä ei minnekään lähtisi.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #41

Paheksunta ei kamalasti auta sitä suomalaista puukolla tai hirvikiväärillä surmattua naista.

Sonja Niemenmaa

En tunne yhtäkään naista joka haluaisi miehensä "omistavansa" heidät. Taitaa olla vain ihan oma käsityksesi. Kumppaniaan pitää tukea ja suojella toki, mutta ei omistaa. Ja se käy molempiin suuntiin.

Käyttäjän milkoaikio kuva
Milko Aikio

"... _naiset_ ei kumppania valitessaan tuijota pelkkään ulkomuotoon."

Eivät niin. Tilipussin koko on oleellisempaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ei se tilipussilla selity jos vierestä viedään.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

En oikein hahmota, missä on se ongelma? Vaikka tunnen toki tiettyä sympatiaa näitä ulkomaalaisia miehiä kohtaan.

Käyttäjän JanneTurtiainen kuva
Janne Turtiainen

Näin on todennut yllättävän moni kunnollinenkin suomalainen mies kun ei kelpaa nykyisillä markkinoilla ja kääntänyt katseensa itään ja etelään.

edit:Jussi vissiin editoi kommenttiaan vastaukseni jälkeen joten tämä näyttää hassulta. Ihan varma en ole.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Laimensin tosiaan tekstiäni, mutta viesti on sama. Ei se hassulta näytä, minusta ainakaan.

Sen jälkeen kun kommenttiin on vastattu, niin sitä on muuten mahdoton editoida. Ehdin siis tehdä muutoksen täsmälleen samaan aikaan kun olit vastaamassa.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Blogin ja kommenttiketjun perusteella toivotan geenipankin rikastuttajat lämpimästi tervetulleiksi. http://youtu.be/myhnAZFR1po

Sari Haapala

Näin juuri. Irakilaisethan ovat tunnetusti painonnostokansaa, ja koska tulijat kertovat olevansa yleisesti keskimäärin noin 16-vuotiaita, niin tässähän olisi mahdollisuus putsata palkintopöydät alle 18-vuotiaiden sarjoissa ihan kansainvälisellä tasolla, sillä tulijat ovat fysiikaltaan todella hyvin kehittyneitä noin nuoriksi miehiksi. Joku kateellinen saattaisi jopa epäillä heidän ikäänsä, mutta eihän heillä ole mitään syytä valehdella. Ehkä näiden nuorten ikäänsä nähden hyvin kehittynyt ja ylväs fyysinen preesens kiinnostaakin nuoria suomalaistyttöjä.

Ehkä Suomesta tulee näiden irakilaisten myötä todellinen painonnostomahti nuorten miesten sarjoissa, ja sen maineen rinnalla ovat pienet integraatio-ongelmat vain pisara meressä.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

No hyvä juttu painonnostolle. Painijoita ja pesäpalloilijoitahan meillä jo on.
Integraatio-ongelma lienee monille lähinnä päänsisäinen,.
Olen itse elänyt savolaisena neljä vuosikymmentä muissa kulttuureissa enkä vieläkään suostu kotoutumaan.
Minulle se ei ole ongelma. Suomalaisilla ei ole ollut eikä ole yhtenäiskulttuuria. Onneksi.

Käyttäjän TarmoRahkonen kuva
Tarmo Rahkonen

Minä kyllä haluan nähdä suomalaisia niitä palkintopöytiä putsaamassa enkä sellaisia jotka on ikään kuin ostettu. Neuvostoliiton urheilumaailmassa aikoinaan hurrattiin vain niille jotka edustivat samaa kansaa, ei muille vaikka paita olikin sama.

Iän valehteluun on monta syytä. Tärkeimäpänä paremmat olosuhteet ja helpompi oleskeluluvan saanti. Eihän ikää muuten valehdeltaisi.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero Vastaus kommenttiin #48

Esim niinku nääkö: Eremenko, Hetemaj, Kuqi, Hradecky, Sadik, Lam, O'Shaugnessy, Murphy, Jamar Wilson, Gerald Lee jr , Shawn Huff, Konstantin Shumov, Wilson Kirwa, Alisa Drei?

Käyttäjän TarmoRahkonen kuva
Tarmo Rahkonen Vastaus kommenttiin #70

Kyllä minulle on paljon läheisempi joku jalkapallojuniori Nieminen tai Mäkinen joka on sieltä noussut. Näin se vain on eikä minun tarvitse sitä kenellekään perustella. Wilson Kirwakaan ei monta vuotta edes juossut. Koripalloilijat ovat vain paikallisia, ei heillä maajoukkuetehtäviä ole.
Enkä nyt seuraa urheilua juuri muutenkaan.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Geenipankin rikastuminenhan on mahtava asia! Ulkomaalaiset naiset ovat kaunottaria kuten ovat suomalaisetkin. Sukupuolijakauman soisi olevan kuitenkin tasapainossa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kirjoitus oli hengeltään hyvin positiivinen. Maahanmuuttajavastainen henkilö vihdoin avautuu ja kertoo peloistaan. Näistä peloistahan koko maahanmuuton vastustaminen pohjimmiltaan kumpuaa.

