Milko Aikio Oikeuden puolesta, vääryyttä vastaan

Juhana Vartiainen niputti perussuomalaiset, rasismin ja somalit

Kokoomuksen Juhana Vartiainen syytti SuomiAreena -tapahtumassa Perussuomalaisia rasismista.

  • "Sellainen erittely, jota perussuomalaiset harrastaa ja joka oli Euroopassa kovin suosittua maailmansotien välisenä aikana, että ryhdytään erittelemään ihmisiä etnisen taustan mukaan ei vain sovi kovin hyvin nykyaikaiseen poliittiseen kulttuuriin joka perustuu yksilölliseen oikeusjärjestykseen, Vartiainen kommentoi."

Kuitenkin Vartiainen itse erittelee maahanmuuttajia seuraavin sanoin:

  • "Minusta te ette aina riittävästi tee tätä eroa [työperäiseen maahanmuuttoon]. Kansan suussa maahanmuutto on vain jotain somalimaahanmuuttoa, Vartiainen totesi."

Haluaisin tietää, mitä Juhana Vartiainen tarkoittaa somalimaahanmuutolla ja mistä hän on päätellyt, että maahan saapuvat somalit eivät ole työperäisiä maahanmuuttajia? Ei kai vain Perussuomalaisten maahanmuuttoraportista?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Marko Parkkola

En ymmärrä miksi kenenkään pitäisi välittää mistään Juhana Vartiaisesta. Mies istuu norsunluutornissaan, puhuu läpiä päähänsä ja solvaa työttömiä rikkaruohoksi.

Keijo Räävi

Vartiainen tietää mistä puhuu. Suomen johtava asiantuntija alallaan. Eikä Vartiainen sitä paitsi persuja syyttele rasismista vaan oikoo typeriä olettamuksia maahanmuuttajista.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

95% maahanmuutrajista tulee muualta kuin Somaliasta murta persujen keskustelu keskittyy somaleihin. Vartiainen haluaisi että keskusteltaisiin maahanmuutosta.

Marko Parkkola

"Vartiainen haluaisi että keskusteltaisiin maahanmuutosta."

Mutta sehän on rasismia ja Vartiainen on siis rasisti. Hyvä. Saitte jälleen yhden vihattavaksenne siellä paljastelupireissänne.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Millä tavalla olisi rasismia että kun puhutaan maahanmuuttajista/maahanmuuttopolitiikasta halutaan että puhutaan maahanmuuttajista?

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen Vastaus kommenttiin #5

Riippunee puhujan puoluekirjan väristä...

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi Vastaus kommenttiin #5

Persut sitä ja Persut tätä, en jaksa kuulla Persuista enää yhtään. Minua kiinnostaa se, että koska aletaan suomalaisista pitää huolta vai onko heidän henkensä arvotonta kuin kaikenmaailman maahanmuuttajat (ei-työperäiset)? Olisiko kannattavampaa keskittyä parantamaan Suomen taloutta ennen kuin tuodaan tänne työperäisiä maahanmuuttajia, ketkä voivat täydentää sitä "karjuvaa" työvoimapulaa joissakin aloissa, muuten ei tuoda?

Kaikkein eniten pitäisi keskittyä suomalaisten työttömien työllistämiseen ja etenkin vammaisten kohdalla, ketkä ovat syntyneet Suomessa ja oikeus saada työllistyä mutta työperäiset maahanmuuttajat ohittavat heidät?

Käyttäjän anakonna kuva
antti salmi

Toimituksen poiminnat