Milko Aikio Oikeuden puolesta, vääryyttä vastaan

Turvapaikanhakija ihmettelee Ruotsin maahanmuuttopolitiikkaa - "En ymmärrä"

  • Uusi Ruotsi. Kuvassa Tukholman moskeija.
    Uusi Ruotsi. Kuvassa Tukholman moskeija.

Noin sadantuhannen (100 000) turvapaikanhakijan odotetaan saapuvan Ruotsiin pelkästään tänä vuonna. Tulijoita virtaa kuitenkin nopeammin kuin asuntoja valmistuu. Kaikille turvapaikanhakijoille ei ole tarjota kotia, työstä puhumattakaan.

Äskettäin Ruotsiin saapunut syyrialainen turvapaikanhakija, insinööriksi esittäytyvä Jaafer ihmettelee paikallisten poliitikkojen toimintaa. Jaafer kertoo:

"Täällä pitäisi olla töitä ja asuntoja. Mutta olen huomannut ettei se ole niin yksinkertaista. Näen paljon televisiosta ja kuulen ruotsalaisten poliitikkojen sanovan että kaikki voivat tulla Ruotsiin. Kuinka teidän poliitikkonne voivat sanoa, että se vain on niin, että kaikki voivat tulla tänne, kun saatavilla ei ole edes työpaikkoja eikä asuntoja? En ymmärrä."

Monikulttuurin nimiin vannovilta eivät keinot kuitenkaan lopu. Ruotsin valtiopäivillä onkin tehty erikoinen ehdotus asuntopulan ratkaisemiseksi. Maltillista kokoomusta edustava Fredrik Schulte ehdotti, että kantaruotsalaisten autotalleja voitaisiin muuttaa asunnoiksi turvapaikanhakijoille.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

No, pitäiskö kaikille valtiovallan kädestä pitäen hankkia työpaikka ja asunto? Minkä arvon Milko antaa ihmisten omatoimisuudelle?

Jani Virtanen

Ei todellakaan pitäisi. Mutta ei tulisi silloin turvapaikan hakijoitakaan.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Siis ei tulisi turvapaikanhakijoita, jos valtiovalta kädestäpitäen hankkisi kaikille työpaikan ja asunnon?

Viljo Häggman Vastaus kommenttiin #3

Et viitsisi Nieminen. Tällainen tahallinen väärinymmärtäminen saa ainoastaan sinut näyttämään tyhmältä ääliötä tai vittumaiselta ääliöltä. Ja jotkut rassut vielä peukuttaa????

Jyrki Paldán Vastaus kommenttiin #10

Eikö tuo nyt ollut ihan asiallinen huomautus? Onhan se nyt vähän kaksilla rattailla ratsastamista ajatella kotimaan työttömien velvollisuuden olevan luoda työpaikkoja ja rakentaa asunnot itselleen, mutta samalla ajatella että maahanmuuttajia ei saa ottaa jos ei ole ylimääräisiä asuntoja ja työpaikkoja.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Älytöntä on tuo Ruotsin meinkinki ollut jo vuosia. On vain ajan kysymys, kun tilanne räjähtää käsiin. Ei tilanne taida olla joissakin paikoissa enää edes poliisin hallinnassa. Malmössa polttopullojen heittely on kuulemma suosittu harrastus. Ei mikään ihme, että Ruotsidemokraattien kannatus nousee.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Mitä älytöntä siinä on, ettei anneta työpaikkaa tai asuntoa automaattisesti?

Sitä paitsi aika hyvin Ruotsi sijoittuu tällä listalla, paljon paremmin kuin Suomi:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by...

Minna Eerolainen

Minusta on hienoa että Ruotsissa kannetaan globaalia vastuuta, surkuhupaisaa että persut ovat aina Ruotsia vähättelemässä. Pitäisikö nyt tuntea kauhua kun TUkholmassa on moskeija?

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

"Globaali vastuu" on samanlaista poliittisesti korrektia höpötystä kuin "haasteellisesti työllistyvät maahanmuuttajaryhmät". Sillä ei ole mitään tekemistä vastuun kanssa, eikä se vaikuta mihinkään globaaleihin asioihin hittoakaan. Vastuullista on syödä kuten tienaa.

Viljo Häggman

Kumpaahan Eerolainen ei ymmärrä, globaalia vai vastuuta?

Globalia vastuuta ei ole siirtolaisten raahaaminen ympäri maailmaa ja asuttaminen slummiutuviin kaupunginosiin jonnekin puoliarktiaan. Se ei muuta maailmaa yhtään paremmaksi, eikä kanna vastuuta yhtään mistään.