Ei kannata vähätellä pelkoa, se ei poistu puhaltamalla eikä ainakaan lopu naureskelemalla.

Hyväksytään lähtökohta: Subjektiivista parinsaamisoikeutta ei ole.

En jaksa uskoa, että kaikki maahan muuttaneet hyväksyisivät suomalaisnaisia puolisoikseen ja tuskin suomalaisnaisetkaan erityisellä innolla näiden maahanmuuttaneiden kanssa pariutuvat.

Onhan selvää, ettei suomalaisnaisten käyttäytyminen ja arabimiesten arvomaailma kovin helposti kohtaa. Muutospaineet kohdistuisivat pikaisesti pariuduttaessa hyvin vahvasti naiseen. Naisen olisi oltava valmis jyrkkään muutokseen. Pidemmällä aikavälillä muslimimiehen voi olla vaikeaa omaksua suomalaisille itsestään selvyyttä, jossa jokaisella ihmisellä, sukupuoleen katsomatta on oikeus omaan mielipiteeseen, arvoihin ja henkilökohtaiseen koskemattomuuteen. Hänen on varmasti vaikea hyväksyä, etteivät perusoikeudet muutu, vaikka ihminen olisi parisuhteessa tai avioliitossa. Voi olla järkytys, ettei pettäminenkään ole suomalaisessa yhteiskunnassa rikos, ei edes kovin paheksuttava asia ja että se on samalla tavalla puoliksi hyväksyttävää niin naiselta kuin mieheltäkin.

Kotoutuminen tulee olemaan vaikea ja rankka prosessi. On pitkä matka, että näistä nuorista miehistä tulisi suomalaisille miehille kilpailijoita. Voi olla, että kilpailu kohdistuukin ensisijaisesti mukana tulleisiin naisiin.

Käyttäjän JanneTurtiainen kuva
Janne Turtiainen

Ansiokasta pohdintaa.

Pelko on täysin oikeutettu faktoilla perusteltava.

Niiden suomalaisnaisten jotka lähtevät arabien mukaan pää on täytetty monikulttuuriliturgialla ja vaikka todellisuus iskee naamalle kirjaimellisesti tai kuvainnollisesti ei tehtyä virhettä voi myöntää. Kulttuuritoteemin virheistä ei saa puhua tai ainakin pahat teot on ympäröivän yhteiskunnan ja siten suomimiehen vika.

Muslimien kotoutuminen on useiden esimerkkien valossa toteutumaton haave. Olemmeko keksineet suomessa jotakin mitä ei olisi eurooppalaiset valtiot kokeilleet? Aina vain sama virsi suvaitkaa ja lisää resursseja kotoutukseen.. mitä enemmän suvaitaan ja resursoidaan sen huonommat tulokset.

Ja muslimien naiset muka markkinoilla tulevaisuudessa? Harvinaisia poikkeuksia lukuun ottamatta pitävät muslimikulttuurin miehet naisensa sellaisessa häkissä että on turha toivoa että kotoutuminen länsimaisen miehen kautta olisi mahdollista.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Monietnisyys ja geenien sekoittuminen on mahtava asia! Monikulttuurisuus ei niinkään, koska se jakaa ihmisiä ja vähentää yhteyden tunnetta.

Moni suomalainen mies olisi varmasti iloinen, jos maahamme tulisi miljoona nuorta sinkkunaista. Minä ainakin olisin. Eksoottiset naiset ovat kuumia! Seksi on paras nautinto maailmassa. Ja mikään ei ole ihanampaa kuin tyydetetty nainen. Tinderissä olisi ihanasti enemmän valinnanvaraa miehillä. Toisaalta miehistä saattaisi tulla todella nirsoja ja siitä eivät naiset tykkäisi.

Parisuhde- ja seksimarkkinoista tulisi puhua vapautuneemmin maahanmuuttokeskustelussa. Ja seksistä ylipäätään. Olen jutellut useamman naisen kanssa siitä, miten he ovat kokeneet mm. irakilaiset miehet seksissä ja parisuhteessa. Kyllä siellä sitä ylimenevää mustasukkaisuutta ja alistavuutta on esiintynyt. Samoin seksuaalista häirintää arjen tilanteissa. Toisaalta aika moni nainenhan tykkää tiettyyn rajaan asti siitä, että ainakin seksielämässä mies dominoi naista. Ongelmia tulee silloin, kun mies alkaa kontrolloida liikaa tai heittäytyy väkivaltaiseksi. Sille pitää laittaa Suomessa ehdoton stoppi ja jopa koventaa rangaistuksia. Nainen on ihminen, jolla on oma tahto ja ihmisoikeudet! Maahanmuuttajamiesten on sopeuduttava kulttuuriimme tai sitten heidän on poistuttava.

