Milko Aikio Oikeuden puolesta, vääryyttä vastaan

Naisjärjestöt eivät ole kiinnostuneita ihmisoikeuksista

Naisjärjestöjen keskusliitto ei tue ihmisoikeusjärjestö Amnestyn kantaa, jonka mukaan prostituutio tulisi dekriminalisoida. Amnestyn kiistelty kanta muodostui kahden vuoden huolellisten tutkimusten perusteella.

Seksin myyminen ja ostaminen ei ole Suomessa rangaistavaa, mutta seksin ostaminen parituksen tai ihmiskaupan uhrilta ja alle 18-vuotiaalta on kielletty. Kiellettyä on myös seksin myyminen julkisella paikalla.

Tilanne on muualla erilainen. Monessa maassa seksin myyminen ja ostaminen on yksiselitteisesti kielletty. Rangaistukset ovat usein kovia. Jopa suvaitsevaisessa onnelassa Ruotsissa seksin ostaminen on kriminalisoitu, vaikka myynnistä ei olekaan säädetty rangaistuksia.

Prostituutiota vastustetaan kahdesta suunnasta. Konservatiivit ja uskonnolliset pitävät seksityötä moraalittomana; liberaalien ja feministien mielestä se sortaa naisia. Ensimmäinen lähtökohta on moraalinen, toinen ideologinen.

Prostituution laittomuus ei vähennä seksin kysyntää tai tarjontaa, mutta tekee seksityöstä vaarallista. Seksityötä tekevät naiset maksavat laittomuudesta kovan hinnan. Väkivaltaa ei voi raportoida poliisille, jos pelkää itse joutuvansa vankilaan. Prostituoidut elävät ilman oikeusturvaa, vaikka he tarvitsisivat sitä kaikkein eniten.

Parittajat ja ihmiskauppiaat käärivät rahat lain ulkopuolella olevilta seksimarkkinoilta. Prostituution laillistaminen parantaisi ennen kaikkea seksityötä tekevien naisten asemaa. Työturvallisuus paranisi, ja verojakin kertyisi valtion kassaan. Säädelty seksikauppa suojelee seksityötä tekeviä naisia hyväksikäytöltä ja ehkäisee sukupuolitautien leviämistä. Prostituutio on laillista mm. Hollannissa ja Yhdysvalloissa (Nevadan osavaltio).

Naisjärjestöjen keskusliiton kanta paljastaa näennäisesti naisten asemaa edistävän rintaman totalitaarisen luonteen. Muodollisesti sitoutumattomat, mutta feminismin kyllästämät etujärjestöt eivät pyri edistämään valinnanvapautta ja ihmisoikeuksia, vaan puhtaasti omaa agendaansa. Nainen ei ole nainen, ellei hän ole mies, tai vähintään sukupuolineutraali ”henkilö”. Kaikki muu on heteromiesten sortoon alistumista. Siksi nainen ei saa jäädä kotiin hoitamaan lapsiaan, tehdä kotitöitä, eikä varsinkaan myydä seksipalveluja himokkaalle patriarkaatille.

Jos naiset ”pakotetaan” seksityöläisiksi, kiintiönaiset eivät voi tehdä feminististä vallankumousta pörssiyhtiöiden hallituksissa. Ei vaikka he itse ilman pakkoa valitsisivat työn seksimarkkinoilla. Feministit eivät ole koskaan pitäneet väärässä tietoisuudessa eläviä naisia riittävän kypsinä tekemään omia valintoja. Feministit väittävät implisiittisesti, että nainen on liian heikko tehdäkseen itsenäisiä päätöksiä; hän on aina ”patriarkaatin” näkyvän tai näkymättömän ohjauksen uhri.

Naisjärjestöjen keskusliiton ja muiden valtion rahoittamien etujärjestöjen toiminnan keskiössä on poliittinen ideologia, ei naisten aseman parantaminen. Edunvalvonta keskittyy eliittinaisten kuviteltuihin ongelmiin. Tällaisessa maailmassa ei ole tilaa maailman köyhimmissä maissa asuvien, erittäin heikossa asemassa olevien naisten ongelmille.

Prostituution vastustamiselle ei ole järjellisiä syitä. Maissa jossa prostituutio on laitonta, seksiä saa antaa ilmaiseksi. Sitä saa myös myydä ja ostaa, kunhan maksu suoritetaan drinkkeinä, kalliina koruina tai yhteisenä asuntolainana. Valtiolle ei pitäisi kuulua, mitä kaksi aikuista ihmistä tekevät yhteisestä sopimuksesta oman makuuhuoneensa rauhassa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ihmisoikeudet ovat valtaapitävien pelinappuloina, vain niitä ihmisoikeusasioita ajetaan, joista valtaapitävät hyötyvät.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Mikä tässä nyt on ongelma? Suomessahan prostituutio on laillista tietyin reunaehdoin joka on mielestäni oikein. Mitä vielä lisäksi haluat?

Erkko Korppaanmäki

Seksi on osa monimuotoista monikulttuuria: LGBT ovat suvaitsevaisten erityisessä suojelussa ja kertovat, että jokainen saa tehdä sitä, mikä itselle sopii. En ole nähnyt pöyristymistä kaupallisestakaan LGBT-seksistä. Mutta kun keskustelu siirtyy kaupalliseen heteroseksiin, eivät mitkään aiemminlausutut argumentit enää pädekään. WTF.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Näinpä. Samoin olisi mielenkiintoista tietää, onko Ruotsissa koskaan tuomittu ketään naista seksin ostamisesta. Uskoisin, että ruotsalaisrouvat matkustelevat Afrikkaan seksin ostoon siinä missä muutkin eurooppalaiset kanssasisarensa, ja kansalaista koskevat kotimaansa lait myös kotimaan rajojen ulkopuolella.

Toimituksen poiminnat