Milko Aikio Oikeuden puolesta, vääryyttä vastaan

Miksi en ihaile naisia

Sanoin tänään aamulla Radio Helsingin haastattelussa, etten ihaile yhtäkään naista. Reaktiot olivat odotusten mukaisia.

Mitä ihmettä? Kuinka joku voi sanoa noin? Sovinisti!

En tosiaankaan ihaile yhtäkään naista, vaikka monia naisia arvostan ja kunnioitan suuresti. Ihailu on halua jäljitellä jotain. Ihailun kohde, idoli, on esimerkki jota seurataan. Demari ihailee Rinnettä, filosofian opiskelija Aristotelestä, uskovainen Jeesusta.

Feministit ovat onnistuneet nostamaan naisen niin korkealle jalustalle, ettei mies voi olla kunnon ihminen, ellei ihaile naisia. Sen sijaan on vaikea kuvitella tilannetta, jossa miehet kollektiivisesti loukkaantuisivat, jos feministi kertoisi ihailevansa vain toisia naisia.

Ihailu on läheistä sukua palvonnalle. Palvonnalla osoitetaan jonkin tahon, kuten hallitsijan tai jumalan auktoriteetti. Naiset kuuluvat maahanmuuttajien ja seksuaalivähemmistöjen tavoin niihin ryhmiin, joille on suoritettava palvontateko, kuten ihailu tai suvaitseminen.

En ihaile naisia, koska en halua olla heidän kaltaisensa. Saatan kyllä ihailla jonkun naisen saavutuksia, mutta persoonina ihailen vain miehiä. Syy on yksinkertainen: olen itsekin mies. Koen mielekkääksi ja luonnolliseksi jäljitellä toisia miehiä, käyttäytyä miesten tavoin miesten joukossa. En väitä olevani erityisen miehekäs mies, mutta ei minua naiseksikaan voi luonnehtia.

Nykyisin on vallalla sukupuolineutraali ajattelu, johon yhdistyy voimakas individualismi. Jokainen määrittelee itse itsensä, ja jopa sellaiset tuhansia vuosia vanhat ryhmät kuin miehet ja naiset alkavat hälvetä. On jopa suotavaa “murtaa sukupuolirooleja”; viime vuoden euroviisuissakin voittajaksi valittiin parrakas nainen - tai siis mies. Tällaiset henkilöt nähdään itsevarmoina ja ennakkoluulottomina, kun taas punttisalilla käyvän metsästysharrastajan epäillään olevan epävarma sukupuoli-identiteetistään – eihän hänen muuten tarvitsisi “pönkittää” miehisyyttään.

Feministien ja (viher)vasemmistolaisten silmissä sukupuoli on vain yksi este matkalla kohti täydellisen tasa-arvoista sosialistista utopiaa. Mahdollisuuksien tasa-arvo ei riitä, on saatava lopputuloksen tasa-arvo. Niin sanottu tasa-arvo, tai oikeammin tasapäistäminen, on tavoite, joka on saavutettava hinnalla millä hyvänsä. Kaikki keinot kiintiöistä alkaen ovat sallittuja.

Erilaiset yhteisöt ja ryhmäidentiteetit ovat kuitenkin tarpeellisia yhteiskunnan toiminnan kannalta. Ne luovat koheesiota ja helpottavat kanssakäymistä toisten ihmisten kanssa, kun joka kerta ei tarvitse pohtia minkä alakulttuurin edustajan kanssa on tekemisissä ja kuinka pitäisi toimia, jottei loukkaisi vieressä istuvaa parrakasta, mutta mekon kaltaiseen kaapuun sonnustautunutta queer-hipsteriä, joka määritteelee itsensä gender-fluidiksi panseksuaaliksi.

Kummastelen sitä, missä vaiheessa maailma muuttui sellaiseksi, jossa ihan tavallisena miehenä olemisesta tuli epäilyttävää ja vanhanaikaista. Jos eläisimme aidosti vapaamielisessä yhteiskunnassa, mies voisi kulkea kadulla ilman tarvetta ihailla ympärillään olevia naisia, jotka virallisen uhristatuksensa turvin saavat milloin mitäkin etuoikeuksia miehen joutuessa ponnistelemaan jokaisen saavutuksensa eteen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Minä ihailen naisia. Koirani, aika moinen räksyttäjä, on syntynyt Minna Canthin päivänä.
Siksi minä ihailen naisia.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Nyt vedät turhan tiukkaa kantaa. Kyllä naisia voi ja pitää ihailla.

On eri asia, jos et pidä joistakin feministipökiöistä, jotka vouhkaavat suu vaahdossa lappusilmähevosina jostakin minimaaliongelmasta. Ei niihin tule kiinnittää sen enempää huomiota kuin sittisontiaiseen lehmänläjässä. Kyllä ääntä maailmaan mahtuu eikä kaikki ääni miestä muserra.

Käyttäjän milkoaikio kuva
Milko Aikio

Tietenkin naisia voi ihailla, mutta en ymmärrä miksi sen pitäisi olla velvollisuus. Olenko moraaliton ihminen jos en nyt vain satu keksimään yhtään naista, jota pitäisin elämässäni kovin suurena esikuvana?

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Opettele miellyttämään naisia. Opettele esimerkiksi kertomaan naisille eri tavoin, että ihailet heitä. Naisten miellyttämistä kutsutaan heteroseksuaalisuudeksi: http://www.tiede.fi/keskustelu/4003265/ketju/miksi...

Käyttäjän milkoaikio kuva
Milko Aikio

Osaan toki tarvittaessa olla ystävällinen. Elän avoliitossa naisen kanssa ja olen heteroseksuaalinen, tavallinen suomalainen mies. En silti koe tarvetta nostaa niin enempää naisia, maahanmuuttajia, seksuaalivähemmistöjä tai ketään muutakaan erityiselle jalustalle, vaan koen heidät tasavertaisina ihmisinä suhteessa itseeni.

Toimituksen poiminnat