Slogan: Monta etnisyyttä, yksi kulttuuri (länsimainen liberalismi)!

Käyttäjän JanneTurtiainen kuva
Janne Turtiainen

Valitettavasti länsimainen liberalismi on katoava luonnonvara kun muutto tulee MeNa-maista..

Käyttäjän milkoaikio kuva
Milko Aikio

"Voi olla, että kilpailu kohdistuukin ensisijaisesti mukana tulleisiin naisiin."

Kovin vähän tuntuu olevan pariskuntia, jossa esimerkiksi nainen on muslimi ja mies suomalainen.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Näillä näkymin maahanmuuttajat kylläkin jäävät niin suurelta osin työttömiksi, että he jäävät paritumismarkkinoiden ulkopuolelle liian alhaisten tulojen vuoksi. Naisille ei kelpaa mies, joka elää sossun tuloilla. Paitsi ns. white trash naisille, joille kelpaavat kaikki.

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen

Iso popula nuoria työttömiä mamumiehiä ilman naista. Ongelmia tiedossa.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Kun luin tämän ensimmäisen kerran en tiennyt pitäisikö nyt itkeä vai nauraa. Yli miljoonan alle 30-vuotiaan naimaikäisen naisen katoaminen tilastoja tutkimalla toki hymyilyttää, samoin lähestyminen, missä toisaalta vetoaa kirjoittajan rehellisyys.
Muistin erään elokuvan mikä sivuaa aihetta. Ei toki irakilaismiesten osalta.
http://nyt.fi/a1305890476506 Säälistäjät. Tämähän näkyy tulleen vuosi sitten ulos. Muistan kun siihen kerättiin rahoitusta.
En jaksa peukuttaa, en yritä antaa ohjeita. Koittakaa nyt kestää, vaikka maailma muuttuukin. Naisiakin on moneen lähtöön, jos on nuoria miehiäkin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Antti A.,

Mielestäni blogisti teki aivan oikean valinnan jättämällä osan alle 30-vuotiaista naisista laskelmiensa ulkopuolelle. Blogiavaus ja siitä käytävä keskustelu liittyy parinmuodostukseen ja seksiin.

Alle 14-vuotiaita naisia on 438 217. Ainakaan länsimaisen käsityksen mukaan tämänikäiset pikkulapset ja tytöt eivät ole " naimaikäisiä naisia".

P.S. Tilastokeskuksen mukaan alle 30-vuotiaita naisia ( 0 -29 vuotta ) on yhteensä 921 000. Mistä "yli miljoonasta kadonneesta" mahtaa kommentissasi olla kyse ?

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Pekka T.
Tein oman nopean arvioni tilastokeskuksen tiedoista koskien naisia 20 ja 30 ikävuoden välillä. Nyt huomasin hätäpäissäni laskeneeni samanikäiset miehetkin tuohon pakettiin.
En usko että nuoret persumiehet suostuisivat, suurena joukkona, joten pieleen meni :(

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #92

Tilastojen tutkiminen on totista työtä ja naima-ikäiset suomalaisnaiset ovat rajallinen luonnonvara kuten sait huomata :)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #94

Huomauttaisin että naimaiän virallinen alaraja on 18 vuotta, mutta yläikärajaa ei ole. Ja kun miesten eliniänodote on n. 6 vuotta alempi niin vanhemmissa löytyy.

http://www.stat.fi/org/tilastokeskus/elinajanodote...

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto Vastaus kommenttiin #95

Nuorten miesten ja vanhempien naisten seksuaalista kanssakäyntiä ja parisuhdetta tulisi kannustaa! Siltä on poistettava kaikki häpeä ja leimallisuus. Etuna siinä on myös se, että vanhempi nainen voi opettaa kokematonta nuorta miestä seksin ja parisuhteen saloissa.

Tähän saakka on ollut perinteisempää, että vanhempi mies ja nuorempi nainen pariutuvat. Tunnistan itsessänikin, että haluan olla tekemisissä romanttisessa mielessä enemmän nuorempien kanssa, vaikka vanhempiakin on tullut kohdattua hyvällä kokemuksella. Ongelmana tässä on, että jos vanhemmat miehet sankoin joukoin kelpuuttavat vain nuoria naisia parisuhdeasioihin, tällöin vanhemmat naiset jäävät yksin. Jonkun verran kuitenkin nuorilla miehillä on preferenssiä "puumanaisiin". Jos vanhempi nainen pysyy hyvässä fyysisessä kunnossa, on hänellä menekkiä joidenkin nuorten miesten keskuudessa ja muutenkin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #96

Niin, Aira Samulinkin, jolla oli paljon nuorempi aviomies on tietääkseni taas vapaa.