Jos todella haluat toimia vastullisesti globaalissa mittakaavassa, niin seuraa vaikka Linkolan esimerkkiä.

Kaikki muu on silkkaa teköpyhää valehtelua tai itsekusetusta. Uskontunnustusta poliittisesti oikeinajatteville, jotka ovat kykenemättömiä itsenäiseen ajatteluun.

Ymmärrän että joku voi tuntea kauhua jos naapurissa on ISISin kokoontumis- ja värväyspaikka.

Minna Eerolainen

Ootpa aggressiivinen. Olen just itse täällä Göteborgin lähellä ja hyvin toimii ruotsalainen yhteiskunta, turvallista, siistiä ja hyvät tiet ajella. Vaikea uskoa että Ruotsi on missään mielessä romahtamassa niin paljon kuin sitä jotkut toimettomat taskubiljardin pelaajat toivoisivatkin.

Viljo Häggman Vastaus kommenttiin #14

Agressiivisuus on ainostaan tulkinta. Vastuun ja globaalin vastuun ymmärtämättömyys taas ilmeisesti surullinen tosiasia.
Ruotsin mahdollisella romahtamisella en lähde spekuloimaan. Sellaisen toivominen on ainoastaan sinun harhaasi.
Jos erimieltä olevien haukkuminen taskubiljardin pelaajiksi on mielestäsi asiallista kirjoittamista niin olkoon. Minä en kantelunappeja painele. Sinulla on oikeus osoittaa kykenemättömyytesi asialliseen keskusteluun, ja kantaa sen tuoma häpeä itse.
Kuuluu sananvapauteen.

Minna Eerolainen Vastaus kommenttiin #15

Suomi vähensi kehitysapua 38 prosenttia, minusta kannattaisi jättää ilkkuminen vähemmälle niihin maihin nähden jossa vielä ihmisiä pyritään auttamaan. Ruotsalaiset ottavat tässä taakkaa meidänkin puolestamme.

Viljo Häggman Vastaus kommenttiin #16

Mikään ei estä sinua lahjoittamasta varallisuuttasi kehitysmaihin, jos haluat kantaa moista taakkaa. Älä lykkää taakkaasi toisten harteille.

Minna Eerolainen Vastaus kommenttiin #17

Niin, sitähän minä tässä yritin selventää että nyt Ruotsi tekee näin suhteessa Suomeen kuin sinä toivoisit minun tekevän suhteessa sinuun. Mikä oikeus juuri sinulla on olla välittämättä maailman hädästä? Rahat epäilemättä ovat vähissä eikä itsellekään jää tarpeeksi mut yritethään :)

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen Vastaus kommenttiin #18

Minna eerola voisi majoittaa pakolaisperheen autotalliin ja jos ei ole autotallia tai sitä kesämökkiä niin kyllä jokin huone asunnosta liikenee vuokrattavaksi. Näin se ruotsissa kehotetaan. Toinen vaihtoehto on osallistua jonkin järjestön vapaaehtoistyöntekijäksi esim kirkon. Nämä ovat kuitenkin ehdotuksia joten älä ota itseesi.

Viljo Häggman Vastaus kommenttiin #18

"Mikä oikeus juuri sinulla on olla välittämättä maailman hädästä?"

Ihan sama oikeus kuin kenellä tahansasuomalaisella. Maailmanhädästävälittämisen pakkoa kun ei toistaiseksi ole. Ajatus- ja mielipidepakko soveltuu paremmin Neuvostoliitton tai Pohjois-Korean kaltaisiin totalitarioihin, mikä taitaa olla Eerolaisen henkinen kotisuunta.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Ruotsalaiset eivät osaa ottaa huomioon sitä että kerroistaloissa ja varsinkin omakotitaloissa on useamip huoneita. Asuntojen kantaperheet voivat hyvin majoittua olohuoneeseen siksiaikaa kun maahantulijat asuttavat muitahuoneita yksiökin on kaksio kun mukAn lasketaan pesuhuone). Tulijolle voitaisiin järjestää asumista myös tyhjiin liiketiloihin, tyhjiin halleihin ja supistamalla julkisten tilojen kuten koulujen ja kirjastojen käyttämää tilaa, näitä tiloja myös saadaan keskittämällä kauppaa ja palvelua peltomarketteihin sekä internettiin.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo
Ilkka Vaittinen

Vassareiden mielestä raha tulee seinästä kuten sähkökin,joku ne vaan joutuu maksamaan.Suomessa joudutaan ottamaan lisää valtionvelkaa että saadaan UNELMA maksettua.

Toimituksen poiminnat