Irene Routio Vastaus kommenttiin #96

Böö. Vihdoinkin omaa aikaa ja tehdä ei-sosiaalisia miehisiä juttuja esim filosofia. Nyt esim amerikkalaisviihteen avulla pyritään sosiaalisen paineen avulla eliminoidaan naisten vapaus. Vielä vanhana pitää hyysätä jotainäijänruhjaketta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #95

Myös sukupuoliyhteyden suojaikäraja Suomessa , 16 vuotta, saattaa olla monelle turvapaikanhakijalle ikävä yllätys, mutta ylärajan määrittelemättömyys puolestaan iloinen yllätys.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #100

"mutta ylärajan määrittelemättömyys puolestaan iloinen yllätys."

Tuskin missään maassa on naimaiän ylärajaa, ja taisi unohtua blogistiltakin. Jotta hätä ei ole tämän näköinen.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #106

Sulaa se sokeri vanhankin suussa !

Tälle kaikille kulttuureille yhteiselle kivijalalle voidaankin aloittaa monikulttuurisen Suomen rakentaminen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #134

22-vuotias blogistikin voi ajatella uudelleen kommenttiaan #128:

"Miehet haluavat löytää nuoren naisen."

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

googlatkaa "parisuhde irakilaisen kanssa" tms niin löytyy erinäköisiä keskusteluja aiheesta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Maahanmuuttajat vievät meidän naiset"

Keiden "meidän"? Perussuomalaistenko?

Edit: tuntuuko kenties blogistin profiilin "etuoikeutettu valkoinen heteromies" etuoikeus olevan uhattuna?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Ei hätää. Nämä viisitoista askelta naisen sydämeen kun opettelee, kaikki loksahtaa paikoilleen.

https://www.youtube.com/watch?v=1Epel47z3Rk

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Naiset ja miehet ovat loppupeleissä ihan samanlaisia: Naiset haluavat löytää miehen, joka täyttää kaikki hänen toiveensa ja miehet haluavat löytää kaikki naiset, jotka täyttävät yhden hänen toiveensa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ja miltähän vuosisadalta tuokin "aforismi" on.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen Vastaus kommenttiin #112

eos. en muista kumman puolen vuosituhannen vaihdetta tämän keksin. Biologisesti tarkasteltunahan se pätee kaikilla vuosisadoilla, läpi historian.

Käyttäjän milkoaikio kuva
Milko Aikio

Miehet haluavat löytää nuoren naisen. Naiset voivat ottaa myös vanhemman miehen. Suomessakin avioparien ikäero on keskimäärin 3,5 vuotta; mies on vanhempi osapuoli. Tämä luo kysynnän ja tarjonnan epäsuhdan.

Mikko Koski

Jaa olipa kauttaaltaan turha blogikirjoitus. Jos ihminen rakastuu johonki niin anna rakastua. Miksi sen pitäisi ketään kiinnostaa?

Jos maahanmuuttajat vie suomalaisten naiset niin pistä paha kiertämään ja "tilaa" netistä venäläinen nainen.

Irene Routio

Heteronormatiivisuus rulettaa. Samaa sukupuolta ei saa rakastaa. Paree vaikka hakata vastakkaista sukuoplta naapurien kuulematta kunnes kuolema heidät erottaa. Rakkausfantasiani haihtuivat kuin kevyt ehtoollisleipä tuuleen: Avauduin ja kirjoitin Turun martin srk seinään tiedon "Sateenkaarimessu, henrikinkirkko 17.10. klo 18". He eivät mainosta kaipaa, mutta eräänlaisten ritariromaanien G.om Jesus, om Guden, erakkoravut, berliininpoppelit innoittamana halusin jakaa. Kirkkherramme ei kommentoinut männä vuosina homofobiafobioitani. Nyt Ilmoitus kokonaan poistettu: Martin srk facebook sivut eivät henkk ilmoituksille. Sori, nuoret. Ette varmaan tätä tietoa edes tarvinneet. Voin vain siteerata heteropikkujussia: anna vanhan miehen (nyk sukupuolen) edes kuvitella!

Rauhaa, sela!
Sutta ei ole raiskattu yli sataan vuoteen, ei ku päin vastoin, eiku susikyytirahat rajalle, susi ei raiskaa eikä raatele.

pahoittelen, tämä on sitä alzheimeria vai hitleriäkö se oli....

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Voi itku mikä ploki!

En viitsi nyt arvioimaan kirjoittajaa itseään. Sanonpahan vaan, että niitä emäntätarjokkaita löytyy jokaiselle reippaalle nuorelle miehelle!

Käyttäjän milkoaikio kuva
Milko Aikio

Se olisikin turhaa, sillä kirjoittaja puhui yhteiskunnasta, ei itsestään.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Jätä se yhteiskunta ihan omaan arvoonsa. Yhteiskunta seilaa omaa mutkaista reittiään kohtaloaan kohti, jossa mamut ovat vain pieni osa tätä kertomusta.

Irene Routio

Siis mistä näitä kommentteja oikein tulee? Mitä mieltä olette, mikä on rasismia? Jos viehättävä ja sosiaalinen nigerialaisleidi juron juntin mielestä spammaa ja kaipaa moderointia facebook-ryhmässä, onko se rasismia? mielestäni on samaa perua ku: Havuja Perkele, Jeesuskaan ei ollut suomalainen, Samassa kirkkovenees ollaan, sutta ei ole raiskattu sataan vuoteen vai miten se nyt oli? Koulukyydit Tapiolaan? No hoosianna korvattava "Havuja, Perkele", suomalaiskansallisesti. aASEJA RIITTÄÄ. hUUtamatta selvä. Ja rohkenetko tulla kaapista raamit kaulassa, Sateenkaarimessu 17.10. Henrikink klo 18 Turku. Ei rasisteille. Laitoin tänne kun kotisrk mielestä yksityisasia ja poisti ilmoituksen. Toivottavasti tämä ei loukkaa järjestäjiä. Erosin n 7 x kirkosta. Olen vahvasti eroriippuvainen. Löytyisikö vahva sellainen katkaisemaan yli 30v "riippuvuus". nim täysin rinnoinilman ristiä

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Yle kumosi tuon otsikon tilastoilla. Monella äistä pakolaismiehistä on perhe lähtömaassa minkä he haalivat suomeen perheenyhdistämisoikedella, sen sijaan naisten tulee olla miehiä huolestuneempia kun maahanmuuttajat vievät heiltä miehet sillä enenevä määrä suomalaismiehistä valitsee pariksen ulkomaalaisen naisen (sen sijaan toisessauutisessa oli että suomalaisnaiset valitsevat kumppanikseen miehen joka muistuttaa eniten tämän naisen isää).

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Eipä tämäkään blogi ollut ihan turha. Sillä saatiin aikaan mielenkiintoista keskustelua.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Sinänsähän aihe on ikiaikainen. Vaikea vain tietää, kenelle ja mikä ongelma on milloinkin suurin.

Siihen aikaan, kun kirkko vannoi vielä luomisopin nimeen, se samalla kuitenkin toimi luonnonvalinnan puolesta. Koko pitäjän naiset ja miehet joutuivat tulemaan kirkolle jumalanpalvelukseen, jolloin saattoi leimahtaa luvattomia kylienvälisiä suhteita. Kotikylän pojat kyllä ryhtyivät aktiiviseen aluepuolustukseen, jos saivat vihiä, että joku aikoi viedä meidän naiset.

Juhani Ahohan käsittelee myös aihetta. Shemeikka on ihan tällainen 'ne vie meidän naiset' prototyyppi. Sujavasanainen rajantakainen ketvittelee emännänkin jäyhän ja rehellisen suomalaisen nenän edestä.

Itsenäisyyden alkuaikoina pelättiin, että Helsingin herrat ja siellä oppinsa saaneet vievät ja turmelevat puhtoiset luomutyttäret. Silloinkin pistettiin etelän pellelle huolella turpaan, jos oli edes syytä epäillä kanssakäymistä.

Sodan aikana saksalaista sotilasta katseltiin hieman vinoon, jos hän iski silmänsä Suomen neitoon. Eikä neidon suopeaa suhtatutumistakaan katsottu suopeasti.

70-luvulla, etäisyyksien lyhentyessä, vaaraksi alkoivat muodosta tummat Italian, Ranskan ja Espanjan miehet. Taas oli syytä epäillä, että he vievät meidän naiset. Saatiin Gunnar, tuo pässi vierasmaalainen. Ja epäiltiin, että vaimo makaa Mallorcalla eikä suinkaan vällyn alla.

Samanaikaisesti ihailtiin sitä, että Reeperbahnilta ei kysytty sosiaalisia taitoja tai ulkonäköä lyhytaikaisen parisuhteen iloista nauttimiseen.

Näinhän se on. Aina on jostain suunnasta tulossa miehiä, jotka vievät meidän naiset. Paha juttu. Näin se on aina ollut ja näin se on aina oleva. Mutta sitten on piru merrassa, jos suomalainen homo joutuu huolestumaan, että he vievät meidän miehetkin...

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

"Mutta sitten on piru merrassa, jos suomalainen homo joutuu huolestumaan, että he vievät meidän miehetkin..."

Hihi

Ulkomaalaiset miehet vievät tottakai "naisemme" jos voivat, siinä missä miehet yleensä. Ihan omalta subjektiiviselta näkökannaltani en kyllä pidä sitä erityisen ongelmallisena.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen Vastaus kommenttiin #143

4tilastojen mukaanhan aahanmuuttajienkanssalngelma on se että kun sinkkumiehet lähtevät ulkomaan lomalle he usein palaavat sieltä naisen kanssa. Tälläiset naiset eli rakkausperusteisten maahanmuuttajien pitäisi huolestuttaa suomalaisnaisia. Sensijaan turvapaikansaanut pakolainen ei ole maahanmuuttaja ja useimmalla pakolaismiehellä on kuitenkin oma puoliso sekä perhe jonka he kiikuttavat suomeen perheenyhdistämis oikeudella. Suomalaismiehillä ei siis pitäisi olla pelkoa että pakolaiset veisivät suomalaiset naiset. Suomalaisen miehen on kuitenkin hankala saada suomalaista naista koska ulkonäkö vaatumukset, lunne kriteeritja odotuksen on asetettu liian korkealle.

Käyttäjän JuudasKannisto kuva
Juudas Kannisto

Naiset eivät ole "meidän" vaan kukin ainoastaan ja yksin omansa. Niinku esim. kaikki ihmiset. Naiset eivät ole yhteiskunnan tai sen miesten omaisuutta. Myöskään silloin kun he ovat suhteessa miehen tai miesten kanssa.

Se, että naisella on jo suhde mieheen ei ole ainoa mahdollinen syy sille, että hän ei ole jonkun (toisen) miehen kanssa. (eikä aiemmin mainittu edes ole hänen puoleltana este ellei hän ole nimenomaan monoamorinen) Nainen ei koskaan ole suhteessa miehen kanssa koska hän on mies. Jotkut naiset nimenomaan eivät halua olla suhteessa miesten kanssa, vaikka ovat kiinnostuneita jonkun muun tai useiden muiden sukupuolten edustajista. Nainen (kuten kuka vaan muukin) on toisen kanssa suhteessa koska hän haluaa olla tämän kanssa suhteessa. Vastaavasti nainen ei ole suhteessa jonkun kanssa, koska hän ei halua olla tämän kanssa suhteessa.

Siksi naisia ei voi "varata" suomalaisille miehille tai yhtään kenellekään muullekaan rajoittamalla sitä miesmäärää joiden seuralle he altistuvat. Heidän suhteensa tai elämänsä ilman suhteita on yksin heidän hallussaan ja heidän asiansa. Ei ole mitään "pariutumismarkkinoita", eivätkä naiset ole sen kauppatavaraa, vaan kokonaisia, itsenäisesti toimivia ihmisyksilöitä ja heillä kullakin on yksilölliset mieltymykset, toiveet ja kriteerit sille, millaisten ihmisten kanssa he haluavat olla suhteessa tai harrastaa seksiä - niinkuin kaikilla muillakin.

Naiskumppani tai seksi naisen kanssa eivät ole miesten oikeuksia. On jokaisen ihmisen oikeus olla suhteessa ja/tai harrastaa seksiä haluamillaan tavoilla itse valitsemiensa ihmisten kanssa konsensuaalisesti. Tämä tarkoittaa myös vastaavasti, että jokaisella on ehdoton oikeus olla olematta suhteessa ja/tai harrastamatta seksiä.

Suhde ja/tai seksi toisen ihmisen kanssa on siis aina etuoikeus. Kenelläkään ei ole koskaan varaa olettaa, odottaa tai vaatia niitä toistelta ihmiseltä. Myöskään vaikka olisi avannut kiltisti oven, tarjonnut juoman baarissa (huhhuh) tai ollut naimisissa kymmenen vuotta. Kukaan ei _koskaan_ ole suhdetta, läheisyyttä tai seksiä velkaa ja kaikilla on määräajaton ja ehdoton oikeus kieltäytyä koska tahansa kaikista mainituista.

Pari- tai monisuhteen tehtävä ei ole edistää siihen kuuluvien "sosiaalista hyväksyntää" tai täyttää henkisiä tarpeita. Jokainen suhteen osapuoli on edelleen oikeutettu olemaan ja toimimaan suhteessa itse asettamiensa rajojen mukaan, eikä se velvoita heistä ketään mihinkään. Suhde saattaa ja yleensä täyttääkin erilaisia henkisiä tarpeita, mutta kuten koko suhde ylipäätään tämä on etuoikeus ja positiviinen vaikutus, jota ei voi ottaa itsestäänselvyytenä tai vaatia.

Suostuessaan toisen kanssa suhteeseen, ihminen ei ota toisesta tai tämän toiminnasta jaettua osavastuuta; kukin on yksin vastuusta itsestään ja siitä miten toimii riippumatta siitä onko pari- tai monisuhteessa vai ei.

Vastuullisen miehen motivaatio eettiseen toimintaan ja oikeudenmukaisuuteen ei riipu siitä, onko hänellä naiskumppania tai harrastaako hän koskaan naisen kanssa seksiä. Jos miehestä esim. tulee perseen käyttämän esimerkin mukaan natsi, se on aina yksin hänen häpeänsä. Vain itsekäs ja seksistinen ihmispaska asettaa suhteen tai seksin ehdoksi sille, että toimii muita kohtaan inhimillisesti, oikeudenmukaisesti ja kunnioittavasti.

Mies, joka kohtelee muita epäoikeudenmukaisesti, koska naiset eivät ole hänen kanssaan suhteessa tai harrasta hänen kanssaan seksiä, ei ollut kiinnostunut muiden hyvinvoinnista alunperinkään, eikä hänen ns. "yksinäisyytensä" ansaitse minkäänasteista sympatiaa.

Sellainen mies ei ole mikään uhri. Hänen ongelmansa ovat jossain ihan muualla kuin naisten seuran puutteessa. Sellainen mies on vastenmielinen ja häntä on perusteltua pitää uhkana toisille, koska hänen kiinnostuksensa muiden hyvinvointiin (jos sellaista edes on) riippuu suurelta osin tai kokonaan hänen omien itsekkäiden ja seksististen standardiensa täyttymisestä.

Sellaisten miesten ja heidän seksistisen asennemaailmansa olemassaolo on yhteiskunnallinen ongelma - ei se, että naiset eivät ole heidän kanssaan suhteessa tai harrasta heidän kanssaan seksiä.

Käyttäjän nikomaatta kuva
Niko Määttä

Hei Milko! Olipa tosi huono teksti kaikin puolin. Vähiten pidin järjettömästä ilmaisustasi "hieman yli 330 000 - 400 000". Haluan valkoisten heteromiesten puolesta ilmoittaa, että olet häpeäksi meille. Voisitko lopettaa tällaisen paskan suoltamisen?

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Miksi tuota ongelmaa kierrellään tässä keskustelussa. Tiivistys:

Skenaario A) Maahanmuuttajamiehet eivät vie naisiamme vaan jäävät ilman naisia -> Lisää turhautumista -> radikaliaoitumista, väkivaltaa, raiskauksia ja rikoksia.

Skenaario B) Maahanmuuttajamiehet vievät naisemme ja suomalaismiehet jäävät ilman naisia -> syrjäytymistä -> masennusta ja itsemurhia.

Käytännössä molempia skenaarioita tapahtuu, mutta molemmissa käy ikävästi.

Ari Meriläinen

Johan tuli tähänkin vilkasta keskustelua. Mitä Milko ajattelit ehdottaa asian korjaamiseksi? Rajat kiinni ja naiset jakoon! Huh huh! Aika tyhjää louskutusta. Maailma muuttuu - onneksi. Kannattaisi opetella ihmissuhdetaitoja ja vuorovaikutusta. Nehän ovat suomalsinen akilleen kantapää, mutta globaalissa maailmassa voidaan mekin jotain oppia, jos halutaan. Perinteisessä maailmassa oli meilläkin järjestetyt avioliitot, mutta taitaa olla se aika onneksi taakse jäänyt.

Sari Forss

Mihinkös näitä naisia viedään? Kyllä nyt pitäs katsoa peiliin ja miettiä oisko vika kenties siellä löydettävissä. Ja toivon todella, että et oo tosissas tässä asiassa. Kyllä me naiset sentään vielä osataan huomata vaikka se peräkammarinpoikakin, jos on pojassa pontentiaalia!

Irene Routio

Yllätyin ihmisten fiksuudesta. Kyllästyin maahanmuuttajan rasismikortiin "think positively" ym tiedotuspalstalle spammaten.Kaikki ei tykänny, vaan halus valittaa. Kerroin suomalaiskokemusta sisäisestä rasismista alkaen 1917, 1970 lastenlasten muistelot vaarilt, Halosen "jos jollakulla on enemmän, on se toisaalta vähemmän". Kaikki kommentit oli pelkästään positiivisuuden korostusta. Miksei maahanmuuttajat vois viedä meidän maahanmuuttajanaisia? Kaikki voittais. Toivottavasti rinsessat ymmärtää olla vinkumatta rasismikorttia, jos olis rasismia sanoo, et tyhmäkin voi olla musta tyhmä, eiku mikähän ois poliittisesti korrektia? Ainaski kannattaa lukee kommentit ennen poistoa, tyhmäkin provo voi saada hauskoja vastineita tai mitä se nyt on

Käyttäjän katjapaavilainen kuva
Katja Paavilainen

Huutelevat rivouksia ja ahdistelevat... Sillälaillako suomalainen nainen pokataan? :D

Marcello Manzoni

Olen yksi näistä kauheista maahanmuuttajista, jotka ovat vieneet yhden "teidän" upeista suomalaisista naisistanne. Ikävää, että "teidän" naisenne eivät anna teille tarpeeksi tyydytystä huolimatta kaikesta siitä "huomiosta", jonka heille suotte, ja ajavat teidät esimerkiksi liittymään uusnatsien riveihin. Ts. kiitos, ettette tarjoa suurikaan kilpailua maahanmuuttajille näillä "pariutumismarkkinoilla". Sen sijaan, että valittaisitte kuin lapset, joilta on viety lempilelu, kannattaisi pikemminkin opetella käyttäytymään sopivalla tavalla naisten kanssa. Olette onnekkaita, että puhutte samaa kieltä suomalaisten naisten, joiden vuoksi koko maailma teitä kahdehtii, kanssa. Ja silti ainoa asia, jonka osaatte tehdä, on jättää heidät täysin huomiotta, puhua heille ainoastaan alkoholin kyllästäminä tai syyttää heitä passiivisuudesta. Jos ette kykene itse muodstamaan parisuhteita oman maanne naisten kanssa, niin onneksi vihdoin saapuu maahanmuuttajia! Muuten suomalaiset kuolisivat varmaankin sukupuuttoon.

Käyttäjän HannaCatani kuva
Hanna Catani

Itse edustan tätä ei tavoiteltavaa vanhuuttaan pilaantuvaa 30 ja siitä ylöspäin olevaa naisjoukkoa

Käyttäjän HannaCatani kuva
Hanna Catani

Jostain syystä kommentista jäi iso osa pois

Eliisa Mark

Vievätkö maahanmuuttajat suomalaisten naiset?
Dosentti Minna Säävälä Väestöliitosta arvioi, että kokemuksen tasolla tuo tunne 'naisten menettämisestä' voi tulla etenkin vähän koulutetuille ja pienipalkkaisille miehille, joilla on suhteessa vähän tarjottavaa parisuhdemarkkinoilla.

"Pelkän peruskoulun käyneistä 40–44-vuotiaista miehistä yli 40 prosenttia on lapsettomia, korkeakoulutetuista taas puolet vähemmän. Siis ennemminkin koulutetummat suomalaismiehet kuin ulkomaalaiset 'vievät naiset'."

Säävälän mukaan avio- ja avoliitot ulkomaalaisen miehen kanssa ovat muita yleisempiä nuorilla korkeakoulutetuilla ja kaupunkilaisilla naisilla.

"Ilmiö on toistaiseksi kuitenkin sen verran pieni, ettei voi mitenkään sanoa että ulkomaalaiset 'veisivät naiset', jos tuota hassua ilmausta halutaan käyttää."

Rami Kielo

Jos peloista tosiaan suurin on otsikon mukainen, niin eiköhän olisi aika katsoa peiliin. Tuskin se kenenkään muun vika ole, jos ei seuraa löydy, esim. ajatusmaailmaa muuttamalla saattaisi muutama nainen kiinnostua.
Itselläni ei koskaan ole ollut ongelmaa saada naispuolista seuraa missään päin maailmaa, pyörii ympärillä minkä rotuisia ihmisiä tahansa.
Mutta kaikkihan se on aina maahanmuuttajien syytä.

Sonja Niemenmaa

Mitä mieltä olet siitä, että suomalaisilla miehillä on enemmän ulkomaalaistaustaisia vaimoja kuin mitä naisilla on miehiä?
Pitäisikö meidän suomalaisten naisten nyt alkaa katkerana raivota että rajat kiinni? Minä en ainakaan aio, sillä en koe että minulla olisi yksinoikeus suomalaisiin miehiin. Onko naiset teidän omaisuutta? Jos joku kieltä ja kulttuuria taitamaton vie potentiaalisen kumppanin niin olisiko siinä aika katsoa peiliin? Että löytyykö sitä vikaa itsestä.
Itse olen maahanmuuttokriittinen perussuomalainen, mutta myös feministi. Valkoiset heteromiehet eivät ole feministien vihollisia, sillä feminismi ajaa tasa-arvoa eikä akkavaltaa. Hävettää kertoa olevansa perussuomalainen kun kys. puolueen kannattajat levittää tällaista misogynististä huuhaata.
Parisuhdemarkkinat on mielestäni epäilyttävä termi, koska olen käsittänyt että parisuhteet Suomessa perustuu tunteisiin ihmisten välillä. Parisuhdemarkkinat-sanasta tulee enemmänkin mieleen naimakaupat.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Pahoittelen, itselle näin modernimmin nuo parisuhde markkinat tarkoitaa kilpailua naisesta tämän asettamien ulkonäkö, persoonallisuus, työ ja harraste vaatimusten mukaan. Tämä on ikävää kun median mukaan Suomalaisilla naisilla olisis tiukat vaatimukset ja korkeat odotukset miehiltä. Näin parisuhde markkinat valikoikin varakkaimmat ja seksikkäimät miehet kun muille hoetaan että heidän pitää jäädä rannalle ruikuttaa.

Toimituksen poiminnat